Spurtseier for Cavendish

Mark Cavendish spurtet seg til etappeseier i Giro d'Italia med god hjelp fra Edvald Boasson Hagen og resten av laget som trakk opp sprinteren på slutten.

Mark Cavendish - etappeseier Giro d'Italia
Foto: DAMIEN MEYER / AFP

Den 13. etappen av Giro d'Italia endte med spurt, og det var briten Mark Cavendish og laget Columbia som tok dagens etappeseier.

Nordmannen Edvald Boasson Hagen var en av lagkameratene til Cavendish som gjorde en god jobb med å holde oppe tempoet på slutten og trekke briten inn til seier.

Boasson Hagen gjorde grovarbeidet helt fram til det gjenstod en kilometer, da autralieren Mark Renshaw tok over drajobben.

Les også NRK-kommentaren:
Edvald – verdens beste opptrekker

Da det gjenstod 300 meter til mål dro Cavendish selv fra, og klarte dermed å holde hovedkonkurrent i spurten Alessandro Petacchi bak seg til mållinjen var passert.

Briten tok dermed sin tredje etappeseier, og skrøt av Boasson Hagen og resten av lagkameratenes hjelp.

– Jeg fikk et nytt perfekt opptrekk av mine lagkamerater. De ofret seg i vinden og gjorde en så god jobb at jeg ikke var nødt til å ta ut mer enn 80 prosent, sa 24-årige Cavendish.

Nordmannen Edvald Boasson Hagen endte selv på en 40. plass etter å ha roet ned etter endt hjelperytterjobb.

Beholdt ledelsen og trøya

Russeren Denis Mentsjov beholdt den rosa ledertrøya og ledelsen i sammendraget i det italienske etapperittet. Han leder nå med 34 sekunder på andre mann i sammendraget Danilo Di Luca.

Neste etappe går i morgen med kuperte 172 kilometer, og ventes ikke å bli en etappe for spurterne.

Siste nytt

 • Joshua King avbrøt trening

  Angriper Joshua King avbrøt dagens landslagstrening på Ullevaal stadion etter omlag 15 minutter. Han var med på deler av oppvarmingen før han tok en kjapp prat med sportssjef Nils Johan Semb. Bournemouth-spissen skal ha fått seg en smell i ankelen under Slovenia-kampen, men det usikkert om det er grunnen til at han avbrøt treninga. Norge møter Bulgaria i nasjonsligaen tirsdag kveld.

  EM-KVALIFISERING FOTBALL
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Heidi Løke returnerer til Larvik

  Heidi Løke forlater Storhamar etter denne sesongen, og vender tilbake til gamleklubben Larvik.– Larvik betyr utrolig mye for meg. Dette blir den tredje perioden min i klubben. Jeg ønsker å avslutte karrieren her, sier Løke til Østlandsposten.

  Heidi Løke
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • USA og Canada VM-klare

  USA og Canada slo til med storsigrar i natt, og begge er dermed klare for neste års VM i Frankrike.

  I kvalifiseringsturneringa i Texas slo Canada Panama 7-0 medan USA banka Jamaica 6-0.

  Panama og Jamaica skal dermed gjere opp om den tredje VM-plassen onsdag. Taparen der møter Argentina i playoff om ein plass i VM.

  Alex Morgan og Kelley O'Hara
  Foto: Jerome Miron / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag