NRK Meny
Normal

Spurtseier for Cavendish

Mark Cavendish spurtet seg til etappeseier i Giro d'Italia med god hjelp fra Edvald Boasson Hagen og resten av laget som trakk opp sprinteren på slutten.

Mark Cavendish - etappeseier Giro d'Italia
Foto: DAMIEN MEYER / AFP

Den 13. etappen av Giro d'Italia endte med spurt, og det var briten Mark Cavendish og laget Columbia som tok dagens etappeseier.

Nordmannen Edvald Boasson Hagen var en av lagkameratene til Cavendish som gjorde en god jobb med å holde oppe tempoet på slutten og trekke briten inn til seier.

Boasson Hagen gjorde grovarbeidet helt fram til det gjenstod en kilometer, da autralieren Mark Renshaw tok over drajobben.

Les også NRK-kommentaren:
Edvald – verdens beste opptrekker

Da det gjenstod 300 meter til mål dro Cavendish selv fra, og klarte dermed å holde hovedkonkurrent i spurten Alessandro Petacchi bak seg til mållinjen var passert.

Briten tok dermed sin tredje etappeseier, og skrøt av Boasson Hagen og resten av lagkameratenes hjelp.

– Jeg fikk et nytt perfekt opptrekk av mine lagkamerater. De ofret seg i vinden og gjorde en så god jobb at jeg ikke var nødt til å ta ut mer enn 80 prosent, sa 24-årige Cavendish.

Nordmannen Edvald Boasson Hagen endte selv på en 40. plass etter å ha roet ned etter endt hjelperytterjobb.

Beholdt ledelsen og trøya

Russeren Denis Mentsjov beholdt den rosa ledertrøya og ledelsen i sammendraget i det italienske etapperittet. Han leder nå med 34 sekunder på andre mann i sammendraget Danilo Di Luca.

Neste etappe går i morgen med kuperte 172 kilometer, og ventes ikke å bli en etappe for spurterne.

Siste nytt

  • VM-lag i flydrama

    Den ene flymotoren tok fyr da Saudi-Arabias VM-mannskap landet i Rostov. Det opplyser landets fotballfotbund på Twitter. Alle spillerne skal være i god behold, men det ble altså en høydramatisk ankomst for laget som skal møte Uruguay på onsdag.

    FBL-WC-2018-RUS-KSA
    Foto: PATRIK STOLLARZ / AFP
  • Kaptein-Kane header inn 2-1

Sendeplan

Kl. Program Kanal