Caspersen Falla til topps i Canmore - pallplasser til Brun-Lie og Gløersen

Maiken Caspersen Falla spurtslo Kikkan Randall og vant sprinten i Canmore, mens Celine Brun-Lie tok tredjeplassen. I herreklassen ble Anders Gløersen nummer to.

Se innspurten her!

Se Maiken Caspersen Falla vinne sprinten!

Norge hadde hele tre norske løpere med i damefinalen på fristilsprinten i canadiske Canmore lørdag, men det var bare Maiken Caspersen Falla som klarte å følge da amerikaneren Kikkan Randall satte inn kjempekreftene mot slutten av finalen.

Randall og Caspersen Falla fikk en solid luke ned til konkurrentene, og på oppløpet gikk sistenevnte forbi sin konkurrent og passerte mållinjen først. En seier som satt langt inne for den norske sprinteren.

– Jeg måtte kjempe hardt for å holde ryggen til Randall. Hun gikk så fort i den siste motbakken at jeg skjønte feltet kom til å sprekke, forklarer Caspersen Falla.

To norske på pallen

Hun la seg tett i ryggen på Randall på vei ned til oppløpet, og selv om spurten var jevn, dro Caspersen Falla tydelig nytte av å komme bakfra.

Celine Brun-Lie

Celine Brun-Lie gikk inn til tredjeplass.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Jeg visste det var en fordel å ligge bak ned den siste bakken mot mål. Men Kikkan Randall er veldig rask, så jeg skjønte at det ville bli tøft. Men det var moro å vinne, smilte Caspersen Falla etter løpet.

Hun fikk med seg Celine Brun-Lie på pallen. Den norske ungjenta imponerte underveis i heatene, og fulgte opp med tredjeplass i finalen. Ingvild Flugstad Østeberg tok femteplassen.

– Tre jenter i finalen og to på pallen er veldig moro, sier en fornøyd Caspersen Falla i Seiersintervjuet.

Intervju med Maiken Falla etter seieren på dagens sprint.

Maiken Caspersen Falla forteller om hvordan det var å vinne sprinten.

Gløersen med andreplass

I herraklassen kom bare Kent Ove Clausen og Anders Gløersen seg videre fra prologen. Eldar Rønning og Øystein Pettersen var blant nordmennene som ikke kom seg blant de 30 beste.

Gløersen viste underveis i heatene at han absolutt kunne hevde seg helt i toppen på sprinten. Den eneste som viste seg sterkere, var svenskenes Emil Jönsson.

Han var, som ventet, utilnærmelig på oppløpet, og sikret seieren foran Gløersen og russiske Nikita Krukov.

Anders Gløersen lå lenge helt sist, men klarte å sprinte seg helt opp til en andre plass. Hele finalen ser du her!

Gløersen klarte ikke å hamle opp med Emil Jönsson, men sikret en flott andreplass.

Siste nytt

 • Ruud videre i ATP-turnering

  Casper Ruud tok seg videre til 2. runde i ATP-turneringen i Hamburg etter å ha vunnet over nederlandske Robin Haase med 2-1 i sett i tirsdagens kamp på rødgrusen. Settsifrene ble 6-3, 3-6 og 6-1. I 2. runde venter russeren Andrej Rublev.

  Casper Ruud i Wimbledon.
  Foto: Tim Ireland / Ap / NTB scanpix
 • Christiansen til VM-finale på 800 m

  Henrik Christiansen er klar for finale på 800 meter fri i svømme-VM i Gwangju i Sør-Korea.

  Han fikk tiden 7.46,46, som var femte beste tid, og var 0,83 sekunder bak italieneren Gregorio Paltrinieri, som var best.

  Finalen går onsdag.

  Henrik Christiansen
  Foto: Kim Hong-ji / Reuters
 • Ronaldo slipper siktelse

  Cristiano Ronaldo blir ikke siktet etter å ha blitt anklaget for voldtekt, bekrefter statsadvokaten i Clark County på Twitter. Ronaldo har vært under etterforskning etter at amerikanske Kathryn Mayorga hevder hun ble voldtatt av Ronaldo i 2009, men saken droppes på grunn av manglende bevis.

  VM fotball 2018, Portugal - Marokko.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal