NRK Meny
Normal

Caspersen Falla til topps i Canmore - pallplasser til Brun-Lie og Gløersen

Maiken Caspersen Falla spurtslo Kikkan Randall og vant sprinten i Canmore, mens Celine Brun-Lie tok tredjeplassen. I herreklassen ble Anders Gløersen nummer to.

Se innspurten her!

Se Maiken Caspersen Falla vinne sprinten!

Norge hadde hele tre norske løpere med i damefinalen på fristilsprinten i canadiske Canmore lørdag, men det var bare Maiken Caspersen Falla som klarte å følge da amerikaneren Kikkan Randall satte inn kjempekreftene mot slutten av finalen.

Randall og Caspersen Falla fikk en solid luke ned til konkurrentene, og på oppløpet gikk sistenevnte forbi sin konkurrent og passerte mållinjen først. En seier som satt langt inne for den norske sprinteren.

– Jeg måtte kjempe hardt for å holde ryggen til Randall. Hun gikk så fort i den siste motbakken at jeg skjønte feltet kom til å sprekke, forklarer Caspersen Falla.

To norske på pallen

Hun la seg tett i ryggen på Randall på vei ned til oppløpet, og selv om spurten var jevn, dro Caspersen Falla tydelig nytte av å komme bakfra.

Celine Brun-Lie

Celine Brun-Lie gikk inn til tredjeplass.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Jeg visste det var en fordel å ligge bak ned den siste bakken mot mål. Men Kikkan Randall er veldig rask, så jeg skjønte at det ville bli tøft. Men det var moro å vinne, smilte Caspersen Falla etter løpet.

Hun fikk med seg Celine Brun-Lie på pallen. Den norske ungjenta imponerte underveis i heatene, og fulgte opp med tredjeplass i finalen. Ingvild Flugstad Østeberg tok femteplassen.

– Tre jenter i finalen og to på pallen er veldig moro, sier en fornøyd Caspersen Falla i Seiersintervjuet.

Intervju med Maiken Falla etter seieren på dagens sprint.

Maiken Caspersen Falla forteller om hvordan det var å vinne sprinten.

Gløersen med andreplass

I herraklassen kom bare Kent Ove Clausen og Anders Gløersen seg videre fra prologen. Eldar Rønning og Øystein Pettersen var blant nordmennene som ikke kom seg blant de 30 beste.

Gløersen viste underveis i heatene at han absolutt kunne hevde seg helt i toppen på sprinten. Den eneste som viste seg sterkere, var svenskenes Emil Jönsson.

Han var, som ventet, utilnærmelig på oppløpet, og sikret seieren foran Gløersen og russiske Nikita Krukov.

Anders Gløersen lå lenge helt sist, men klarte å sprinte seg helt opp til en andre plass. Hele finalen ser du her!

Gløersen klarte ikke å hamle opp med Emil Jönsson, men sikret en flott andreplass.

Siste nytt

 • Uavgjort i bunnoppgjøret

  Stabæk og Start spilte 1-1 i onsdagens bunnoppgjør i eliteserien. Dermed står begge lagene med fire poeng etter seks serierunder. Ohi Omoijuanfo ga Stabæk ledelsen etter 70 minutter, mens Aron Sigurdarson utlignet for Start.

  Eliteserien 2018. Stabæk-Start. Nadderud Stadion.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Powell ferdig i Sandefjord

  Sandefjord Fotball bekrefter i en pressemelding onsdag kveld at Magnus Powell er ferdig som trener i klubben. Powell begynte i jobben så sent som 16. januar.

  Powell
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • Chamberlain langtidsskadd

  Liverpool- og England-spiller Alex Oxlade-Chamberlain er satt ut av spill i lang tid og går glipp av fotball-VM etter kneskaden han pådro seg mot Roma tirsdag, melder BBC. 24-åringen pådro seg en båndskade i kneet.

  Alex Oxlade-Chamberlain
  Foto: OLI SCARFF / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid