Hopp til innhold

Casper Ruud til historisk semifinale: – Det blir den tøffeste utfordringen i min karriere

Casper Ruud slo ut nummer åtte i verden i kvartfinalen i ATP1000-turneringen i Roma lørdag. Det er første gang en nordmann går så langt i en så stor tennisturnering. Søndag venter verdens beste tennisspiller, Novak Djokovic.

Ruud

SEMIFINALE: Casper Ruud er klar for sin første semifinale i en ATP1000-turnering i tennis.

Foto: CLIVE BRUNSKILL / AFP

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det var galskap. Det var frem og tilbake hele veien, sier Casper Ruud i et intervju vist på Eurosport etter den historiske seieren.

Ikke bare var det første gang han spilte en kvartfinale på dette nivået. Det er naturligvis også første gang han tar seg til semifinale. Og det er første gang Ruud slår en spiller rangert blant de ti beste spillerne i verden.

– Det er ikke lett når du møter en topp 10-utøver. Det er fokus på alt du gjør. Jeg er veldig glad og stolt over det jeg gjorde, sier Ruud.

Ruud vant kampen 2–1 i sett (4-6, 6–3 og 7-6).

Møter verdenseneren

ATP1000-turneringene er det nest høyeste nivået i tennis. Kun de fire majorturneringene er større i tennisen. Ingen nordmann har noen gang kommet til semifinale i en slik turnering.

Forrige nordmann som spilte kvartfinale i en slik turnering var Casper Ruuds far, Christian.

– Off. Vet ikke hva jeg skal svare. Det er stort. De fleste vet at dette er en stor idrett med folk fra nasjoner i hele verden. Det er gøy at Norge ytre seg litt også, at vi har Casper der ute og at han er med og sloss mot de aller største stjernene der ute, sier Christian Ruud til NRK.

I semifinalen blir det naturligvis ingen enkel kamp. Her venter verdensener Novak Djokovic. Han vann sin kvartfinale 2–1 over Dominik Koepfer lørdag ettermiddag.

– Jeg skal gjøre hjemmelekeksene mine, sier Djokovic ifølge Eurosport om Ruud-møtet.

Djokovic

VERDENSENER: I semifinalen venter verdens beste tennisspiller Novak Djokovic fra Serbia.

Foto: Clive Brunskill / AFP

I et intervju før seminalemotstanderen var klar la ikke Ruud skjul på at dette blir et spesielt møte.

– Jeg er veldig spent, uansett hvem det blir. Blir det Djokovic så er det en av de største spillerne i historien, som har vunnet her flere ganger. Det blir den tøffeste utfordringer i min karriere, så veldig spent. I Norge sier vi at ballen er rund, så alt kan skje. Jeg skal gjøre mitt beste.

Pappa-Ruud tror det blir spennende for sønnen å kjenne på nivået til en tennisspiller som Djokovic.

– Jeg tror det blir veldig vanskelige. Han er nummer en i verden, men tror det blir gøy for Casper. Om det blir seier eller tap får tiden vise, men han går jo ut der for å prøve og vinne kampen.

– Så får vi håpe at han klarer å slippe skuldrene litt løs, nyte øyeblikket og spille en god kamp, sier Christian Ruud til NRK.

Topp 30 i verden

I kveld skal derimot familien ta seg tid til å nyte sønnens sterke prestasjon i kvartfinalen hjemme i Bærum.

– Jeg tror vi må feire litt i dag. Vi har akkurat snakket med han så selvfølgelig veldig happy og superfornøyd, men han er alt i gang med å gjøre seg klar til neste match. Det er sånn i denne sporten her at man kan ikke hvile for mye på disse seirene her, spesielt når det er midt i turneringen, sier pappa Ruud til NRK.

Kvartfinalen startet riktignok ikke bra for nordmannen. Allerede i sin første serverekke ble Ruud breaket. Normalt er det en fordel å serve i tennis, men motstander Matteo Berrettini tok det første gamet.

Kampen startet ikke bra, jeg ble breaket med en gang, men jeg prøvde å holde meg inne i kampen og ta mulighetene jeg fikk, sier Ruud.

ATP Masters 1000 - Italian Open

TØFF KAMP: Ruud tapte første sett, men avgjorde i det siste settet og ble dermed historisk.

Foto: Pool / Reuters

Det ble tap i første sett, men i det andre gikk det bedre. Nordmannen vant noen avgjørende baller, og vant til slutt settet. Dermed skulle det avgjøres i det tredje og siste settet.

– Det så mørkt ut da han ledet 5–4. Det er små detaljer som avgjør en sånn kamp. Jeg prøvde å ta de sjansene jeg fikk, sier Ruud til Eurosport.

Det gikk helt til tiebreak. Berrettini ledet lenge, men god serving helt på slutten av kampen, sørget for en historisk norsk seier.

Med seieren er Ruud også inne på topp 30-listen i verden på liverankingen. Semifinalen spilles søndag.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal