Casper Ruud til historisk semifinale: – Det blir den tøffeste utfordringen i min karriere

Casper Ruud slo ut nummer åtte i verden i kvartfinalen i ATP1000-turneringen i Roma lørdag. Det er første gang en nordmann går så langt i en så stor tennisturnering. Søndag venter verdens beste tennisspiller, Novak Djokovic.

Ruud

SEMIFINALE: Casper Ruud er klar for sin første semifinale i en ATP1000-turnering i tennis.

Foto: CLIVE BRUNSKILL / AFP

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det var galskap. Det var frem og tilbake hele veien, sier Casper Ruud i et intervju vist på Eurosport etter den historiske seieren.

Ikke bare var det første gang han spilte en kvartfinale på dette nivået. Det er naturligvis også første gang han tar seg til semifinale. Og det er første gang Ruud slår en spiller rangert blant de ti beste spillerne i verden.

– Det er ikke lett når du møter en topp 10-utøver. Det er fokus på alt du gjør. Jeg er veldig glad og stolt over det jeg gjorde, sier Ruud.

Ruud vant kampen 2–1 i sett (4-6, 6–3 og 7-6).

Møter verdenseneren

ATP1000-turneringene er det nest høyeste nivået i tennis. Kun de fire majorturneringene er større i tennisen. Ingen nordmann har noen gang kommet til semifinale i en slik turnering.

Forrige nordmann som spilte kvartfinale i en slik turnering var Casper Ruuds far, Christian.

– Off. Vet ikke hva jeg skal svare. Det er stort. De fleste vet at dette er en stor idrett med folk fra nasjoner i hele verden. Det er gøy at Norge ytre seg litt også, at vi har Casper der ute og at han er med og sloss mot de aller største stjernene der ute, sier Christian Ruud til NRK.

I semifinalen blir det naturligvis ingen enkel kamp. Her venter verdensener Novak Djokovic. Han vann sin kvartfinale 2–1 over Dominik Koepfer lørdag ettermiddag.

– Jeg skal gjøre hjemmelekeksene mine, sier Djokovic ifølge Eurosport om Ruud-møtet.

Djokovic

VERDENSENER: I semifinalen venter verdens beste tennisspiller Novak Djokovic fra Serbia.

Foto: Clive Brunskill / AFP

I et intervju før seminalemotstanderen var klar la ikke Ruud skjul på at dette blir et spesielt møte.

– Jeg er veldig spent, uansett hvem det blir. Blir det Djokovic så er det en av de største spillerne i historien, som har vunnet her flere ganger. Det blir den tøffeste utfordringer i min karriere, så veldig spent. I Norge sier vi at ballen er rund, så alt kan skje. Jeg skal gjøre mitt beste.

Pappa-Ruud tror det blir spennende for sønnen å kjenne på nivået til en tennisspiller som Djokovic.

– Jeg tror det blir veldig vanskelige. Han er nummer en i verden, men tror det blir gøy for Casper. Om det blir seier eller tap får tiden vise, men han går jo ut der for å prøve og vinne kampen.

– Så får vi håpe at han klarer å slippe skuldrene litt løs, nyte øyeblikket og spille en god kamp, sier Christian Ruud til NRK.

Topp 30 i verden

I kveld skal derimot familien ta seg tid til å nyte sønnens sterke prestasjon i kvartfinalen hjemme i Bærum.

– Jeg tror vi må feire litt i dag. Vi har akkurat snakket med han så selvfølgelig veldig happy og superfornøyd, men han er alt i gang med å gjøre seg klar til neste match. Det er sånn i denne sporten her at man kan ikke hvile for mye på disse seirene her, spesielt når det er midt i turneringen, sier pappa Ruud til NRK.

Kvartfinalen startet riktignok ikke bra for nordmannen. Allerede i sin første serverekke ble Ruud breaket. Normalt er det en fordel å serve i tennis, men motstander Matteo Berrettini tok det første gamet.

Kampen startet ikke bra, jeg ble breaket med en gang, men jeg prøvde å holde meg inne i kampen og ta mulighetene jeg fikk, sier Ruud.

ATP Masters 1000 - Italian Open

TØFF KAMP: Ruud tapte første sett, men avgjorde i det siste settet og ble dermed historisk.

Foto: Pool / Reuters

Det ble tap i første sett, men i det andre gikk det bedre. Nordmannen vant noen avgjørende baller, og vant til slutt settet. Dermed skulle det avgjøres i det tredje og siste settet.

– Det så mørkt ut da han ledet 5–4. Det er små detaljer som avgjør en sånn kamp. Jeg prøvde å ta de sjansene jeg fikk, sier Ruud til Eurosport.

Det gikk helt til tiebreak. Berrettini ledet lenge, men god serving helt på slutten av kampen, sørget for en historisk norsk seier.

Med seieren er Ruud også inne på topp 30-listen i verden på liverankingen. Semifinalen spilles søndag.

Siste nytt

 • Skal ha oppstått ny rasismeepisode

  Ein Start-tilskodar skal ha kome med rasistiske tilrop under laurdagens kamp mot Sandefjord. Det fortel Starts daglege leiar Christopher Macconnacher til Eurosport. Han seier at ein person på tribunen skal ha kome med rasistiske utsegn mot Sandefjords Brice Wembangomo.
  – Me har fått rapportar frå fleire om at vedkommande har gjort det, fortel MacConnacher. Starts supporterklubb Tigerberget har allereie ekskludert personen, opplyser dei på si Facebookside. MacConnaher reknar med at kjem ei rask avklaring rundt kva som skjer med tilskodarens tilgjenge til stadion.

  Eliteserien 2020 Start - Sandefjord 0-1.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Milan-Hauge er koronasmittet

  Den norske Milan-spilleren Jens Petter Hauge har testet positivt for korona, skriver klubben på sin hjemmeside.

  Klubben skriver at Hauge, stjernekeeperen Gianluigi Donnarumma og tre andre fra klubben har testet positivt.

  De fem er blitt sendt i karantene umiddelbart. Ingen av dem har symptomer. AC Milan møter Roma hjemme på San Siro i Serie A i kveld.

  Som følge av de positive testene er alle de andre spillerne testet en gang til, men alle resultatene var negative.

  Hauge scoret sitt første mål for «rossoneri» i mesterligaoppgjøret mot Celtic på bortebane sist uke.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Spada / AP
 • Går mot disiplinærsak

  Det kan gå mot disiplinærsak for Kristiansund-spilleren Flamur Kastrati. Norges Fotballforbund følger standard prosedyrer i slike saker.

  – Vi har begynt å samle sammen opplysninger rundt saken og skal ha et møte ved 12-tiden mandag. Det er standard prosedyre i slike saker, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, til NTB.

  Etter møtet blir det trolig klart om NFF går videre med saken eller ikke, men mye tyder på at det vil komme med en reaksjon, men det er gjennom NFFs disiplinærutvalg.

  Flamur Kastrati
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal