Carlsen: – Jeg er litt mer brutal enn de andre

BERLIN/OSLO (NRK): Magnus Carlsen var svært fornøyd etter å ha blitt kåret til verdensmester i hurtigsjakk for andre gang på rad.

Etter remi mot Mamedyarov var det helt klart at Magnus Carlsen er verdensmester i hurtigsjakk.

AVGJORDE: Magnus Carlsen spilte remis i siste parti og ble verdensmester.

Etter tre dagers hurtigsjakk ble det klart ett parti før slutt at Magnus Carlsen var blitt verdensmester igjen. Han forsvarte dermed tittelen fra i fjor, og Carlsen bekreftet etter partiet at han visste at tittelen allerede var klar da han spilte mot Shakhriyar Mamedyarov.

– Ja, men man må spille siste parti uansett, og det er ikke så morsomt å vinne på kvalitet, med mindre man kommer bakfra, smilte han fornøyd.

– Jeg er veldig fornøyd med det. Jeg regnet med at hurtigsjakken ville bli veldig vanskelig, og man ser jo på Aronian og Anand som hadde 5,5 eller 10 kamper og alle de folkene der at det er et knalltøft felt, sa han og pekte på det han trodde var det avgjørende for at han tok hjem VM-tittelen.

– Jeg tør å ta litt større sjanser enn de gjør. Jeg er litt mer brutal, rett og slett. Det er veldig få partier her jeg har dominert fra start til mål, det har handlet om å være skarpest når det gjelder.

Intervju med verdensmester Magnus Carlsen. Reporter: Ole Rolfsrud

Se hva Carlsen hadde å si etter seieren.

Misfornøyd med siste parti

Til tross for den overlegne seieren, var ikke Carlsen fornøyd med spillet sitt i det siste partiet.

– Det var litt for passivt og uinspirert, så det var noe å ta tak i der. Men jeg reddet det til slutt, og det er deilig å gå gjennom turneringen uten tap. Det å slippe å tape sisterunden, det gjør meg mye gladere når jeg står her og snakker med dere, sa han smilende til journalistene.

Til NRK fortalte Carlsen i helga at han ønsket å være en dårligere taper. En egenskap han virkelig hadde som yngre, men som han har roet ned de siste årene.

Rutinen avgjør

Sjakkkongen mente rutinen var en viktig faktor for seieren.

– Jeg begynner å bli en rev, en erfaren spiller. Jeg vinner stort sett de partiene som kan vippe begge veier. Det har litt med at motstanderne har respekt for meg, og bruker litt for lang tid, men det er også sånn at jo mer sjakk man har i seg, jo lettere er det å takle de tidsnødutfordringene som kommer, forklarte han.

Nå venter nye utfordringer når VM i lynsjakk begynner allerede i morgen.

– Jeg må bygge meg opp igjen på en måte. Man kommer litt ut av rytmen med å spille litt korte partier på slutten og så å ha sikret seieren før siste runde. Det gjelder å legge dette bak seg og være så godt forberedt som mulig, sa han før han lovet å kjempe i toppen også der.

– Lynsjakken blir gøy, men jeg har forhåpninger og ambisjoner om en ny tittel der.

Siste nytt

 • Arsenal utnyttet Chelsea-tabbe

  Chelsea styrte banespillet, men misbrukte muligheten til mer eller mindre å sikre seg retten til spill i neste sesongs mesterliga etter 0-1-tapet for Arsenal.

  Chelsea ligger fortsatt plassert på 4.-plass selv om det ble null poeng, og det betyr at de også fortsatt ligger an til en plass Champions League kommende sesong selv om West Ham, Liverpool og Tottenham fortsatt har en teoretisk mulighet til å snappe den viktige 4.-plassen.

  Martin Ødegaard spilte hele kampen for Arsenal. Han fikk en liten mulighet med 20 minutter igjen å spille, men skuddet fra rundt 15 meters hold gikk over fra nordmannen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Shaun Botterill / AP
 • Milan nærmere mesterligaspill

  Jens Petter Hauge ble værende på benken da Milan viste kjempeform og slo Torino 7–0 i Serie A onsdag. De tre siste målene var signert Ante Rebic.

  Med to runder igjen av Serie A ser mulighetene for å sikre mesterligaspill neste sesong gode ut for Milan. De ligger på 3.-plass med like mange poeng som Atalanta, som de møter i siste serierunde, på 2.-plass. 4.-plasserte Napoli er to poeng bak, mens Juventus er tre poeng bak på 5.-plass.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Spada / AP
 • Norge slo Danmark etter forlengning

  Drøyt to minutter inn i forlengingen sørget en pasning av Mats Rosseli Olsen og scoring av Emil Lilleberg for norsk 4-3-seier over Danmark.

  Rosseli og Lilleberg kom to mot én i forlengingen og sørget for at Norge fikk seg ekstra selvtillit inn mot VM i Riga senere denne måneden.

  Norge stilte med et forsterket lag sammenlignet med laget som tapte 0–4 for Danmark for seks dager siden. Lagene møtes til ny dyst torsdag.

  VM-oppkjøring ishockey, menn: Danmark - Norge
  Foto: Fredrik Hagen / Norges Ishockeyforbund / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal