Carlsen: – Jeg er litt mer brutal enn de andre

BERLIN/OSLO (NRK): Magnus Carlsen var svært fornøyd etter å ha blitt kåret til verdensmester i hurtigsjakk for andre gang på rad.

Etter remi mot Mamedyarov var det helt klart at Magnus Carlsen er verdensmester i hurtigsjakk.

AVGJORDE: Magnus Carlsen spilte remis i siste parti og ble verdensmester.

Etter tre dagers hurtigsjakk ble det klart ett parti før slutt at Magnus Carlsen var blitt verdensmester igjen. Han forsvarte dermed tittelen fra i fjor, og Carlsen bekreftet etter partiet at han visste at tittelen allerede var klar da han spilte mot Shakhriyar Mamedyarov.

– Ja, men man må spille siste parti uansett, og det er ikke så morsomt å vinne på kvalitet, med mindre man kommer bakfra, smilte han fornøyd.

– Jeg er veldig fornøyd med det. Jeg regnet med at hurtigsjakken ville bli veldig vanskelig, og man ser jo på Aronian og Anand som hadde 5,5 eller 10 kamper og alle de folkene der at det er et knalltøft felt, sa han og pekte på det han trodde var det avgjørende for at han tok hjem VM-tittelen.

– Jeg tør å ta litt større sjanser enn de gjør. Jeg er litt mer brutal, rett og slett. Det er veldig få partier her jeg har dominert fra start til mål, det har handlet om å være skarpest når det gjelder.

Intervju med verdensmester Magnus Carlsen. Reporter: Ole Rolfsrud

Se hva Carlsen hadde å si etter seieren.

Misfornøyd med siste parti

Til tross for den overlegne seieren, var ikke Carlsen fornøyd med spillet sitt i det siste partiet.

– Det var litt for passivt og uinspirert, så det var noe å ta tak i der. Men jeg reddet det til slutt, og det er deilig å gå gjennom turneringen uten tap. Det å slippe å tape sisterunden, det gjør meg mye gladere når jeg står her og snakker med dere, sa han smilende til journalistene.

Til NRK fortalte Carlsen i helga at han ønsket å være en dårligere taper. En egenskap han virkelig hadde som yngre, men som han har roet ned de siste årene.

Rutinen avgjør

Sjakkkongen mente rutinen var en viktig faktor for seieren.

– Jeg begynner å bli en rev, en erfaren spiller. Jeg vinner stort sett de partiene som kan vippe begge veier. Det har litt med at motstanderne har respekt for meg, og bruker litt for lang tid, men det er også sånn at jo mer sjakk man har i seg, jo lettere er det å takle de tidsnødutfordringene som kommer, forklarte han.

Nå venter nye utfordringer når VM i lynsjakk begynner allerede i morgen.

– Jeg må bygge meg opp igjen på en måte. Man kommer litt ut av rytmen med å spille litt korte partier på slutten og så å ha sikret seieren før siste runde. Det gjelder å legge dette bak seg og være så godt forberedt som mulig, sa han før han lovet å kjempe i toppen også der.

– Lynsjakken blir gøy, men jeg har forhåpninger og ambisjoner om en ny tittel der.

Siste nytt

 • Turkmenistan starter sesongen igjen

  Turkmenistan i Sentral-Asia har ikke rapportert ett eneste tilfelle av covid-19, og gjenopptar fotballsesongen neste helg, melder NTB.

  Kampene åpnes for publikum. Også i Hviterussland, Tadsjikistan, Burundi og Nicaragua spilles det fotball.

  Turkmenistans landslag i fotball
  Foto: - / AFP
 • Ingen garanti for OL i 2021

  Lederen for OLs arrangørkomité, Toshiro Muto, kan ikke garantere at myndighetene har kontroll over viruset og er i stand til å arrangere OL i 2021.

  OL skal etter planen starte 23. juli, mens Paralympics åpner 24. august.

  Olympics Tokyo
  Foto: Issei Kato / AP
 • Kasirye (37) satser mot Paris-OL

  Ruth Kasirye (37) er i gang med å forberede seg til OL om fire år, skriver VG.

  – Jeg har lyst til å overbevise om at det kan gå. Jeg har gjort det før, sier hun til VG.

  Vektløfteren ble dømt til to års utestengelse etter å ha testet positivt på meldonium i 2015.

  Ruth Kasirye frå pressekonferansen
  Foto: NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal