Carlsen: – Jeg er litt mer brutal enn de andre

BERLIN/OSLO (NRK): Magnus Carlsen var svært fornøyd etter å ha blitt kåret til verdensmester i hurtigsjakk for andre gang på rad.

Etter remi mot Mamedyarov var det helt klart at Magnus Carlsen er verdensmester i hurtigsjakk.

AVGJORDE: Magnus Carlsen spilte remis i siste parti og ble verdensmester.

Etter tre dagers hurtigsjakk ble det klart ett parti før slutt at Magnus Carlsen var blitt verdensmester igjen. Han forsvarte dermed tittelen fra i fjor, og Carlsen bekreftet etter partiet at han visste at tittelen allerede var klar da han spilte mot Shakhriyar Mamedyarov.

– Ja, men man må spille siste parti uansett, og det er ikke så morsomt å vinne på kvalitet, med mindre man kommer bakfra, smilte han fornøyd.

– Jeg er veldig fornøyd med det. Jeg regnet med at hurtigsjakken ville bli veldig vanskelig, og man ser jo på Aronian og Anand som hadde 5,5 eller 10 kamper og alle de folkene der at det er et knalltøft felt, sa han og pekte på det han trodde var det avgjørende for at han tok hjem VM-tittelen.

– Jeg tør å ta litt større sjanser enn de gjør. Jeg er litt mer brutal, rett og slett. Det er veldig få partier her jeg har dominert fra start til mål, det har handlet om å være skarpest når det gjelder.

Intervju med verdensmester Magnus Carlsen. Reporter: Ole Rolfsrud

Se hva Carlsen hadde å si etter seieren.

Misfornøyd med siste parti

Til tross for den overlegne seieren, var ikke Carlsen fornøyd med spillet sitt i det siste partiet.

– Det var litt for passivt og uinspirert, så det var noe å ta tak i der. Men jeg reddet det til slutt, og det er deilig å gå gjennom turneringen uten tap. Det å slippe å tape sisterunden, det gjør meg mye gladere når jeg står her og snakker med dere, sa han smilende til journalistene.

Til NRK fortalte Carlsen i helga at han ønsket å være en dårligere taper. En egenskap han virkelig hadde som yngre, men som han har roet ned de siste årene.

Rutinen avgjør

Sjakkkongen mente rutinen var en viktig faktor for seieren.

– Jeg begynner å bli en rev, en erfaren spiller. Jeg vinner stort sett de partiene som kan vippe begge veier. Det har litt med at motstanderne har respekt for meg, og bruker litt for lang tid, men det er også sånn at jo mer sjakk man har i seg, jo lettere er det å takle de tidsnødutfordringene som kommer, forklarte han.

Nå venter nye utfordringer når VM i lynsjakk begynner allerede i morgen.

– Jeg må bygge meg opp igjen på en måte. Man kommer litt ut av rytmen med å spille litt korte partier på slutten og så å ha sikret seieren før siste runde. Det gjelder å legge dette bak seg og være så godt forberedt som mulig, sa han før han lovet å kjempe i toppen også der.

– Lynsjakken blir gøy, men jeg har forhåpninger og ambisjoner om en ny tittel der.

Siste nytt

 • Fluorforbud vedtatt i FIS-styret

  Det internasjonale skiforbundet (FIS) vil gradvis fase inn et forbud mot fluorprodukter med mål om fullstendig nulltoleranse fra 2022/23-sesongen. Det ble vedtatt da styret i FIS holdt videomøte mandag.

  Allerede i fjor høst ble det besluttet at et fluorforbud skulle innføres i alle grener innen FIS, men styret ser at det kan bli vanskelig å ha en nullgrense allerede fra kommende sesong.

  I en pressemelding fra forbundet heter det at man skal teste ut en ny maskin for fluorkontroller gjennom sommeren, og at resultatene derfra skal være med på å sette en grense for hvor mye spor av fluor på skiene som skal være tillatt.

  Det vil innføres fluorkontroller i start- og målområdene i skirenn allerede fra november i år.

  Ski
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Ingen positive koronatester

  Norges Fotballforbund konkluderer med at fase 1 av gjenstarten av toppfotballen har vært vellykket, men ber eliteserieklubbene vente med treningskamper.

  Det opplyser NFF i en pressemelding om den første evalueringsrapporten av den såkalte testpiloten for fotballen.

  – Treningskamper er en naturlig og viktig del av treningen inn mot sesongstart, og det er bred enighet i idrettsmedisinske miljøer om at treningskamper er viktig for å forebygge skader. NFF har likevel bedt klubbene vente med treningskamper de første to ukene, ettersom fellestreninger med kamp vil innebære noe reising, særlig for klubber helt nord i landet, sier elitedirektør Lise Klaveness i NFF.

  Eliteserien 2020
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Superligaen i England avsluttet

  De to øverste divisjonene i engelsk fotball for kvinner ble mandag avsluttet med umiddelbar virkning. Nå skal det diskuteres hvordan man skal avgjøre seriene.

  Englands fotballforbund (FA) skriver i en pressemelding at beslutningen om å avslutte sesongene i superligaen og mesterskapsserien er tatt i kvinnefotballens beste interesse.

  Dette skjer samtidig som at herrefotballen i Premier League prøver å få startet opp i juni.

  Britain Soccer Women's Super League
  Foto: John Walton / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal