Hopp til innhold

Carlsen etter snuoperasjonen: – Jeg hadde flaks

Mot slutten av partiet så det ut som kattens lek mot musen da Magnus Carlsen spilte et dramatisk parti mot verdenstoer Levon Aronian.

Carlsen mot Aronian

Magnus Carlsen fra Norge mot Levon Aronian fra Armenia under siste runde av mesterskapet i sjakk, 'Norway Chess 2013' i 2013.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

Torstein Bae

NRKs sjakkekspert Torstein Bae var imponert over Carlsen etter dagens seier.

Foto: Ole Kaland / NRK

– Jeg ble utspilt og burde ha tapt, men han gjorde noen dårlige trekk, sier Magnus Carlsen til TV 2 etter partiet og sier han er sliten etter maratonpartiet som varte i over seks timer.

– Det var veldig tøft. Følte meg ikke noe bra og trekkene kom ikke helt i dag. Jeg trenger hvile nå, men det var flaks å få et helt poeng på en dårlig dag, forteller Carlsen.

Partiet mellom de to beste spillerne i verden var meget tett i starten og endret karakter flere ganger underveis.

– Magnus hadde en litt risikabel åpning, men kom godt ut etter 15 trekk. Men etter 25 trekk sto Aronian sterkt igjen, oppsummerer NRKs sjakkekspert Torstein Bae partiet.

Sjakkeksperter og sjakkdatamaskinen Stockfish var enige i dette underveis i partiet, men så snudde det.

En feil av armeneren førte til at Carlsen plutselig fikk overtaket. Som så mange ganger tidligere gjør motstanderne til nordmannen en feil som gir Carlsen overtaket.

– Opp mot tidslimiten og trekk 40 gjør Aronian noen feil og da har Carlsen kontroll ut partiet, sier Bae.

Mot slutten av partiet var det ingen tvil og Carlsen omtrent lekte seg med Aronian.

– Ja, Aronian spreller litt på slutten, men Carlsen bruker god tid og dobbelt- og trippelsjekker før han avgjør det, avslutter Bae.

Fire remis på rappen

Sjakkstjernen Carlsen sto med fire remis på rad i turneringen i Stavanger og trengte en seier med hvite brikker for å henge med i toppen sammenlagt.

– Han var nesten nødt til å komme igang nå for å vinne dette sammenlagt. Nå er han en klar seierskandidat og det står nok mellom ham og Vladimir Kramnik.

Stillingen før søndagens parti viste at Carlsen sto med to poeng etter de fire første partiene. Det samme sto Simen Agdestein med og dagens motstander Levon Aronian fra Armenia.

Simen Agdestein

Simen Agdestein imponerer i Norway Chess i Stavanger. Nå har han fem remis på rad.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Nå ligger Carlsen på en tredjeplass, bare et halvt poeng bak Vladimir Kramnik.

Carlsen har møtt Anish Giri, Vladimir Kramnik, Fabiano Caruana og Veselin Topalov hittil i turneringen. Neste kamp er mot Sergej Karjakin mandag.

Sliten Agdestein

Simen Agdestein og Alexander Grischuk delte poenget i Norway Chess i Stavanger.

– Gjort er gjort, sa en sliten Simen Agdestein til TV 2 da han etter partiet skjønte at han hadde gått glipp av en seiersmulighet i partiet mot Grischuk.

Det endte med remis for nordmannen som fortsetter å imponere i turneringen.

– Det var sløvt å ikke se det. Jeg er litt irritert nå, sier Agdestein.

Dette var Agdesteins femte remis i turneringen. En turnering der han var ranket som den svakeste spilleren før start har han imponert mange.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal