NRK Meny
Normal

– Magnus slapp med skrekken

Magnus Carlsen så lenge ut til å gå på et uventet tap mot Teimour Radjabov lørdag, men reddet seg inn helt på slutten.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen havnet i trøbbel mot Teimour Radjabov, men reddet seg inn mot slutten og klarte remis.

Foto: Rakke, Morten / NTB scanpix

Carlsen Magnus

Magnus Carlsen var skuffet over innsatsen mot Teimour Radjabov lørdag, men samtidig lettet over at han fikk remis og et halvt poeng.

Foto: Rakke, Morten / NTB scanpix

– Magnus slapp med skrekken. Jeg trodde han skulle tape, men heldigvis reddet han seg inn på slutten og sørget for remis, sier manager Espen Agdestein til NRK.no.

Verdensener Magnus Carlsen gjorde nemlig et svært uhelig trekk mot aserbajdsjanske Teimour Radjabov. Etterpå handlet alt om å redde remis og et halvt poeng i kandidatturneringen i London.

– Det var bare så vidt at dette gikk bra. Jeg er utrolig glad for at han fikk med seg et halv poeng på en så dårlig dag. Magnus selv er veldig lettet. Det er en god egenskap å få noe ut av svake dager, påpeker Agdestein.

Mestermøte

Med det halve poenget er Carlsen oppe i fem poeng totalt. Dermed leder han turneringen med lik poengsum som Levon Aronian (Armenia), som i likhet med Carlsen måtte nøye seg med remis lørdag.

Søndag møtes de to gigantene til det som blir en svært viktig duell.

– Her snakker vi om nummer én og to i verden. De ligger helt likt nå som vi er halvveis. Skulle én av dem vinne søndag, tar han et stort steg mot å vinne turneringen, sier Carlsens manager.

Anand

Her er mannen alle ønsker å møte til tittelkamp: Regjerende verdensmester Viswanathan Anand.

Foto: Misha Japaridze / Ap

Til tross for at Carlsen underpresterte lørdag, er Agdestein trygg på at verdenseneren er tilbake på sitt beste mot rivalen Aronian.

– Det er en lang turnering. Da er det naturlig at man får en svak dag innimellom, slik Magnus fikk i dag. Jeg regner med at han er i langt bedre slag i morgen, sier Agdestein.

– Fysikken kan avgjøre

Han viser til at Carlsen har pleid å ha et lite overtak på Aronian.

– Magnus klarte remis mot ham tidligere i turneringen, da Aroninan var hvit. Nå er det vi som har den fordelen, sier Carlsens manager.

– Magnus er dessuten i veldig god fysisk form. Akkurat det kan bli utslagsgivende nå som turneringen for alvor drar seg til, tror Agdestein.

Magnus Carlsen har vunnet tre partier og spilt remis i fire så langt. Det er, til tross for lørdagns svake resultat, hakket bedre enn forventet.

– Før turneringen satte vi opp fire seire og ti remis som noe vi ville være fornøyde med. Vi er halvveis nå, og ligger et halvt poeng foran skjema. Men Levon Aronian har spilt bedre enn forventet, sier Agdestein, og legger ikke skjul på viktigheten av mestermøtet som venter søndag.

 • PS! Vinneren av kandidatturneringen i London får muligheten til å møte regjerende verdensmester Viswanathan Anand til tittelkamp.

Siste nytt

 • Times: Conte saksøker Chelsea

  Antonio Conte har bestemt seg for å gå rettens vei etter at han fikk sparken som Chelsea-manager, melder den britiske avisen The Times.

  Conte krever å få kompensasjon for skaden han mener klubben har påført hans karriere. 48-åringen mener den sene sparkingen har fratatt ham sjansen til å bli ansatt i andre storklubber.

  Antonio Conte
  Foto: David Klein / Reuters
 • Uavgjort for United

  Manchester United spela 1-1 mot meksikanske Club America i Arizona i natt. Det var Uniteds første oppkøyringskamp før sesongstart om tre veker.

  Juan Mata scora Uniteds utlikningsmål 12 minutt før slutt, etter at Club America hadde teke leiinga.

  Juan Mata
  Foto: Christian Petersen / AFP
 • Neymar: – Jeg blir i Paris

  Brasils superstjerne Neymar avviser spekulasjoner rundt framtiden, og sier han forblir hos franske Paris Saint-Germain.

  Han har den siste tiden blitt nevnt i samme åndedrag som Real Madrid, men avviste i går alle rykter.

  – Jeg blir i Paris, jeg har en kontrakt, sa Neymar.

  Neymar jr.
  Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk
Tour de France: 13. etappe
Tour de France: 13. etappe
X Games Minneapolis
Sport i dag
Friidrett: Diamond League fra Monaco
Friidrett: Diamond League, Monaco
Friidrett: Diamond League fra Monaco
X Games: Skateboard, street
X Games Minneapolis -- Menn BMX Street Finale | Dave Mirra's BMX Park beste triks
X Games Minneapolis -- Menn Motorcross Quaterpipe High Air Finale | Menn BMX Big Air Finale | Menn Motorcross Freestyle Finale