Hopp til innhold

– Magnus slapp med skrekken

Magnus Carlsen så lenge ut til å gå på et uventet tap mot Teimour Radjabov lørdag, men reddet seg inn helt på slutten.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen havnet i trøbbel mot Teimour Radjabov, men reddet seg inn mot slutten og klarte remis.

Foto: Rakke, Morten / NTB scanpix

Carlsen Magnus

Magnus Carlsen var skuffet over innsatsen mot Teimour Radjabov lørdag, men samtidig lettet over at han fikk remis og et halvt poeng.

Foto: Rakke, Morten / NTB scanpix

– Magnus slapp med skrekken. Jeg trodde han skulle tape, men heldigvis reddet han seg inn på slutten og sørget for remis, sier manager Espen Agdestein til NRK.no.

Verdensener Magnus Carlsen gjorde nemlig et svært uhelig trekk mot aserbajdsjanske Teimour Radjabov. Etterpå handlet alt om å redde remis og et halvt poeng i kandidatturneringen i London.

– Det var bare så vidt at dette gikk bra. Jeg er utrolig glad for at han fikk med seg et halv poeng på en så dårlig dag. Magnus selv er veldig lettet. Det er en god egenskap å få noe ut av svake dager, påpeker Agdestein.

Mestermøte

Med det halve poenget er Carlsen oppe i fem poeng totalt. Dermed leder han turneringen med lik poengsum som Levon Aronian (Armenia), som i likhet med Carlsen måtte nøye seg med remis lørdag.

Søndag møtes de to gigantene til det som blir en svært viktig duell.

– Her snakker vi om nummer én og to i verden. De ligger helt likt nå som vi er halvveis. Skulle én av dem vinne søndag, tar han et stort steg mot å vinne turneringen, sier Carlsens manager.

Anand

Her er mannen alle ønsker å møte til tittelkamp: Regjerende verdensmester Viswanathan Anand.

Foto: Misha Japaridze / Ap

Til tross for at Carlsen underpresterte lørdag, er Agdestein trygg på at verdenseneren er tilbake på sitt beste mot rivalen Aronian.

– Det er en lang turnering. Da er det naturlig at man får en svak dag innimellom, slik Magnus fikk i dag. Jeg regner med at han er i langt bedre slag i morgen, sier Agdestein.

– Fysikken kan avgjøre

Han viser til at Carlsen har pleid å ha et lite overtak på Aronian.

– Magnus klarte remis mot ham tidligere i turneringen, da Aroninan var hvit. Nå er det vi som har den fordelen, sier Carlsens manager.

– Magnus er dessuten i veldig god fysisk form. Akkurat det kan bli utslagsgivende nå som turneringen for alvor drar seg til, tror Agdestein.

Magnus Carlsen har vunnet tre partier og spilt remis i fire så langt. Det er, til tross for lørdagns svake resultat, hakket bedre enn forventet.

– Før turneringen satte vi opp fire seire og ti remis som noe vi ville være fornøyde med. Vi er halvveis nå, og ligger et halvt poeng foran skjema. Men Levon Aronian har spilt bedre enn forventet, sier Agdestein, og legger ikke skjul på viktigheten av mestermøtet som venter søndag.

  • PS! Vinneren av kandidatturneringen i London får muligheten til å møte regjerende verdensmester Viswanathan Anand til tittelkamp.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal