NRK Meny
Normal

– Magnus slapp med skrekken

Magnus Carlsen så lenge ut til å gå på et uventet tap mot Teimour Radjabov lørdag, men reddet seg inn helt på slutten.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen havnet i trøbbel mot Teimour Radjabov, men reddet seg inn mot slutten og klarte remis.

Foto: Rakke, Morten / NTB scanpix

Carlsen Magnus

Magnus Carlsen var skuffet over innsatsen mot Teimour Radjabov lørdag, men samtidig lettet over at han fikk remis og et halvt poeng.

Foto: Rakke, Morten / NTB scanpix

– Magnus slapp med skrekken. Jeg trodde han skulle tape, men heldigvis reddet han seg inn på slutten og sørget for remis, sier manager Espen Agdestein til NRK.no.

Verdensener Magnus Carlsen gjorde nemlig et svært uhelig trekk mot aserbajdsjanske Teimour Radjabov. Etterpå handlet alt om å redde remis og et halvt poeng i kandidatturneringen i London.

– Det var bare så vidt at dette gikk bra. Jeg er utrolig glad for at han fikk med seg et halv poeng på en så dårlig dag. Magnus selv er veldig lettet. Det er en god egenskap å få noe ut av svake dager, påpeker Agdestein.

Mestermøte

Med det halve poenget er Carlsen oppe i fem poeng totalt. Dermed leder han turneringen med lik poengsum som Levon Aronian (Armenia), som i likhet med Carlsen måtte nøye seg med remis lørdag.

Søndag møtes de to gigantene til det som blir en svært viktig duell.

– Her snakker vi om nummer én og to i verden. De ligger helt likt nå som vi er halvveis. Skulle én av dem vinne søndag, tar han et stort steg mot å vinne turneringen, sier Carlsens manager.

Anand

Her er mannen alle ønsker å møte til tittelkamp: Regjerende verdensmester Viswanathan Anand.

Foto: Misha Japaridze / Ap

Til tross for at Carlsen underpresterte lørdag, er Agdestein trygg på at verdenseneren er tilbake på sitt beste mot rivalen Aronian.

– Det er en lang turnering. Da er det naturlig at man får en svak dag innimellom, slik Magnus fikk i dag. Jeg regner med at han er i langt bedre slag i morgen, sier Agdestein.

– Fysikken kan avgjøre

Han viser til at Carlsen har pleid å ha et lite overtak på Aronian.

– Magnus klarte remis mot ham tidligere i turneringen, da Aroninan var hvit. Nå er det vi som har den fordelen, sier Carlsens manager.

– Magnus er dessuten i veldig god fysisk form. Akkurat det kan bli utslagsgivende nå som turneringen for alvor drar seg til, tror Agdestein.

Magnus Carlsen har vunnet tre partier og spilt remis i fire så langt. Det er, til tross for lørdagns svake resultat, hakket bedre enn forventet.

– Før turneringen satte vi opp fire seire og ti remis som noe vi ville være fornøyde med. Vi er halvveis nå, og ligger et halvt poeng foran skjema. Men Levon Aronian har spilt bedre enn forventet, sier Agdestein, og legger ikke skjul på viktigheten av mestermøtet som venter søndag.

 • PS! Vinneren av kandidatturneringen i London får muligheten til å møte regjerende verdensmester Viswanathan Anand til tittelkamp.

Siste nytt

 • Norge leder klart etter hoppingen

  Norge leder lagkonkurransen i kombinert etter hoppdelen. Jørgen Graabak, Espen Andersen, Jarl Magnus Riiber og Jan Schmid har 29 sekunders forsprang på Østerrike før langrennet. Finland er treer, 1.03 bak Norge.

  Norges kanskje største utfordrer, Tyskland, sviktet i bakken og er nummer fem. Tyskerne går ut 1.43 bak Norge.

  Graabak
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Pallen glapp på sisterunden

  Marte Olsbu lå på tredjeplass på sisterunden, men måtte til slutt gi tapt for finske Kaisa Mäkäräinen på søndagens fellesstart i skiskyting. Da ble det den sure fjerdeplassen på Olsbu.

  Darja Domratsjeva vant foran Anastasia Kuzmina.

  World Cup Skiskyting kvinner 15 km
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Watford sparker Marco Silva

  Marco Silva er ferdig som Watford-manager etter kun én seier på de siste elleve kampene i Premier League. Manageren blir beskyldt for manglende fokus av styret. Det bekrefter Watford i en pressemelding søndag.

  Marco Silva
  Foto: Scott Heppell / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Slalåm, menn
V-cup kombinert: Laghopp
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2.omgang menn
V-cup skøyter
V-cup skøyter: 500 m menn
V-cup kombinert: Laghopp
V-cup skøyter: 1000 m kvinner
V-cup kombinert: Laghopp
Vinterstudio
Vinterstudio