Hopp til innhold

Carlsen om mulig VM i Los Angeles: – Det hadde vært fint

SOTSJI (NRK): Mye tyder på at sjakk-VM havner i USA. Det passer Magnus Carlsen (23) perfekt.

Carlsen i Hollywood

Magnus Carlsen kan få oppfylt en drøm ved å spille VM i USA.

Foto: ROBYN BECK / Afp

– Det er greit å ha ting på plass før man sier for mye, sier Magnus Carlsen hemmelighetsfullt.

Dagen etter sjakk-VM tok han en kort prat med pressen under en treningsøkt i kveldsmørket i Sotsji.

Kan annonsere byen i morgen

Det har bare gått 24 timer siden Carlsen slo Viswanathan Anand, men NRK kjenner til at arrangøren allerede er i med å sluttføre prosessen med å tildele neste VM.

Offentliggjøringen av byen og tidspunktet kan komme allerede i morgen, bekrefter VM-sjef Ilya Merenzon overfor NRK.

Etter det NRK kjenner til jobbes det med å arrangere mesterskapet i en amerikansk storby, og mye tyder på at det er snakk om Los Angeles.

I så fall må imidlertid arrangøren finne en løsning på tidsforskjellen. Norge ligger ni timer foran California på klokka.

Ifølge VG er det også New York aktuell som vertsby.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen var ute og luftet seg på basketbanen dagen etter han vant VM.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Liker USA

Det er liten tvil om at et VM i USA hadde vært en drøm for Magnus Carlsen. Han er glad i amerikansk kultur og idrett, og har gode kontakter i California. Blant annet har han flere ganger møtt Facebook-gründer Mark Zuckerberg.

I tillegg har han gode erfaringer fra sjakkturneringer i St. Louis.

– Hvordan hadde du likt å spille VM i Los Angeles?

– Det hadde vært fint, sier Magnus Carlsen til NRK - før han tar forbehold om at han ikke vet så mye ennå.

Neppe Norge

Merenzon forteller at det ikke har dukket opp noen norsk søkerby.

Carlsen fikk også spørsmål om det ville vært aktuelt med VM i Norge, men det virket ikke som han vurderte det scenarioet som spesielt realistisk.

– Det er klart at en eller annen gang i livet hadde det i hvert fall vært fint å gjøre det. Jeg merket hvor stort det var å spille på Anands hjemmebane i fjor. Det har vært fint her i Sotsji, men det blir en ekstra stemning på hjemmebane, sier Carlsen.

Sportsnyheter

Masseslagsmål i gatene før finalen – kastet stoler etter hverandre

I Sevilla var stemningen langt fra harmonisk foran europaligafinalen. Store folkemengder barket sammen i gatene, og flere kastet stoler mot hverandre.

Siste nytt

 • Frankfurt vant dramatisk europaliga-finale

  Tidligere Arsenal-stjerne Aaron Ramsey ble syndebukk for Rangers da Eintracht Frankfurt og Jens Petter Hauge kom seirende ut av straffesparkkonkurransen.

  – Jeg kan ikke tro det. Vi er søren meg mestere! utbrøt Kevin Trapp i intervju med Viaplay.

  Det var Rafael Santos Borré som satte det avgjørende straffesparket.

  Dermed vant tyskerne europaligafinalen, og er klare for mesterligaen.

  Rangers var laget som tok ledelsen, etter at Joe Aribo sendte skottene i ledelsen. Men Frankfurt brukte bare ti minutter på å svare, da Rafael Santos Borré skled inn utligningen fra kloss hold. Dermed var lagene like langt med 20 minutter igjen av ordinær tid.

  Etter det var det ingen som klarte å få ballen i nettet, og kampen måtte gå til ekstraomganger i Sevilla.

  Rangers hadde en gigantisk mulighet til å ta ledelsen på tampen av ekstraomgangene, men en ellevill redning fra Kevin Trapp sørget for at det måtte avgjøres på straffekonk.

  Europa League - Final - Eintracht Frankfurt v Rangers
  Foto: MARCELO DEL POZO / Reuters
 • Storhamar finaleklare etter thriller

  Storhamar var best da det gjaldt som mest og slo Sola 35-30 etter ekstraomganger i andre semifinalekamp i eliteseriesluttspillet i håndball.

  Dermed er Hamar-laget klar for finale med 2-0-seier i best av tre-serien. Det ble 37-27-seier på hjemmebane i det første oppgjøret.

  Sola ledet 14-13 til pause og var stort sett hele kampen ett eller to mål foran gjestene. Vendepunktet kom da Storhamar kvitterte til 29-29 på straffekast i siste sekund av ordinær tid.

  I ekstraomgangen var bortelaget overlegent. Sola maktet bare å score ett mål, mens Storhamar scoret seks og vant med fem mål.

  Anniken Obaidli og Kristin Venn var sentrale med sju mål hver for Storhamar. Fire spillere, blant dem veteranvingen Camilla Herrem, scoret seks mål for Sola. (NTB)

  Europaligaen håndball kvinner, kvartfinale 2. kamp, Viborg - Storhamar.
  Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix / NTB
 • 16-åring scoret i Lyn-debuten

  Lyn tok seg komfortabelt videre til cupens tredje runde, etter 4-0-seier over Ull/Kisa. Miriam Mjåseth skrev seg først opp på scoringslista da hun limte ballen opp i krysset, og Kristin Holmen sørget for at det stod 2-0 til Lyn til pause.

  Scoringene lot vente på seg i andre omgang, men etter 75 minutter løsnet det igjen. 16 år gamle Tuva Henriksen var iskald alene med keeper og satte inn 3-0, bare syv minutter etter at hun ble byttet inn og fikk A-lagsdebuten for Lyn. Una Søyland punkterte kampen ti minutter før slutt.

  Det ble spilt ti kamper i cupen onsdag, og alle toppserielagene tok seg videre. LSK Kvinner og Brann tok seg begge enkelt videre, begge med 12-0-seiere over henholdsvis Tynset og Loddefjord.

  Vålerenga er også klare for tredje runde etter 9-0 mot Fart. Det samme er Røa, som knuste Runar 8-0.

  John Arne Riise og Avaldsnes fikk seg også et oppløftende resultat etter blytunge 0-10 for Brann i Toppserien. I cupens 2. runde vant Avaldsnes 3-1 over Viking.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste