Carlsen vant omspill etter kort parti: - Jeg er drittlei

Magnus Carlsen leder Norway chess etter nok et nervepirrende omspillsparti.

Carlsen

- Jeg er drittlei, sa Magnus Carlsen om dette trekket til motstanderen. Deretter vant nordmannen i omspillet.

Foto: NTB Scanpix/Skjermdump fra chessbomb.com

Maxime Vachier-Lagrave – Magnus Carlsen: 0,5-1,5

For fjerde gang på fem muligheter måtte Magnus Carlsen ut i et avgjørende armageddon-parti i Norway Chess.

For fjerde gang på rad vant han armageddon-partiet. Dermed leder Carlsen fortsatt turneringen når fem av ni runder er over.

– Det var en mye greiere dag på jobben i dag enn ellers. Det må jeg si, smilte Carlsen i TV 2 sitt studio.

Angrep da han måtte vinne

Det er kanskje ikke alle som vet hva armageddon i sjakk er.

Regelen er spesiell for årets utgave av Norway chess. Dersom langsjakkpartiet ender med remis, skal spillerne spille et omspill om seieren.

Hvite brikker får da ti minutter på klokka. Svart får syv minutter. Spilleren med hvite brikker må vinne partiet for å få seieren i runden.

Tidlig fikk Carlsen byttet av dronningene, noe som er et viktig poeng hvis du ønsker å spille remis. Samtidig fikk Vachier-Lagrave opp en god stilling på brettet.

Etter hvert fikk Carlsen byttet av en rekke brikker. Den franske motstanderen, som altså måtte vinne, prøvde desperat å angripe, mens Carlsen gjorde det han kunne for å få remis.

– Jeg fikk egentlig en god stilling tidlig, og styrte partiet mot avbytter. Jeg har sagt før at jeg syns det er enklere å spille armageddon med sorte brikker. Jeg følte jeg viste litt av det poenget i dag, sa Carlsen til TV 2 etter partiet.

Til slutt hadde ikke Vachier-Lagrave noe annen mulighet enn å gå med på akkurat det. Dermed fikk Carlsen 1,5 poeng i dagens runde, mens franskmannen tok 0,5 poeng.

– Jeg er drittlei

Alt dette skjedde etter at langsjakkpartiet hadde blitt et kort parti. Magnus Carlsen spilte en åpning han har brukt mye i det siste, og fikk en stilling på brettet han har fått ofte.

Da gikk han inn i den såkalte skrifteboksen, et sted hvor du kan komme med dine egne betraktninger i TV-sendingen. Han var klar på hva han tenkte om stillingen som var oppstått.

Springer d5

Vachier-Lagrave spilte springeren til d5 i sitt syvende trekk. Akkurat det trekket har flere motstandere brukt mot Carlsen den siste tiden. Ingen har lykkes...

Foto: Skjermdump fra chessbomb.com

– Jeg må begynne å finne noe annet å spille med sorte brikker, altså. Jeg er så drittlei av springer til d5-varianten. Menmen, så lenge jeg får bra resultater må jeg nesten holde på det. Hver gang tenker jeg at de må gjøre noe annet, for jeg pleier jo å vinne, smilte Carlsen i TV 2-sendingen.

Siste nytt

 • Landslaget ga seerrekord

  667 000 seere i snitt så Norge avansere til kvartfinalen i VM lørdag kveld. På det meste var det 895 000 seere som fikk med seg dramaet mot Australia, det er ny rekord. Ingen fotballkamp på norsk TV har gitt høyere seertall i år.

  Fotball VM-kvinner 2019, åttenedelsfinale Norge-Australia 1-1, 5-2 etter straffespark.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • G19-troppen til EM i Armenia

  Landslagstrener Gunnar Halle presenterte mandag troppen til sommerens G19-EM i fotball. Der er blant andre, Colin Rösler og Edvard Sandvik Tagseth. EM arrangeres i perioden 14. til 27. juli. Norge er i gruppe med Tsjekkia, Irland og Frankrike.

  Gunnar Halle
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Real: - Vi selger ikke Ødegaard nå

  Real Madrid skal ha gitt Bayer Leverkusen beskjed om at klubben ikke har noe ønske om å selge Martin Ødegaard i sommer.

  Dermed er en utlånsavtale det mest sannsynlige. Det bekrefter den tyske storklubbens sportsdirektør Simon Rolfes overfor storavisen Bild.

  Martin Ødegaard
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal