Hopp til innhold

Carlsen med høydeopphold før VM

Før Magnus Carlsens VM-triumf i fjor ladet han opp i Syden-temperaturer. I år gjør han stikk motsatt: Reiser på høydeopphold i Alpene.

Se pressekonferansen til Magnus Carlsen.

Magnus Carlsen om høydeopphold før VM, invitasjon til Slottet og om laber sjakk-selvtillit om dagen. Se pressekonferansen her.

Magnus Carlsen Espen Agdestein

Magnus Carlsen og manager Espen Agdestein møtte den norske pressen før avreise til VM-kampen i Sotsji.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Jeg reiser til Alpene i en uke. Jeg skal prøve å lære litt sjakk, ligge i treningsleir og ha høydetrening som et eksperiment, sa Carlsen i sitt siste møte med pressen før sjakk-VM i Sotsji i november.

Oppladningen før VM-kampen, som i år spilles i Sotsji, står i skarp kontrast til suksessformelen fra fjorårets VM. Den gang oppholdt seg i Syden-temperaturer, blant annet for å bli vant til klimaet i fjorårets indiske VM-by.

I år er planen å lære av blant annet norske langrennsløpere som i årevis har forberedt seg til mesterskap på denne måten.

Laber sjakk-selvtillit

Likevel er det ett område han ikke vil kopiere av langrennsfolket.

– Jeg kommer hjem ti dager før jeg drar til Sotsji. Så jeg slipper å gjøre som langrennsløperne der jeg blir syk, sier Carlsen.

Tidligere har Carlsens treningsleirer handlet mye om åpninger. Men i Alpene blir fokuset å rette opp feilene han har gjort.

De har det nemlig vært for mange av i det siste.

– Jeg har ikke spilt så bra i det siste. Men jeg har masse ideer om hva jeg har gjort feil og hvordan jeg kan bli bedre på de tingene, sier han.

Etter en lang periode der Carlsen fremsto nærmest utilnærmelig som sjakkspiller, har han de siste månedene spilt flere turneringer uten å være på sitt toppnivå.

Slet mot Magnus 14

Blant annet gikk han på en smell under Sjakk-OL i Tromsø i august.

– Jeg spilte litt mot Magnus 14 på spill Magnus-appen, sier Carlsen megetsigende, og henviser til mobilapplikasjonen hvor brukeren kan velge hvor gammel versjon av Magnus Carlsen man vil spille mot. Lekfolk får trøbbel mot Carlsen allerede i syv-åtteårsalderen, men for øyeblikket er det visst ikke bare-bare å møte 14-årsutgaven av seg selv.

– Sjakk-selvtilliten er ikke så bra akkurat nå. Det har vært perioder i karrieren jeg har trengt å være litt mer ydmyk, at jeg trenger lære fortsatt. Dette er en av de periodene. Jeg tror jeg vil komme styrket ut av perioden frem mot VM-kampen, sier han.

– Er det for seint å komme i gang?

– Oppkjøringen har vært i gang en stund. Jon Ludvig og Petter Heine har vært i gang en stund. De har hatt en treningsleir som jeg ikke kunne være med på, men vi hadde god kontakt underveis. Så oppkjøringen har vært i gang en stund allerede, sier Carlsen.

Siste nytt

 • Ruud møter Rune til showkamper i Norge og Danmark

  Tennisstjernene Casper Ruud og Holger Rune skal møtes over to kamper i Asker og København mot slutten av sesongen.

  Den første kampen går i Frisk Askers arena 30. november. 3. desember er det klart for nytt oppgjør i København. Et tiebreak skal avgjøre duellen om det står 1-1 etter de to kampene.

  – Takk for utfordringen, Holger. Jeg gleder meg enormt til å spille foran det fantastiske norske publikummet igjen og til returoppgjøret i Danmark, sier Ruud i pressemeldingen.

  Innbyrdes har Ruud et stort overtak på sin danske rival. Det står 6-1 i kamper mellom dem på ATP-touren.

  – Jeg er glad for at Casper var den som tok utfordringen og kan ikke vente på å spille foran danske fans i København. Jeg håper også på dansk support i Norge, sånn at vi sammen kan vise hvem som er de faktiske vikingene, sier Rune. (NTB)

  Casper Ruud og Holger Rune
 • Premier League stjerne ønsket av tysk storklubb

  Den tyske storklubben Bayern München skal være interessert i Manchester City-stjernen, Bernardo Silva.

  Det melder den engelske avisen Daily Star.

  Den portugisiske 29-åringen har en utkjøpsklausul på 670 millioner kroner i kontrakten med City, som han har to år igjen av.

  Bernardo Silva
 • Danmarks fotballforbund fikk bot for Uefa-banner – vil finne de skyldige

  «Fuck Uefa» sto det på banneret som ble vist i den danske supporterseksjonen under kampen i Frankfurt.

  Det har fått Uefa til å ta grep, og mandag melder danske TV 2 at DBU har fått en bot på 10.000 euro (om lag 113.000 kroner).

  – Vi betaler boten, men det viktigste for oss nå er å få identifisert de skyldige slik at vi kan videresende regningen til dem, sier DBU-sjef Erik Brøgger Rasmussen til kanalen.

  Rasmussen sier at han i utgangspunktet er for at supporterne skal engasjere seg, men at regler må følges.

  – Det er ytringsfrihet også i Tyskland, men Uefa har nedsatt regler som man må følge. Den språkbruken hører ikke hjemme her.

  I tillegg til Danmark har de albanske og kroatiske fotballforbundene fått bøter for supporternes oppførsel under mesterskapet.

  Danmarks fotballforbund har fått bot etter at supporterne fremviste et støtende banner mot Uefa. Banneret vises ikke på dette bildet

Sendeplan

Kl. Program Kanal