NRK Meny
Normal

Lettet Carlsen: – Jeg er mye mer avslappet nå

OSLO/NEW YORK (NRK): Magnus Carlsen cruiset inn til remis på 34 trekk i det nest siste VM-partiet. Nå har han lagt VM-demonene bak seg, mener han.

Sergej Karjakin og Magnus Carlsen

SELVTILLIT: Magnus Carlsen er ordentlig komfortabel igjen, sier han.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

– Jeg følte meg mye mer avslappet nå enn i de forrige rundene, sa Magnus Carlsen til NRK minutter etter han sikret en enkel remis i VMs nest siste parti.

En hel sjakkverden har lurt på hva som har vært galt med spillet hans. Carlsen har gjort utypisk mange tabber, og har til tider virket stresset og ukomfortabel.

Men torsdag brøt han endelig ned Sergej Karjakins briljante forsvar for første gang.

Det har tydeligvis blitt en forløsning for en lettet verdensmester.

– Det har vært tøft å spille mot en så godt forberedt spiller som gjør så få feil, men nå er jeg mye roligere. Det gjør meg optimistisk, sa Carlsen etter partiet.

Etter 3 timer og 23 minutter ble det remis i det 11. partiet i VM i sjakk. Da er det 5,5 - 5,5 før det siste ordinære partiet mandag.

ROS: Det 11. partiet endte med remis. Her kan du se de siste trekkene. – Et ypperlig parti av Magnus og et godt resultat også, sier NRK-ekspert Torstein Bae.

Han forklarte:

– Det er mye mer behagelig å spille når det er uavgjort i kampen enn når man ligger under. Og som hvit i siste parti spiller jeg litt med husets penger. Jeg tror jeg kan få tiebreak hvis jeg vil, sa han.

Nå står det 5,5-5,5 foran siste ordinære parti mandag. Det betyr at den som måtte vinne det partiet, tar VM-tittelen. Og da spiller Magnus Carlsen med hvitt.

Etter 3 timer og 23 minutter ble det remis i det 11. partiet i VM i sjakk. Da er det 5,5 - 5,5 før det siste ordinære partiet mandag.

FORNØYD: Magnus Carlsen har matchball med hvite brikker i det 12. partiet. Nordmannen var fornøyd med remis i lørdagens parti som han spilte med svarte brikker.

– Spilte nesten feilfritt

25-åringen spilte et meget sterkt parti med svarte brikker, og tok initiativet tidlig. Det endet remis til slutt, men ifølge ekspert og stormester Robert Hess var det gode, gamle Carlsen vi fikk se lørdag kveld.

– Han spilte nesten feilfritt i dag. Han så fabelaktig ut. Det viser at han har kommet over det som plaget ham tidligere i mesterskapet, sier Hess.

Det samme mener Torstein Bae.

– Remis er ofte kjedelig, men dette er en god remis for Magnus. Han har ikke gjort dårlige trekk i kveld, og det er lenge siden sist, sier NRK-ekspert Torstein Bae.

– Han har en god sjanse til å avgjøre dette mandag, sier Bae.

Magnus Carlsen

REMIS: For niende gang på 11 parti endte det hele uavgjort. Nå kan det bli avgjort mandag, da har Carlsen hvitt

Foto: BRYAN R. SMITH / Afp

– Magnus var rolig

Far Henrik Carlsen forteller også om en avslappet ung mann.

– Magnus var veldig rolig før partiet. Remis er godt foran siste runde, sier pappa Henrik Carlsen.

Tolvte og siste ordinære parti går mandag. Hvis det fortsatt står uavgjort, blir det hurtigsjakk, lynsjakk og «armageddon» på onsdag, om nødvendig.

– Men først må vi spille det 12. partiet, sa Sergej Karjakin.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Joel Matip
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Sky Sports: Bud på Newcastle

  Forretningskvinnen Amanda Staveley (44) skal ha lagt inn et bud på 300 millioner pund for Premier League-klubben Newcastle. PCP Capital Partners, firmaet til den engelske finanskvinnen, la inn budet i slutten av forrige uke, ifølge Sky Sports.

  Newcastle-supporter
  Foto: Alex Morton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal