Hopp til innhold

Her tar Carlsen æresavspark for Real Madrid

Magnus Carlsen (23) fikk litt av en bursdagsgave: Den nybakte verdensmesteren sparket i gang kampen for favorittlaget Real Madrid og ble hyllet foran 85.000 på Santiago Bernabéu.

Den ferske verdensmesteren i sjakk, og Real Madrid-supporter, Magnus Carlsen fikk lørdag æren av å ta avspark på mektige Santiago Bernabeu i Madrid. Carlsen var invitert av Real Madrid på sin egen bursdag. (Bilder med tillatelse fra MAX).

SE VIDEO: Magnus Carlsen hadde tatt på seg en Real Madrid-trøye for anledningen, og smilte og lo mens han tok æresavspark for Real Madrid. (Bilder med tillatelse fra MAX, som sendte kampen)

Carlsen på Santiago Bernabeu

Carlsen så ut til å virkelig nyte øyeblikket. Verdensmesteren gliste bredt og tok seg god tid til å vinke til publikum.

Foto: SUSANA VERA / Reuters
Carlsen og Ramos

Tonen var tydelig god mellom Real Madrids Sergio Ramos og Carlsen da de tok hverandre i hånden før avsparket.

Foto: SUSANA VERA / Reuters

Kampfakta: Real Madrid - Real Valladolid 4-0

Omgitt av fotballstjerner som Gareth Bale og Luka Modrić ruslet Magnus Carlsen smilende ut på banen, hilste på dommerne og kapteinene - og stilte seg på midtstreken for å ta et såkalt æresavspark i oppgjøret mellom Real Madrid og Real Valladolid.

Ble invitert at Real-presidenten

Publikum jublet da Carlsen sparket ballen ned på de hvitkleddes banehalvdel. Han svarte med å klappe og glise bredt mens han kikket opp på tribunene, og så ut til å virkelig nyte det store øyeblikket.

Sjakkverdensmesteren fikk gjøre dette som en bursdagsgave fra Real Madrids mektige president Florentino Pérez, som har fått med seg både Carlsens sjakkbragder og at han er en ivrig Real-fan.

Perez sendte nemlig et personlig brev til 23-åringen etter seieren i sjakk-VM, hvor han inviterte ham til å ta avsparket.

I tillegg fikk Carlsen se kampen fra VIP-området, som han ankom rundt en time før kampstart.

Der fikk han se Bale herje med motstanderne. Med Cristiano Ronaldo ute på grunn av en liten muskelskade var det waliseren som tok kommandoen og scoret tre av Reals fire mål.

Takket for invitasjonen

Carlsen-manager Espen Agdestein ble også oppringt av representanter for storklubben.

– De ringte meg og inviterte ham. Magnus fikk også et personlig brev fra presidenten. Det er veldig hyggelig. De har fått med seg at han er Real Madrid-supporter, forteller han.

– Hvordan reagerte Carlsen?

– Han syntes det var veldig hyggelig og takket for invitasjonen.

– Det er jo litt av en bursdag?

– Jeg tror ikke han tenker så mye på bursdagsfeiringen, han bruker ikke å feire. Han er der med noen venner og kommer tilbake i morgen, sier Agdestein.

– Utrolig morsomt

Magnus Kragtorp, president i den norske Real Madrid-supporterklubben, synes det er fantastisk at Real Madrid har invitert Carlsen til kamp.

– Carlsen har vært på Santiago Bernabéu før og hilst på spillerne, så han er ikke helt ukjent for Real Madrid. Det er utrolig morsomt at de gjør stas på en norsk Madrid-supporter og sjakkspiller på denne måten, sier Kragtorp.

Storklubben har ved flere anledninger latt kjendiser med hjertet i Madrid ta avspark på lagets hjemmebane.

– Carlsen blir i hvert fall den første nordmannen som har «spilt» for Real Madrid, og det er jo ganske kult, sier han.

– Hva tror du dette vil si for stjernestatusen til Carlsen?

– Carlsen kommer nok til å bli en enda større stjerne på verdensbasis etter å ha gjort dette. Det kan jo nesten ikke bli større enn Real Madrid og Santiago Bernabéu, svarer Kragtorp.

Enorm anerkjennelse

Lars Tjærnås, fotballekspert i C More, mener at avsparket er en enorm anerkjennelse av Carlsens utrolige prestasjon i VM.

– Jeg vet at han er genuint opptatt av fotball og Real Madrid spesielt. Dét blir verdsatt, og hans status i mange miljøer står sterkt som merkevare, sier Tjærnås.

Valladolid er bunnlaget i den spanske serien, og Real Madrid fikk som forventet en enkel oppgave med å slå dem.

Verdensmesteren i sjakk ble godt tatt i mot på Gardermoen.

Stort oppmøte for å møte Magnus Carlsen på Gardermoen

Siste nytt

 • Kolstad tok første stikk i sluttspillfinalen – slo Elverum 30-28

  Kolstad fikk sterk motstand av Elverum i første finale i håndballsluttspillet, men ledet hele kampen på vei mot seier 30-28 i Trondheim Spektrum.

  Det ligger mesterligaplass i potten i sluttspillfinalen, som avgjøres i best av tre kamper. Kolstad har grepet om CL-billetten etter første kamp.

  Magnus Abelvik Rød (8 mål) og keeper Torbjørn Bergerud (14 redninger) var toneangivende i onsdagens kamp.

  Rød har meldt seg uaktuell til OL etter at han brakk foten under EM i januar. På tribunen satt landslagssjef Jonas Wille og så Rød herje. Han scoret på sine åtte første avslutninger i kampen.

  – Jeg var langt nede mentalt i januar og har ikke spilt så mye den siste tiden, men i dag var det bra. Jeg fikk en god start og fikk til spillet mitt. Det er deilig å levere i en viktig match, sa Rød til TV 2.

  – Han er vanskelig å stoppe. En verdensklassespiller, sa Bergerud om lagkameraten.

  Med tomålsseier kan Kolstad avgjøre finalen lørdag. Da møtes lagene i Elverum, mens en eventuell 3. og avgjørende kamp spilles onsdag 29. mai i Trondheim. (NTB)

  Eliteserien i Håndball 2023/2024: Elverum - Kolstad
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Ingvaldsen med årsbeste

  Håvard Bentdal Ingvaldsen løp inn til årsbeste i Marseille med tiden 45.45 på 400 mester.

  Løpet i Frankrike holdt til en annenplass.

  I fjorårets VM sjokkerte han verden da han løp inn til tiden 44,39 i forsøksheatet. Det var nordisk rekorde og kun seks hundredeler unna den europeiske rekorden.

  Nå venter både EM og OL i sommer.

  – Jeg kjenner meg veldig bra, bedre enn i fjor, sa han til NRK tidligere i år.

  Håvard Bentdal Ingvaldsen under Nordenkampen i Bærum Idrettspark
  Foto: NTB
 • Casper Ruud til kvartfinale i Genève

  Casper Ruud måtte ut i tre sett for å slå Sebastian Ofner på grusen i Genève. Han kom hardt tilbake etter en fæl periode i kampen.

  Avansementet kom med sifrene 4-6, 6-2, 6-2. Seieren betyr at Ruud skal ut i kvartfinale mot argentineren Sebastian Baez. Begge de to foregående møtene har gitt norsk seier.

  Det startet lovende for Ruud. Han tok ledelsen 2-0, men så stokket det seg. Ofner brøt umiddelbart tilbake, og fire game senere lyktes han igjen.

  Ofner vant det første settet 6-4, men med presset på seg slo Ruud tilbake i det andre settet.

  I tredje sett fortsatte Ruud storspillet fra det andre, og vant nok en gang 6-2. Dermed tok han seg av Ofner, som er rangert som nummer 45 på verdensrankingen. Der ligger Ruud på 7.-plass.

  Onsdagens kamp var Ruuds første etter at han for snart to uker siden forsvant ut av Masters-turneringen i Roma på grunn av ryggtrøbbel.

  Ruud vant for to år siden ATP250-turneringen i Genève. (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal