NRK Meny
Normal

Her tar Carlsen æresavspark for Real Madrid

Magnus Carlsen (23) fikk litt av en bursdagsgave: Den nybakte verdensmesteren sparket i gang kampen for favorittlaget Real Madrid og ble hyllet foran 85.000 på Santiago Bernabéu.

Den ferske verdensmesteren i sjakk, og Real Madrid-supporter, Magnus Carlsen fikk lørdag æren av å ta avspark på mektige Santiago Bernabeu i Madrid. Carlsen var invitert av Real Madrid på sin egen bursdag. (Bilder med tillatelse fra MAX).

SE VIDEO: Magnus Carlsen hadde tatt på seg en Real Madrid-trøye for anledningen, og smilte og lo mens han tok æresavspark for Real Madrid. (Bilder med tillatelse fra MAX, som sendte kampen)

Carlsen på Santiago Bernabeu

Carlsen så ut til å virkelig nyte øyeblikket. Verdensmesteren gliste bredt og tok seg god tid til å vinke til publikum.

Foto: SUSANA VERA / Reuters
Carlsen og Ramos

Tonen var tydelig god mellom Real Madrids Sergio Ramos og Carlsen da de tok hverandre i hånden før avsparket.

Foto: SUSANA VERA / Reuters

Kampfakta: Real Madrid - Real Valladolid 4-0

Omgitt av fotballstjerner som Gareth Bale og Luka Modrić ruslet Magnus Carlsen smilende ut på banen, hilste på dommerne og kapteinene - og stilte seg på midtstreken for å ta et såkalt æresavspark i oppgjøret mellom Real Madrid og Real Valladolid.

Ble invitert at Real-presidenten

Publikum jublet da Carlsen sparket ballen ned på de hvitkleddes banehalvdel. Han svarte med å klappe og glise bredt mens han kikket opp på tribunene, og så ut til å virkelig nyte det store øyeblikket.

Sjakkverdensmesteren fikk gjøre dette som en bursdagsgave fra Real Madrids mektige president Florentino Pérez, som har fått med seg både Carlsens sjakkbragder og at han er en ivrig Real-fan.

Perez sendte nemlig et personlig brev til 23-åringen etter seieren i sjakk-VM, hvor han inviterte ham til å ta avsparket.

I tillegg fikk Carlsen se kampen fra VIP-området, som han ankom rundt en time før kampstart.

Der fikk han se Bale herje med motstanderne. Med Cristiano Ronaldo ute på grunn av en liten muskelskade var det waliseren som tok kommandoen og scoret tre av Reals fire mål.

Takket for invitasjonen

Carlsen-manager Espen Agdestein ble også oppringt av representanter for storklubben.

– De ringte meg og inviterte ham. Magnus fikk også et personlig brev fra presidenten. Det er veldig hyggelig. De har fått med seg at han er Real Madrid-supporter, forteller han.

– Hvordan reagerte Carlsen?

– Han syntes det var veldig hyggelig og takket for invitasjonen.

– Det er jo litt av en bursdag?

– Jeg tror ikke han tenker så mye på bursdagsfeiringen, han bruker ikke å feire. Han er der med noen venner og kommer tilbake i morgen, sier Agdestein.

– Utrolig morsomt

Magnus Kragtorp, president i den norske Real Madrid-supporterklubben, synes det er fantastisk at Real Madrid har invitert Carlsen til kamp.

– Carlsen har vært på Santiago Bernabéu før og hilst på spillerne, så han er ikke helt ukjent for Real Madrid. Det er utrolig morsomt at de gjør stas på en norsk Madrid-supporter og sjakkspiller på denne måten, sier Kragtorp.

Storklubben har ved flere anledninger latt kjendiser med hjertet i Madrid ta avspark på lagets hjemmebane.

– Carlsen blir i hvert fall den første nordmannen som har «spilt» for Real Madrid, og det er jo ganske kult, sier han.

– Hva tror du dette vil si for stjernestatusen til Carlsen?

– Carlsen kommer nok til å bli en enda større stjerne på verdensbasis etter å ha gjort dette. Det kan jo nesten ikke bli større enn Real Madrid og Santiago Bernabéu, svarer Kragtorp.

Enorm anerkjennelse

Lars Tjærnås, fotballekspert i C More, mener at avsparket er en enorm anerkjennelse av Carlsens utrolige prestasjon i VM.

– Jeg vet at han er genuint opptatt av fotball og Real Madrid spesielt. Dét blir verdsatt, og hans status i mange miljøer står sterkt som merkevare, sier Tjærnås.

Valladolid er bunnlaget i den spanske serien, og Real Madrid fikk som forventet en enkel oppgave med å slå dem.

Verdensmesteren i sjakk ble godt tatt i mot på Gardermoen.

Stort oppmøte for å møte Magnus Carlsen på Gardermoen

Siste nytt

 • Odd-venstreback klar for Brann

  Odds venstreback, Thomas Grøgaard, har skrevet under for serieleder Brann. 24-åringen slutter seg til bergenserne fra januar 2019.

  Det bekrefter Brann på sine nettsider.

  Grøgaard gjennomførte den medisinske testen mandag, og har signert en toårskontrakt med Brann.

  Thomas Grøgaard
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • G19 tapte åpningskamp

  Norge startet G19-EM i Finland med 1–3 tap mot Portugal. Norge reduserte til 1–2 ved Eman Markovic i andre omgang, men G19-gutta fikk aldri utligningen. I stedet scoret Portugal sitt tredje mål på overtid.

  norge-portugal-g19
  Foto: Mikko Stig / Lehtikuva / NTB Scanpix
 • Frigitt RBK-spiller til Ranheim

  Magnus Stamnestrø, som nylig ble frigitt av Rosenborg skal forsette karrieren i Ranheim. 26-åringen har vært i RBK siden 2015, men har ikke spilt en seriekamp for klubben siden 2016.

  Magnus Stamnestrø
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag