NRK Meny
Normal

Carlsen etter ny giganttabbe: – Pinlig

RIYADH/OSLO (NRK): Viswanathan Anand (48) utnyttet Magnus Carlsens (27) kjempetabbe og vant dagens fjerde parti. Også Jan Nepomnjasjtsji (27) fikk en gavepakke av nordmannen.

Jan Nepomnjasjtsji trodde knapt det han så.

OVERRASKET: Jan Nepomnjasjtsji trodde knapt det han så da Magnus Carlsen tabbet seg ut. Se de morsomme ansiktsuttrykkene her.

Carlsen var på skuddhold etter to seirer og én remis under hurtigsjakk-VMs andre dag, men så gjorde han en kjempefeil. Da var motstander Anand nådeløs.

– Det var veldig unødvendig. Det var en detalj jeg hadde misset, erkjenner Carlsen overfor NRK etter tapet for Anand under dagens fjerde parti.

Sjakkesset slo imidlertid kraftig tilbake ved å knuse Jan Nepomnjasjtsji i det siste partiet. Carlsen ledet suverent, men inviterte Nepomnjasjtsji tilbake da han spilte nok et tabbetrekk.

Russeren, som så totalt sjokkert ut over nordmannens giganttabbe, tok ikke imot gavepakken, og havnet til slutt i tidsnød. Dermed vant Carlsen, som nå står med sju poeng idet to av tre dager av mesterskapet er over.

– Det var pinlig, sier han ærlig rett etter seieren.

– Det var dumt å ødelegge et ganske bra parti på den måten, legger han til.

Her gikk det galt for det norske sjakkesset

TABBETREKK ÉN: Her går det galt for nordmannen.

– Det var en kalddusj

Carlsen ligger nå ett poeng bak leder Vladimir Fedosejev, og han er helt klar på at poeng er virktigere enn prestasjon.

– Jeg hadde trodd jeg skulle få skikkelig godfølelse med en ren teknisk seier, og så overså jeg noe. Han hadde lite tid igjen, heldigvis. Det var en kalddusj, for å si det mildt. Men på dette tidspunktet i turneringen er kanskje resultatet viktigere, så jeg tar med meg det, forklarer 27-åringen.

Nå lever gullhåpet før siste dag av VM i hurtigsjakk.

– Ett poeng er maks av hva jeg kan være bak for å ha en rimelig mulighet, men jeg kommer til å møte Fedosejev i morgen, så på en måte er det litt i mine hender fortsatt, sier Carlsen, og fortsetter:

– Men jeg vet jeg trenger en topp dag i morgen. Jeg må være bedre i morgen enn jeg har vært så langt.

Vladimir Fedosejev leder VM med åtte poeng. Hao Wang, Vishy Anand og Peter Svidler har 7,5 poeng, mens Carlsen og fem andre spillere har sju poeng.

Remis mot Svidler

Tidligere på dagen vant det norske håpet over både Sergej Movsesjan og Wang Yue, men han måtte ta til takke med remis mot russiske Peter Svidler.

– Jeg er på skuddhold nå. Det har tatt seg opp etter en veldig dårlig start, konstaterte han da.

NRKs sjakkekspert Torstein Bae mente at Carlsen burde være tilfreds med å ha spilt remis med svarte brikker mot Svidler.

– Med svarte brikker er dette et helt fint resultat. Her møter han en av de beste som ikke gjør noen feil, og da blir det en helt jevn stilling, oppsummerte Bae etter partiet.

Siste nytt

 • Ny remis for Carlsen

  For andre dag på rad tok sjakkspelar Magnus Carlsen eit halvt poeng med svarte brikker i Sinquefield Cup. Partiet mot Vishy Anand enda i remis. Carlsen hadde tidleg eit lite overtak, men etter kvart jamna partiet seg ut.

  Magnus Carlsen
  Foto: Patrick Huerlimann / AP
 • PSV på vei, Benfica sliter

  To tidligere serievinnercupvinnere skaffet seg vidt forskjellig utgangspunkt i mesterliga-kvaliken tirsdag kveld.

  PSV vant 3-2 borte mot BATE Borisov etter scoringer av Gastón Pereiro, Hirving Lozano og Donyell Malen, mens Benfica bare klarte 1-1 hjemme mot greske PAOK.

  Salzburg, uten skadde Fredrik Gulbrandsen (lår), spilte 0-0 borte mot Røde Stjerne i Beograd

  Lozano
  Foto: Sergei Grits / AP
 • Poengtap for Mjøndalen

  Opprykksjagende Mjøndalen måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Åsane i 1. divisjon fotball tirsdag. Dermed klarte ikke serietreeren å ta tilbake annenplassen på tabellen.

  Mjøndalen kjemper for opprykk til Eliteserien. Søndag ble Vegard Hansens gutter passert av Viking.

  NM fotball menn, 4. runde: Mjøndalen - Haugesund
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Cupen: Kvartfinale, LSK Kvinner - Vålerenga