Hopp til innhold

Carlsen hylles som sjakkens Justin Bieber

Magnus Carlsens sjakktriumf over Microsoft-gründer Bill Gates har skapt overskrifter over hele verden. Samtidig hylles 23-åringen av Real Madrid-stjernen Xabi Alonso på Twitter.

Bill Gates og Magnus Carlsen møtes til sjakkduell på Skavlan.

SE VIDEO: Bill Gates og Magnus Carlsen møtes til sjakkduell på Skavlan.

Xabi Alonso

Real Madrid-stjernen Xabi Alonso har latt seg imponere av Magnus Carlsen.

Foto: FREDERIC J. BROWN / Afp

– Briljant, Magnus Carlsen, skriver Xabi Alonso på Twitter og linker til NRKs Youtube-klipp som viser Carlsens seier over Bill Gates.

I fredagens Skavlan kunne man nemlig se at det tok verdens beste sjakkspiller ett minutt og 19 sekunder å sette en av verdens rikeste menn ut av spill.

Dette har mange fått med seg – takket være bred mediedekning over hele verden.

Fotballstjernen Xabi Alonso er en av mange som har latt seg fascinere av Magnus Carlsen, og hans siste sjakktriumf.

Fotballstjerne og sjakkfan

Fredag kveld tvitret han skryt til lommedølingen og fikk et høflig «takk» tilbake fra Carlsen. Sjakkspilleren la også ved et bilde av en Real Madrid-drakt signert av nettopp Xabi Alonso.

Den spanske midtbanespilleren har over 6.4 millioner følgere på nettsamfunnet.

Magnus Carlsen er – som kjent – en stor Real Madrid-supporter, og har tidligere tatt æresspark på Santiago Bernabéu i Madrid.

Sjakkspilleren skal da ha fått god kontakt med Alonso, som skal visstnok være svært interessert i sjakk.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Magnus Carlsen er gjest hos Fredrik Skavlan og forklarer hvor nervøs han var i de første partiene i VM.

Magnus Carlsen forteller om nervøsiteten under VM i India.

«Justin Bieber av sjakk»

Flere av de store utenlandske mediene har det siste døgnet slått stort opp mestermøtet mellom de to geniene. De fleste nettavisene fokuserer på hvor kort tid Carlsen brukte på å slå Gates i TV-programmet.

«Bill Gates tapte etter 9 trekk mot sjakkverdensmester», lyder overskriften på amerikanske NBC.

I artikkelen, som er skrevet av Reuters, beskriver journalisten Carlsen som en mann med rockestjerne-appell – og gir han i tillegg kallenavnet «Justin Bieber av sjakk».

«Pinlig affære»

Gates Letter

Microsoft-gründer Bill Gates.

Foto: Bebeto Matthews / Ap

Business Insider følger Bill Gates tett, og denne ukens tur til Skavlan-studioet var intet unntak.

Journalisten er ikke nådig mot Gates og skriver følgende øverst i artikkelen:

«Hva skjer når Bill Gates utfordrer verdens beste sjakkspiller til et sjakkparti? Man får en pinlig affære som varer litt mer enn ett minutt.»

Youtube-klippet av den vennlige sjakkampen har i skrivende stund blitt sett over 600.000 ganger. Videoen ble publisert fredag.

Carlsen skryter av Gates

Mens både NBC og Business Insider fokuserer på at Bill Gates ikke hadde en sjanse mot sjakkesset, var Carlsen selv ganske imponert over motstanderen.

– Han (Gates) var litt uheldig og gikk på en taktisk mine til slutt, men han gjorde gode sunne trekk ellers. Jeg tror med litt mer tid så kunne han absolutt være en ganske bra spiller, sa Carlsen til NRK.no etter TV-innspillingen i London.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal