Carlsen hylles som sjakkens Justin Bieber

Magnus Carlsens sjakktriumf over Microsoft-gründer Bill Gates har skapt overskrifter over hele verden. Samtidig hylles 23-åringen av Real Madrid-stjernen Xabi Alonso på Twitter.

Bill Gates og Magnus Carlsen møtes til sjakkduell på Skavlan.

SE VIDEO: Bill Gates og Magnus Carlsen møtes til sjakkduell på Skavlan.

Xabi Alonso

Real Madrid-stjernen Xabi Alonso har latt seg imponere av Magnus Carlsen.

Foto: FREDERIC J. BROWN / Afp

– Briljant, Magnus Carlsen, skriver Xabi Alonso på Twitter og linker til NRKs Youtube-klipp som viser Carlsens seier over Bill Gates.

I fredagens Skavlan kunne man nemlig se at det tok verdens beste sjakkspiller ett minutt og 19 sekunder å sette en av verdens rikeste menn ut av spill.

Dette har mange fått med seg – takket være bred mediedekning over hele verden.

Fotballstjernen Xabi Alonso er en av mange som har latt seg fascinere av Magnus Carlsen, og hans siste sjakktriumf.

Fotballstjerne og sjakkfan

Fredag kveld tvitret han skryt til lommedølingen og fikk et høflig «takk» tilbake fra Carlsen. Sjakkspilleren la også ved et bilde av en Real Madrid-drakt signert av nettopp Xabi Alonso.

Den spanske midtbanespilleren har over 6.4 millioner følgere på nettsamfunnet.

Magnus Carlsen er – som kjent – en stor Real Madrid-supporter, og har tidligere tatt æresspark på Santiago Bernabéu i Madrid.

Sjakkspilleren skal da ha fått god kontakt med Alonso, som skal visstnok være svært interessert i sjakk.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Magnus Carlsen er gjest hos Fredrik Skavlan og forklarer hvor nervøs han var i de første partiene i VM.

Magnus Carlsen forteller om nervøsiteten under VM i India.

«Justin Bieber av sjakk»

Flere av de store utenlandske mediene har det siste døgnet slått stort opp mestermøtet mellom de to geniene. De fleste nettavisene fokuserer på hvor kort tid Carlsen brukte på å slå Gates i TV-programmet.

«Bill Gates tapte etter 9 trekk mot sjakkverdensmester», lyder overskriften på amerikanske NBC.

I artikkelen, som er skrevet av Reuters, beskriver journalisten Carlsen som en mann med rockestjerne-appell – og gir han i tillegg kallenavnet «Justin Bieber av sjakk».

«Pinlig affære»

Gates Letter

Microsoft-gründer Bill Gates.

Foto: Bebeto Matthews / Ap

Business Insider følger Bill Gates tett, og denne ukens tur til Skavlan-studioet var intet unntak.

Journalisten er ikke nådig mot Gates og skriver følgende øverst i artikkelen:

«Hva skjer når Bill Gates utfordrer verdens beste sjakkspiller til et sjakkparti? Man får en pinlig affære som varer litt mer enn ett minutt.»

Youtube-klippet av den vennlige sjakkampen har i skrivende stund blitt sett over 600.000 ganger. Videoen ble publisert fredag.

Carlsen skryter av Gates

Mens både NBC og Business Insider fokuserer på at Bill Gates ikke hadde en sjanse mot sjakkesset, var Carlsen selv ganske imponert over motstanderen.

– Han (Gates) var litt uheldig og gikk på en taktisk mine til slutt, men han gjorde gode sunne trekk ellers. Jeg tror med litt mer tid så kunne han absolutt være en ganske bra spiller, sa Carlsen til NRK.no etter TV-innspillingen i London.

Siste nytt

 • Bayern pulveriserte Schalke

  Bayern startet Bundesligasesongen med et skikkelig varsko til alle som skulle ønske å utfordre deres hegemoni i tysk fotball.

  De regjerende serie- og mesterligamesterne ga seg ikke før det sto 8-0 i åpningskampen mot Schalke. Serge Gnabry scoret tre. Robert Lewandowski, Leon Goretzka, Thomas Müller, Leroy Sané og 17-åringen Jamal Musiala scoret de andre.

  Gnabry
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Sliterunde for Hovland i US Open

  På 23-årsdagen gikk Viktor Hovland andrerunden i US Open ett slag over par. Det var scoremessig en blåkopi av torsdagens åpningsrunde.

  Den norske golfstjernen fikk samtidig slite underveis i det som ble en variabel runde. Fem bogeys og to birdier ble fasiten.

  Det ga en foreløpig 28.-plass etter 18 spilte hull. Etter to runder er han to slag over par.

  Et stort antall spillere har mange hull igjen å spille fredag, men Hovland synes uansett å være trygt videre til de to avsluttende rundene lørdag og søndag.

  Fredag innledet bursdagsbarnet de ni første hullene med tre birdier og to bogeys. Starten på andre halvdel av runden ble tråere. Bogeys på tre av de fire første hullene sendte Hovland nedover listene.

  En birdie på hull nummer seks rettet opp noe av inntrykket, men 23-åringen fant likevel ikke den helt store flyten. (NTB)

  US Open Golf
  Foto: Charles Krupa / AP
 • Jakob Ingebrigtsen spring 1500 m

  Det er no klart at Jakob Ingebrigtsen stiller på 1500 meter i NM i Bergen i helga. Det kan også vere mogeleg at han stiller på 800 meteren, der forsøket startar tre kvarter seinare.

  Minstemann Ingebrigtsen er påmeldt på heile fem distansar under NM, men pappa Gjert stadfestar til NTB at han ikkje stiller på alle.

  Finalen på 800 meter går søndag kveld, medan finalen på 1500 meter går laurdag 18.45.

  Jakob Ingebrigtsen

Sendeplan

Kl. Program Kanal