NRK Meny
Normal

Carlsen hadde kniven på strupen – slo kraftig tilbake

Magnus Carlsen er tilbake på vinnersporet etter fire strake remiser. Torsdag gikk nordmannen rett i angrep mot Georg Meier – og vant enkelt i Grenke Chess Classic.

Magnus Carlsen

SEIER: Magnus Carlsen slo torsdag tilbake etter en dårlig start på turneringen i Baden-Baden.

Foto: Maria Emelianova

Torsdag var endelig det velkjente seiersgliset tilbake hos Magnus Carlsen etter en blytung start på storturneringen i Tyskland.

Carlsen sto før dagens parti mot Georg Meier med fattige to poeng etter fire remiser – og trengte virkelig en seier for å i det hele tatt ha en liten sjanse til å ta pokalen.

«Back in business»

26-åringen taklet presset på en ypperlig måte og gikk rett i strupen på Meier, som er den lavest rangerte spilleren i turneringen.

– Dette er akkurat det Magnus trengte. Nå føler han nok at han er «back in business», sa sjakkprofilen Peter Leko under arrangørens sending, ifølge Matt & Patt.

Allerede etter noen få trekk så ekspertene hvor seieren kom til å ende.

– Denne åpningen er en katastrofe for Meier, sa Leko.

– Enkel seier

Carlsen fortsatte å presse hjemmehåpet utover i partiet og til slutt ga tyskeren opp.

– Enkel seier for Magnus i runde 5 av Grenke Chess, leder med bonde og vinner en til, tvitret NRKs sjakkekspert Torstein Bae.

Armeneren Levon Aronian leder sammendraget ett helt poeng ned til Carlsen, som er nummer fire. Det skal dermed fortsatt litt til for at nordmannen skal ta seieren fra rivalen i løpet av de to siste rundene.

I den neste kampen (fredag) møter Carlsen Arkadij Naidtisch fra Aserbajdsjan. Lørdag avslutter han mot franske Maxime Vachier-Lagrave.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
Friidrett: Diamond League
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Radiosporten følger den 20.runden av Eliteserien
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Eliteserien fotball: Viking - Brann