NRKs nye fotballekspert fikk hjertestans på fotballbanen

Da hjertet stoppet i en eliteseriekamp i 25. september 2011, var det også slutt på Carl-Erik Torps aktive fotballkarriere. Nå blir 33-åringen NRKs nye fotballekspert.

Carl-Erik Torp

TIL NRK: Carl-Erik Torp overtar som NRKs fotballekspert for Karl Petter Løken, som er blitt konsernsjef i Kværner.

Foto: Julia Marie Naglestad

– Carl-Erik kjenner spillet og spillere, kjenner trenergjerningen, kjenner fotballmiljøet og har også fått kjenne på medaljens bakside da han brått måtte avbryte sin egen aktive karriere. Et slikt perspektiv er også viktig å ha med seg i formidlingen av idrett. Carl-Erik har en rekke kvaliteter vi er overbeviste om at både NRK-sporten og publikum vil få stor glede av, sier redaksjonssjef Håkon Grønbech i NRK

– Jeg er veldig ydmyk med tanke på den muligheten jeg har fått, og den jobben som nå venter, sier Carl-Erik Torp, som nå overtar Karl Petter Løkens plass i NRKs ekspertkorps.

Fotball har alltid vært Torps lidenskap. Som spiller var han fast inventar i Branns førsteellever, helt til en dramatiske hendelsen på Fosshaugane 25. september 2011.

Etter ti minutter på banen segnet han om.

– Han var ikke død, men han var ikke levende heller, han var i en mellomfase, har Brann-lege Asle Kjellsen fortalt til NRK.

Carl Erik Torp

HJERTET STOPPET: Carl-Erik Torp var en meget god fotballspiller, men huskes likevel best for den dramatiske hjertestansen på Fosshaugane i 2011.

Foto: Tor Yttri / NTB scanpix

– Veldig usikker på framtida

Mens Torp lå på hjelpemannskapenes båre, sluttet hjertet å slå.

Heldigvis gikk det bra. Å fortsette som aktiv fotballspiller på toppnivå, var imidlertid uaktuelt.

– Jeg var veldig usikker på framtida, og veien videre etter det som skjedde i 2011, sier Torp nå.

Han har holdt seg i fotballen, i ulike roller. Nå er det NRKs seere, lyttere, lesere og følgere som skal nyte godt av hans kunnskap og erfaring.

Brenner for fotball

– Det skjer veldig mye spennende i norsk fotball for tiden. Jeg har, og har hatt en del forskjellige roller i fotballen de siste årene, og nå gleder jeg med veldig til å jobbe med toppserie, eliteserie, cup og landslagsfotball, fastslår han.

– Jeg brenner veldig for utviklingen av både spillet og av unge spillere, og dette er jo også noe jeg har jobbet med i Brann og KFUM, forteller Torp.

– Carl-Erik er en kjempesignering som vi er veldig fornøyd med å få på NRKs lag. Han har, i en alder av 33 år, allerede opparbeidet seg en masse erfaring, sier redaksjonssjef Håkon Grønbech.

Siste nytt

 • Breddefotballen må vente til 2021

  Seriefotballen for bredden utsettes til neste år. Det bekrefter Norges Fotballforbund (NFF) i en pressemelding. Regjeringen har ikke åpnet for normal trening for alle enda, og på det grunnlaget avlyses seriespill i breddefotballen for seniorer.

  – Dette er en trist dag for forbundsstyret, 18 fotballkretser og ikke minst alle klubber og spillere som er berørt og har hatt et håp om seriespill i 2020, sier fotballpresident Terje Svendsen, og fortsetter:

  – For de gjenværende seriene i senior breddefotball satt vi opp avdelinger med få lag og korte reiseavstander. Når regjeringen til tross for dette likevel ikke har åpnet opp for normal kontakttrening igjen nå, så har vi ikke noe annet valg enn å avlyse sesongen. Det er rett og slett ikke lenger praktisk mulig å gjennomføre sesongen over hele landet.

  Det betyr at forbundet kansellerer sesongen for 2. divisjon for kvinner og Norsk Tipping-ligaen for menn.

  Vold i fotballen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Mol og Sørum til EM-åttedelsfinale

  Anders Mol og Christian Sørum vant begge sine kamper i gruppespillet i sandvolleyball-EM og er klare for åttedelsfinale i latviske Jurmala. Hendrik Mol og Mathias Berntsen har også imponert med strake seirer, og er dermed også videre.

  Anders Mol og Christian Sørum
  Foto: Berit Roald / NTB
 • US Open-mesteren trekker seg

  Tennisstjernen Naomi Osaka sliter med en lårskade etter US Open-triumfen forrige helg og kan ikke delta i årets tredje Grand Slam-turnering, Roland-Garros.

  Osaka opplyser selv i sosiale medier at hun ikke kan spille i turneringen som starter mandag.

  FILE PHOTO: Tennis: US OPEN
  Foto: Danielle Parhizkaran / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal