Hopp til innhold

NRKs nye fotballekspert fikk hjertestans på fotballbanen

Da hjertet stoppet i en eliteseriekamp i 25. september 2011, var det også slutt på Carl-Erik Torps aktive fotballkarriere. Nå blir 33-åringen NRKs nye fotballekspert.

Carl-Erik Torp

TIL NRK: Carl-Erik Torp overtar som NRKs fotballekspert for Karl Petter Løken, som er blitt konsernsjef i Kværner.

Foto: Julia Marie Naglestad

– Carl-Erik kjenner spillet og spillere, kjenner trenergjerningen, kjenner fotballmiljøet og har også fått kjenne på medaljens bakside da han brått måtte avbryte sin egen aktive karriere. Et slikt perspektiv er også viktig å ha med seg i formidlingen av idrett. Carl-Erik har en rekke kvaliteter vi er overbeviste om at både NRK-sporten og publikum vil få stor glede av, sier redaksjonssjef Håkon Grønbech i NRK

– Jeg er veldig ydmyk med tanke på den muligheten jeg har fått, og den jobben som nå venter, sier Carl-Erik Torp, som nå overtar Karl Petter Løkens plass i NRKs ekspertkorps.

Fotball har alltid vært Torps lidenskap. Som spiller var han fast inventar i Branns førsteellever, helt til en dramatiske hendelsen på Fosshaugane 25. september 2011.

Etter ti minutter på banen segnet han om.

– Han var ikke død, men han var ikke levende heller, han var i en mellomfase, har Brann-lege Asle Kjellsen fortalt til NRK.

Carl Erik Torp

HJERTET STOPPET: Carl-Erik Torp var en meget god fotballspiller, men huskes likevel best for den dramatiske hjertestansen på Fosshaugane i 2011.

Foto: Tor Yttri / NTB scanpix

– Veldig usikker på framtida

Mens Torp lå på hjelpemannskapenes båre, sluttet hjertet å slå.

Heldigvis gikk det bra. Å fortsette som aktiv fotballspiller på toppnivå, var imidlertid uaktuelt.

– Jeg var veldig usikker på framtida, og veien videre etter det som skjedde i 2011, sier Torp nå.

Han har holdt seg i fotballen, i ulike roller. Nå er det NRKs seere, lyttere, lesere og følgere som skal nyte godt av hans kunnskap og erfaring.

Brenner for fotball

– Det skjer veldig mye spennende i norsk fotball for tiden. Jeg har, og har hatt en del forskjellige roller i fotballen de siste årene, og nå gleder jeg med veldig til å jobbe med toppserie, eliteserie, cup og landslagsfotball, fastslår han.

– Jeg brenner veldig for utviklingen av både spillet og av unge spillere, og dette er jo også noe jeg har jobbet med i Brann og KFUM, forteller Torp.

– Carl-Erik er en kjempesignering som vi er veldig fornøyd med å få på NRKs lag. Han har, i en alder av 33 år, allerede opparbeidet seg en masse erfaring, sier redaksjonssjef Håkon Grønbech.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Rasmussen ble belgisk cupmester

    Mathias Rasmussen kunne sammen med sine lagkamerater i Union Saint-Gilloise juble for en svært etterlengtet tittel i den belgiske cupen.

    Japanske Koki Machidas scoring på overtid i første omgang ble den eneste i finalen mot Royal Antwerp.

    Union Saint-Gilloise har 11 seriemesterskap og to cuptitler fra før, men forrige seriegull kom i 1935 og den forrige cupseieren i 1914. (NTB)

    R-qRhvQEQVk
    Foto: NTB
  • Spansk bruddseier i Giroen

    Pelayo Sánchez tråkket først over målstreken på Giro d'Italias 6. etappe. Han var blant torsdagens utbrytere.

    Den spanske Movistar-rytteren vant foran Julian Alaphilippe og Luke Plapp.

    Trioen var alene i føringen i sluttfasen av den kuperte etappen. Tidligere på dagen var det sju syklister i bruddet. (NTB)

    K7QkCKHN1QA
    Foto: AP
  • Atlético Madrid fikk opphevet rasismestraff

    Den spanske fotballklubben Atletico Madrid slipper å delvis stenge egen arena samt betale en bot for rasistisk oppførsel av egne supportere.

    Torsdag valgte Det spanske fotballforbundet å godta anken Atletico hadde inngitt mot straffen klubben ble ilagt for en tid tilbake. Til grunn for sanksjonene lå rasisme rettet mot Athletic Bilbao-vingen Nico Williams.

    Atletico ble opprinnelig beordret til å delvis stenge egen hjemmearena i to La Liga-kamper, samt betale en større bot, for Williams-episodene. Vingen skal ha blitt møtt med apelyder under en kamp i forrige måned.

    Forbundet peker på Atleticos «aktive samarbeid» som grunn til at straffen nå legges bort. (NTB)

    84_5MnFD41w
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal