NRK Meny
Normal

Camiro var dopet

Også B-prøven til sprangrytteren Tony André Hansens hest Camiro var positiv.

Tony André Hansen og Camiro
Foto: MIKE CLARKE / AFP

Det opplyser Det internasjonale ridesportforbundet (FEI) onsdag kveld.

Se: - Tony André landet på Gardermoen

Se: Norsk bronsehest dopingtatt

Det internasjonale rytterforbundet FEI vil avgjøre den videre skjebnen til Hansen og Camiro på et møte i Lausanne 6.september.

- Det at B-prøven bekrefter resultatet av A-prøven, endrer ikke noe på vårt standpunkt og vår holdning til spørsmålet om doping i forbindelse med Camiro, sier Hansen i en pressemelding.

- Vi har ikke påført Camiro noe som helst dopingmiddel. Derfor opplever vi disse anklagene som helt absurd, sier han videre og poengterer igjen at hesten testet negativt ved ankomst Hong Kong 5. august.

Panelet som skal dømme i saken vil felle en dom i løpet av den første uken av oktober.

Resultatet kan føre til at Norge mister sin bronsemedalje fra lagkonkurransen i OL, der Tony Andre Hansen, Geir Gulliksen, Stein Endresen og Morten Djupvik overrasket en hel hesteverden.

Tony Andre Hansen leverte feilfri ridning i lagkonkurransen og skulle kjempe om gull i den individuelle finalen, men bare to timer før sitt livs viktigste løp fikk han beskjeden om at hesten hans, Camiro, hadde avlagt positiv dopingprøve på capsaicin. Han ble dermed nektet start.

I tillegg til Camiro leverte også tre andre hester positive prøver på capsaicin i forkant av den individuelle OL-finalen i sprangridning i Hongkong.

Alvorlig

Toppidrettssjef Jarle Aambø var ikke overrasket over resultatet av B-prøven. Han poengterer at Olympiatoppen verken er den anmeldende eller domfellende parten i denne saken og at det er Hansen selv som må legge fram bevis i Lausanne. Aambø tror ikke denne saken vil sverte norsk idretts troverdighet, men påpeker at den er uheldig.

- Vi forholder oss til at det er en positiv B-prøve og at det har vært brudd på reglene. Det er en alvorlig sak, men norsk idrett og toppidrett har stor troverdighet når det gjelder å ta doping på alvor og drive antidopingarbeid, sier han til NTB.

Les: Pressemelding fra det internasjonale rytterforbundet

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kveld
4-4-2 NM fotball: Semifinale Vålerenga - Sarpsborg 08
Cupen: Semifinale, Vålerenga - Sarpsborg 08
Semifinale i cupen, menn
Cupen: Semifinale, Vålerenga - Sarpsborg 08