Hopp til innhold

Halfvarsson fyrer løs mot konkurrentene: – Helt utrolig

En «kjedelig» etappe endte med dramatiske fall da det dro seg til mot spurt. Svenske Calle Halfvarsson fyrer på alle plugger, men får klart svar fra Harald Østberg Amundsen.

TOUR DE SKI

PÅ HODET UT: Jens Burman ble felt da Dietmar Nöckler gikk i bakken. Han tapte verdifulle sekunder på slutten av etappen.

Foto: Newspower.it / NTB

Erik Valnes vant den nest siste Tour de Ski-etappen, en 15 kilometer lang fellesstart som lenge fortonet seg som en transportetappe under svært krevende forhold.

Men da det dro seg til mot spurt, ble det likevel dramatikk. I den siste utforkjøringen gikk tre løpere ned.

Det var italienske Dietmar Nöckler som først gikk ned. Tyske Lucas Bögl reddet seg med et nødskrik. Det maktet ikke svenske Jens Burman, som også falt.

– Det var noen som ramlet foran meg, så jeg ble med ned. Det var ikke bra i det hele tatt. Det rant bort mange sekunder, så det var veldig unødvendig, sier Burmann til NRK.

TOUR DE SKI

HER GÅR DET GALT: Jens Burman klarer ikke å holde seg på beina. Dietmar Nöckler skimtes på bakken bak til høyre.

Foto: Newspower.it / NTB

– Skjønner ikke hva problemet er

Jan Thomas Jenssen og det norske sammenlagthåpet Henrik Dønnestad tapte tid på å komme rett bak fallet.

– Jeg lå på bakskiene til Jan Thomas, som vel var første som klarte å holde seg på beina bak der, omtrent. Det ble ploging og litt slalåm, og litt unødvendig tap av posisjoner og sekunder, sier han.

Det samme gjaldt Calle Halfvarsson. Svensken er ikke nådig etter det som skjedde.

– Jeg synes det er helt utrolig, jeg synes ikke det er en vanskelig sving. At folk ikke klarer å holde seg på beina ..., sier Halfvarsson til NRK, mens han rister på hodet.

Cross-Country Skiing, Tour de Ski, day 8, Men's mass start

KRITISK: Calle Halfvarsson mener det burde kunne gå an å holde seg på skiene.

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

– Jeg skjønner ikke hva problemet er. Jeg blir irritert på at folk ikke klarer å holde større avstand mellom hverandre. Denne bakken er jo bred, man behøver ikke å ligge i kryss oppå hverandre, fortsetter han.

Sammenlagtleder Harald Østberg Amundsen gikk klar av fallet, men brakk staven i en annen situasjon på vei mot sjetteplassen på etappen.

Stikk fra Amundsen

Han deler likevel ikke Halfvarssons irritasjon.

– Det er ikke veldig lett på dette føret. Det lugger i den nye snøen. Jeg forstår godt at folk kan falle, sier Amundsen.

I stedet har kommer han med et stikk:

– Calle har mye meninger om dagen. Både om touren og totalt sett. Det virker som han tenker veldig mye, sier Amundsen til NRK.

Tour de ski 2023/24 Trening før fellestart

ETT STEG UNNA: Harald Østberg Amundsen har et solid forsprang og ligger an til å vinne Tour de Ski 2023/24 før søndagens avsluttende etappe.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Mer på andre ting enn å gå på ski?

– Det virker sånn akkurat nå.

Amundsen siker til at Halfvarsson fredag gikk ut med kraftig kritikk mot hvordan Det internasjonale Skiforbundet (FIS) utvikler Tour de Ski.

– Må gjør det kjedeligere og kjedeligere. Da har man ingen framtid i det, sa han til SVT.

Får Poromaa til å smile

William Poromaa, som ble nummer to på lørdagens etappe, vil heller ikke kritisere dem som falt.

– Jeg så på TV-bildene at det var folk som ramlet. Det er kjedelig, men det kan skje alle. Man har selv vært der, sier han.

– Østberg Amundsen synes Calle er litt for opptatt av andre ting enn å gå på ski. Hva sier du til det?

– Ja, nei ... Jeg liker Calle. Det er alt jeg har å si, smiler Poromaa.

Nå gjenstår én etappe i Tour de Ski. Før klatringen opp Alpe Cermis leder Amundsen med solide 1.34 på Erik Valnes. Deretter følger Martin Løwstrøm Nyenget, Hugo Lapalu, Friedrich Moch, Beda Klee og Henrik Dønnestad som perler på en snor.

– Jeg hadde fryktet angrep fra mange sterke klassiskutøvere i dag, så for min del var det en gavepakke at det var såpass umulig å gå i front, sier han.

Cross-Country Skiing, Tour de Ski, day 8, Men's mass start

ROLIG RUNDT SVINGEN: Det var ikke voldsomt fart på grunn av det trege føret, men det ble likevel vanskelig å holde seg oppreist.

Foto: BILDBYRÅN

Siste nytt

  • Caitlin Clark førte Fever til seier i «hatkampen» mot Sky: – Som det skal være

    Caitlin Clark flørtet med trippel-tosifret og leverte 23 poeng, ni assist og åtte returer da Indiana Fever slo Chicago Sky 91-83 i søndagens «hatkamp» i WNBA.

    Hun ble offer for en ny stygg foul, men beholdt roen og satte straffene.

    – Slik er basketball. Vi prøver alle å vinne, og det er som det skal være, sa Clark om behandlingen hun fikk fra Angel Reese, som slo etter ballen og traff henne hardt i hodet.

    (NTB)

    caitlin clark
    Foto: AP
  • DeChambeau sikret sin andre US Open-seier på siste hull

    Bryson DeChambeau sikret søndag karrierens andre seier i US Open i golf. Med par på siste hull, slo han nordirske Rory McIlroy med bare ett slag.

    McIlroy var i poengrommet da DeChambeau satte den siste seieren og slapp jubelen løs for seieren. Amerikaneren fullførte turneringen sju slag under par.

    Med fem birdies på den siste runden, så det lenge lovende ut for McIlroy, men han bommet også på to korte putter. Han endte dagen ett slag under par – to slag bedre enn DeChambeau – men endte altså ett slag bak sammenlagt.

    Norske Viktor Hovland spilte ikke den siste og avgjørende runden – eller runde før – etter at han ikke klarte cuten etter de to første dagenes spill. Han gikk de innledende rundene seks slag over par, mens de 74 spillerne som kom videre i turneringen, spilte til fem over par eller bedre.

    (©NTB)

    DeChambeau
    Foto: AFP
  • Vu vant LPGA-turnering etter omspill

    Lilia Vu fra USA avgjorde med birdie på tredje ekstrahull da LPGA-turneringen i Belmont i Michigan ble avgjort i omspill mellom tre spillere.

    Lexi Thompson fra USA og Grace Kim fra Australia måtte nøye seg med delt 2.-plass. Kim startet søndagen med fem slags ledelse, men en 73-runde (ett slag over par) slapp rivalene inn i seierskampen.

    Vu leverte en bogeyfri 65-runde, mens Thompson brukte 68 slag søndag.

    I omspillet spilte de først 18. hull to ganger. Alle tre fikk birdie hver gang. Dermed flyttet de seg til 5. hull, og der avgjorde Vu.

    Seieren ga henne 4,8 millioner kroner i seierspremie.

    Celine Borge var sist av alle etter en 78-runde første dag av turneringen. Hun spilte seg stort opp med en 67-runde fredag, men var likevel tre slag fra å greie cuten halvveis.

    Borge har misset cuten i sju av sine åtte siste turneringer på LPGA-touren.

    (©NTB)

    Lilia Vu
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal