Hopp til innhold

Burde mistet OL-bronsen

Sveits' landslagssjef Rolf Grass er opprørt over utsettelsen av doping-saken mot Tomy André Hansen og hesten Camiro.

Tony Andre Hansen og Camiro
Foto: Anne L. Buvik, Hestesport

- Jeg ble overrasket første gang de fikk saken utsatt, og nå er jeg enda mer overrasket.

Uansett burde de vært fratatt bronsen fra lagkonkurransen i OL straks det forelå en positiv B-prøve, sier Grass til VG.

Hvis Norge mister bronsen, går den til Sveits.

Les: Ved godt mot

Prøver fra Camiro under OL viste sport av ulovlige stoff.

Saken i hovedkvarteret til det internasjonale hestesportforbundet, FEI, skulle vært holdt første helga i september. Den ble utsatt til sist fredag, og da ble den på nytt utsatt etter krav fra Hansens advokater.

Grass avviser advokatenes argumenter om feil prosedyrer under prøvetakingen i OL, og manglende innsyn i dokumentasjonen.

- Det grunnleggende er at det er påvist et stoff som ikke skulle være der. Det kan ikke diskuteres. Det eneste man kan snakke om, er straffeutmålingen, sier han.

- Jeg lurer på om det er folk i ledelsen som selv ikke har noen interesse av å komme til bunns i dopingproblematikken, legger Grass til.

Siste nytt

 • PA: Presset Horner møtte Verstappens manager

  Red Bull-sjef Christian Horner skal mandag ha møtt Max Verstappens agent ansikt-til-ansikt i Dubai i et forsøk på å dempe spenningene rundt Formel 1-laget.

  Det er det britiske nyhetsbyrået PA som melder om samtalene som skal ha funnet sted i Midtøsten.

  Møtet mellom Horner og Verstappen-manager Raymond Vermeulen ble holdt kun 48 timer etter at Formel 1-stjernens far, Jos, uttalte at Red Bull vil «eksplodere» dersom Horner fortsetter som teamsjef.

  Ifølge PA opplysninger var verken Jos Verstappen eller sønnen til stede i Dubai mandag. Vermeulen representerte i stedet den regjerende verdensmesteren.

  Ifølge en kilde PA har vært i kontakt med skal samtalene ha «gått bra». Også flere andre ledere i Red Bull-systemet skal ha deltatt. (NTB)

  MuRbRxEufU4
  Foto: AP
 • VAR-motstanderne led nytt nederlag – Molde stemte for å beholde teknologien

  Molde Fotballklubb sa mandag ja til at den omstridte VAR-teknologien skal fortsette å bli benyttet i norsk fotball. Det ble klart på klubbens årsmøte.

  VAR-motstanden har vært til dels stor i deler av norsk fotball i lengre tid. Særlig fra supporterhold har det vært ytret misnøye med teknologien og anvendelsen av den.

  Så langt har imidlertid ingen klubber tatt et aktivt standpunkt mot VAR. Tidligere har Odd og 1. divisjonsklubben Aalesund på sine årsmøte stilt seg positiv til at bruken skal fortsette.

  Lsn5MqsUuaM
  Foto: NTB
 • BBC: Mektig motorsport-topp etterforskes

  Presidenten i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) etterforskes for å ha påvirket utfallet av forrige sesongs Formel 1-løp i Saudi-Arabia, melder BBC.

  Den britiske allmennkringkasteren skriver at Mohammed Ben Sulayem skal ha grepet inn for å få annullert en tidsstraff veteranen Fernando Alonso ble ilagt i det aktuelle løpet.

  Opplysningene om FIA-presidentens innblanding skal ha kommet fra en varsler. BBC hevder å ha sett et dokument, som er sendt til FIAs etiske komité, der påstandene framkommer.

  Kanalen skriver at den uten hell forsøkt å få en kommentar fra både forbundet og Ben Sulayem. (NTB)

  kSykObywMsM
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal