NRK Meny

Finner ikke norsk lag – satser videre på egen hånd i Belgia

Vegard Robinson Bugge legger ikke drømmen om en videre sykkelkarriere til side. Horten-rytteren har bestemt seg for å fortsette karrieren i Belgia.

Vegard Robinson Bugge

VIL FORTSETTE I BELGIA: Vegard Robinson Bugge føler seg ikke frosset ut i Norge, men sliter med å finne ny klubb og vil derfor satse i Belgia

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
Arve Lote byline
Journalist

Kilde: NTB

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

– Jeg er blitt godt mottatt i sykkelmiljøet her hjemme. Det er på ingen måte snakk om at jeg er blitt frosset ut, men det har ikke ført meg nærmere en norsk kontrakt, sier Bugge til NTB.

– Derfor har jeg bestemt meg for å satse videre i Belgia. Der er jeg litt kjent. Målet mitt er å konkurrere i en del åpne løp der, som har stor oppmerksomhet innen sykkelmiljøet både der nede og i Norge. Jeg må vise at jeg holder på egen hånd. Vinner jeg noen løp og markerer meg, får jeg respekt, sier Horten-rytteren.

Han legger til at han er utrolig motivert, og han håper fortsatt å komme tilbake på et norsk UCI-lag i framtiden.

Atle Kvålsvoll er sportssjef i Team Sparebanken Sør, der Bugge kjørte da han ble tatt under Tour des Fjords. Han sier at alle lag har nulltoleranse når det gjelder doping, og han tror det er årsaken til at det har vært vanskelig for 25-åringen å finne seg et nytt lag.

– Utfordringen for Bugge er at alle norske lag vil sjekke bakgrunnen hans, og en sak som han har vært innblandet i, vil virke negativt. Det er nok årsaken til problemene han sliter med, sier Kvålsvoll.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Strømsgodset - Molde
Eliteserien: Strømsgodset - Molde