NRK Meny
Normal

Trenger ny bil for å vinne NM

Rallykjører Eyvind Brynildsen vil vinne årets Rally-NM. Da må han bruke penger på ny bil.

Video Brynildsen om den store guttedrømmen

Eyvind Brynildsen har som mål å vinne NM. Da må han ha ny bil.

Foto: Nyhetsspiller

Brynildsen har kommet til mål i bare en av de tre NM-rundene som er kjørt i år. Nå sier han trenger en ny bil for å kunne konkurrere om gull.

– Vi har en bil fra 2007, og konkurrentene har fra 2012. På det verste kan jeg ha opp mot 20 hestekrefter mindre enn dem.

I vintersesongen har Brynildsen en 2. plass i årets NM. Han har også brutt et løp, i tillegg til å stå over et tredje.

– Det er fire runder igjen og de må jeg vinne hvis jeg skal ha sjanse til å ta gullet. Da må vi ha ny bil, sier han klart og tydelig.

Vil vinne NM

Brynildsen kjører i dag en Mitsubishi Evo 10 firehjulstrekker. Den grommeste NM-klassen. Men han innser nå at hans 2007-modell ikke er god nok hvis han skal vinne Norgesmesterskapet.

– Det er en kostnadskrevende investering, men vi håper at vi har nok i budsjettet for NM til å kjøpe en ny bil, sier han.

Østfoldingen kjører ikke WRC-bil i NM, men en såkalt Gruppe N-bil. Den bilen har i underkant av 300 hester.

– Jeg må nok opp på 315–320 hester. Jeg merket det nå sist at jeg tok i veldig hardt for å være likt med de andre. Av erfaring vet jeg at det ikke bør være nødvendig å kjøre over evne for å henge med. Jeg vet at de andre gutta ikke gjør det, de kjører som regel så de kommer til mål.

– Skal jeg henge med, så må jeg kjøre 110 prosent, og da er risikoen for å gjøre feil stor, slik som i forrige NM-løp. Det har jeg ikke råd til, så vi må se om vi kan få investert i noe nyere redskap.

Du vil vinne NM, ikke bare kjøre?

– Nå har jeg veldig lyst til å vinne. Fire strake seire må til og det er mulig.

Les også:

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games: Rullebrett, street
X Games: Rullebrett, street