Lukrativ avtale for Brynildsen

En kinesisk dekkprodusent og et engelsk rallyteam gir Eyvind Brynildsen (24) en unik mulighet.

Eyvind Brynildsen
Foto: Espen Torgersen / NRK

Video Brynildsen om den store guttedrømmen

Eyvind Brynildsen måtte i fjor ta et hvvileår fra rallysporten. I år har han fått en lukrativ kontrakt.

Foto: Nyhetsspiller

– Dette er en fantastisk mulighet, sier han.

Brynildsen skal kjøre for rallyteamet DMACK i klassen WRC 2, som er en sammenslåing av gamle PWRC og SWRC.

– De ringte meg etter jul og lurte på om jeg var interessert. Jeg var ganske avvisende, for budsjettet mitt var ikke i nærheten av det som dette egentlig koster. Det hele endte med at de står for mesteparten av kostnadene.

Brynildsen anslår at avtalen er verdt mellom fem og sju millioner kroner.

LES OGSÅ:

Spennende ung fører

Eyvind Brynildsen

Det ble med ett WRC-løp i fjor. Bilen han skal kjøre i år er relativt lik denne han brukte under Rally Finnskog.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Han kommer dermed til å stå på startstreken i rally Sverige i februar. Dette er også løpet hvor han startet sin WRC-karriere

Avtalen Brynildsen har signert gir ham sju VM-runder. Han starter å kjøre en Ford RRC, men kommer til å fullføre sesongen i en R5 når den blir tilgjengelig.

En R5-bil er så å si det samme som en WRC-bil, men en restriktor gjør at den går litt saktere.

– Det kan bli flere løp, men det kan også bli færre. Avtalen er ikke signert ennå, men den innebærer at jeg må prestere. Presterer jeg så blir det sju eller følere løp. Går det dårlig, så kan det hende jeg er ferdig allerede etter noen få løp, sier han.

– Eyvind er en spennende ung fører som har vist at han kan kjøre fort på alle underlag, sier Dick Cormack, motorsportdirektør i DMACK

Brynildsen debuterte i VM i 2006 og har siden kjørt 34 VM-runder.

LES OGSÅ:

Skulle kjøre for Adapta

Dermed kommer det en etterlengtet opptur etter at han måtte legge satsingen på is i fjor.

Han stilte til start i Rally Sverige, men så var det hele over. Sykdom i familien og et trangt sponsorbudsjett satt en effektiv stopper for Våler-føreren.

Foran årets sesong hadde han planer om å kjøre for det norske teamet Adapta, men da DMACK kom på banen måtte han revurdere planene.

– Jeg har litt dårlig samvittighet overfor Adapta, men dette var en avtale jeg ikke kunne si nei til. Denne avtalen er helt uvirkelig for meg, sier Brynildsen.

– Det skal bli deilig å ikke måtte jage sponsorer etter hvert løp. Det blir en ny hverdag for meg.

I slutten av måneden reiser han til Latvia for å kjøre WRC-bil som skal teste nye dekk.

Siste nytt

 • Italiensk fotball utsatte samtaler

  Italias spillerforening for fotball (AIC) og Serie A-klubbene frykter at fotballsesongen kan være over. Et viktig møte ble utsatt mandag. Partene skulle blant annet ha diskutert lønnskutt.

  – Bekymringen for at seriene er ferdigspilt for sesongen eksisterer. Vi er derfor nødt til å diskutere hvordan vi skal eventuelt skal avslutte dette på formelt vis. Samtidig må vi ta i betraktning både sportslige resultater og kontrakter, sa AICs president Damiano Tommasi.

  Uttalelsen til Tommasi må ses i sammenheng med uttalelsen til Italias idrettsminister Vincenco Spadafora søndag. Han sa at han vil forlenge idrettsstansen fra 3. april og ut resten av måneden. (NTB)

  Damiano Tommasi
  Foto: Pier Paolo Cito / AP
 • Villa-stjerne med korona-tabbe

  Først ba han alle om å holde seg hjemme. Deretter dro Aston Villa-kapteinen Jack Grealish på kompisbesøk og krasjet med bilen på tur hjem igjen.

  – Jeg vil ikke at noen skal gjøre den samme tabben som jeg gjorde, er 24-åringen sitert på i blant annet BBC.

  Lørdag publiserte han en video der han blant oppfordret folk til å holde seg hjemme for å hjelpe til med å redde liv.

  Selv skal han angivelig ha dratt på fest til en kamerat. På vei hjem krasjet han sin Range Rover inn i to parkerte biler. Han fikk flerret opp det denne forhjulet på sin egen bil, og den var ikke lenger kjørbar.

  Premier League - Leicester City v Aston Villa
  Foto: Andrew Yates / Reuters
 • Friidretts-VM utsett

  Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) opplyser at dei ser etter VM-datoar i 2022 ettersom sommar-OL vart utsett i eit år. VM i Eugene i Oregon skulle etter planen avviklast i august neste år, men det kolliderer med dei nye datoane for OL. Forbundet skriv i ei pressemelding at dei støttar dei nye OL-datoane som vart kunngjort måndag. Samtidig opplyser dei at dei jobbar med nye datoar for friidretts-VM i 2022. Det skjer i samarbeid med VM-arrangøren og andre meisterskapsarrangørar.

  Jakob Ingebrigtsen
  Foto: Lise Åserud

Sendeplan

Kl. Program Kanal