NRK Meny
Normal

Brun klar for semifinale i Luzern

Kristoffer Brun er klar for semifinale i lettvekt singlesculler under verdenscupen i Sveits.

Kristoffer Brun

KLAR FOR SEMI: Kristoffer Brun.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Bergenseren vant sitt innledende heat klart på tiden 7.17,08. Det var over seks sekunder raskere enn toer Uncas Batista fra Brasil.

I kvartfinalen senere fredag ble han nummer to i sitt heat, noe som holdt til semifinaleplass. Rajko Hrvat fra Slovenia var raskest i Bruns kvartfinaleheat.

Han var over mål på tiden 7.22,83, mens Brun krysset mållinjen på 7.25,87. Brun ror semifinale lørdag. Der går de tre beste i hver semifinale videre til A-finalen.

Kjetil Borch og Olaf Tufte vant sitt innledende heat i dobbeltsculler. De er også klare for semifinale lørdag etter å ha parkert de øvrige lagene i heatet.

I dobbeltsculler for kvinner ble det 5.- og sisteplass for Thea Helseth og Marianne Madsen. De rodde på tiden 7.11,23 og havnet nesten ti sekunder bak nest svakeste lag i heatet.

Duoen tok seg imidlertid videre til lørdagens semifinale etter tredjeplass i oppsamlingsheatet. Helseth/Madsen rodde der på 7.31,95.

Tsjekkerne Kristyna Fleissnerova og Lenka Antosova vant heatet på 7.29,61.

Siste nytt

  • Curling-tap mot Sveits

    Thomas Ulsrud og hans lag tapte 6-8 for vertsnasjonen Sveits i andre kampe i curling- EM. Tidlegare i dag opna Norge med 11-3 over Russland.

    Neste kamp går mot Nederland søndag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal