NRK Meny
Normal

- Det er godt å komme på pallen

Tora Berger avsluttet sterkt og sikret seg bronsen på kvinnenes fellesstart i VM i skiskyting.

Video Tora Berger tilbake på pallen

Tora Berger tilbake på pallen

Det så mørk ut for den norske jenta etter to skytinger, men etter at hun skjøt feilfritt på de blandet hun seg med ett inn i medaljekampen. I mål var hun bare 9,2 sekunder bak Darya Domratsjeva fra Hviterussland som ble nummer to, mens hun var 14 sekunder bak gullvinner Magdalena Neuner fra Tyskland.

Dette var Neuners niende VM-gull i karrieren.

Berger øynet også muligheten for å ta igjen de to foran og gikk sterkt i starten av de siste motbakken, men det ble for langt fram på de siste meterne inn mot mål.

- Jeg så at jeg nærmet meg de to foran, men hadde faktisk mest forkus på å holde Kaisa Mäkäräinen bak meg, sa Tora Berger til NRK etter målgang.

- Ruskete skyting

Berger var med på å vinne gullet på mixed-stafetten tidligere i mesterskapt, men etter flere seire i verdenscupen tidligere i år var det bra å vinne en idividuell medalje i VM.

- Det er godt å komme på pallen i dette mesterskapt. Jeg hadde planer om å gjøre det bedre i dette mesterskap, men er likevel for nøyd med at det blir en medalje i dag. Det var litt ruskete på den liggende skytingen, men jeg skjøt bra på den stående skytingen og det får jeg ta med meg til stafetten i morgen, avsluttet Berger.

Fanny Welle-Strand Horn endt på en 29. plass med seks tilleggsminutter.

Siste nytt

 • Panathinaikos utestengt

  Den greske klubben Panathinaikos er utestengd frå den neste europeiske turneringa dei kvalifiserer seg for dei tre neste sesongane, har UEFA bestemt.

  Årsaka er at dei ikkje har makta å få orden på økonomien, og har brote dei såkalla økonomisk fair play-reglane.

 • Sandnes Ulfs første poengtap

  Med 0-0 mot HamKam på Hamar tapte Sandnes Ulf sine første poeng i årets 1. divisjon, etter tre sigrar i sesongopninga.

  Sandnes-laget er dermed på tredjeplass, på målskilnaden bak Aalesund og Notodden. HanKam er framleis utan siger, men har tre uavgjorte.

 • Anklaget for å ha solgt laguttak

  Belgias tidligere landslagssjef Marc Wilmots anklager Chelsea-keeper Thibaut Courtois' far for å ha solgt lagoppstillinger til mediene under fotball-EM 2016.

  Overfor TV-kanalen BeIN Sports påstår Wilmots at Courtois lekket uttakene så snart de var gitt til spillerne.

  Marc Wilmots og Thibaut Courtois
  Foto: Geert Vanden Wijngaert / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal