NRK Meny
Normal

Bronse-Filip rett hjem til mer trening

SOLA/OSLO (NRK): Filip Ingebrigtsen er tilbake på norsk jord – under et døgn etter at han sikret VM-bronse. Nå skal han rett på trening.

Filip Ingebrigtsen

FRA FEST TIL TRENING: Filip Ingebrigtsen fikk ikke mye tid til å nyte bronsemedaljen. Hjemme i Norge må han rett ut på trening.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

– Jeg sov litt dårlig i natt, så det blir herlig med noen rolige dager i Sandnes, sier Filip Ingebrigtsen.

Mandag landet familien Ingebrigtsen på Stavanger lufthavn etter en vellykket London-tur. Der ble han møtt av en liten folkemengde med norske flagg og en sjekk på 50.000 kroner fra ordføreren i Sandnes. Bronsemedaljen har nesten sunket inn.

– Det er mange inntrykk, så jeg trenger noen dager på å komme meg. Jeg er litt sliten, for det tar på å være så på over flere dager, forteller han.

– I hodet mitt hadde jeg drømt om gull og følte ikke det var urealistisk, men jeg kan ikke være skuffa og forvente for mye. Jeg følte jeg fikk ut det jeg var god for, og det er ikke bare bare, fortsetter 24-åringen.

Rett på trening

For det har ikke engang gått en døgn siden Filip Ingebrigtsen sikret seg bronsemedalje på 1500 meter under mesterskapets siste dag – og få timer siden festet ble avsluttet på det norske utøverhotellet.

Men allerede før han satt seg på flyet hjem til Sandnes, hadde han vært ute på en treningsøkt. For sesongen er ikke over ennå.

– Mandag er det rett tilbake til hverdagen. Det blir en tidlig økt. Jeg har hatt forberedelsene til Zürich (siste Diamond League-stevne) i bakhodet en stund. Jobben må gjøres, og jeg starter umiddelbart, sa han til NRK natt til mandag.

Derfor bærer det rett på trening i hjemlandet også.

– Gjert står nok og skriker som vanlig på ettermiddagsøkta, så jeg må nok ta i der også, sier Filip med et smil.

VM i friidrett i London 2017

FESTKVELD: Filip Ingebrigtsen feiret bronsemedaljen i natt.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Ekstrem gjennomføringsevne

Allerede neste helg stiller han på startstreken i NM – i hjembyen Sandnes. Også der kan det fort bli Ingebrigtsen-show.

Og på spørsmål hva familien gjør som fører til den store suksessen, har bronsevinneren svaret klart:

– Det meste går på at vi har en ekstrem gjennomføringsevne. Uansett hvilken dag, tid på året eller været, så får vi jobben gjort. Vi er profesjonelle hele veien – også har vi nok gode forutsetninger.

Siste nytt

 • Topptrioen vann i 1. div.

  Alle fire topplaga vann i 1. divisjon søndag, og AaFK leier med fire poeng på Sogndal og Mjøndalen. I botnen passerte Florø Strømmen.

  Resultat: HamKam - Sogndal 1-3, Florø - Jerv 3-2, Levanger - Mjøndalen 0-4, Notodden - Kongsvinger 1-2, Sandnes Ulf - Aalesund 1-2, Strømmen - Tromsdalen 1-3, Åsane - Ull/Kisa 1-5.

 • Svenskene beskyldt for spionasje

  En svensk trener ble kastet ut av stadion da han fulgte Sør-Korea under deres VM-treningsleir i Østerrike. Nå beskyldes Sverige for urent spill og spionasje.

  Den svenske landslagssjefen Janne Andersson sier at en i trenerapparatet skulle følge sørkoreanernes trening, men at han ikke var klar over at treningen var lukket.

  – Treneren forlot stadion da han ble bedt om å gå, men fulgte treningen fra litt lenger distanse, sier svensken, ifølge AP.

  Janne Andersson
  Foto: Dimitar Dilkoff / AFP
 • FIFA fornøyd med VAR-debuten i VM

  Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har uttalt at det er fornøyd med videodømmingsverktøyet VARs første avgjørelser i VM.

  En talsmann uttalte søndag at forbundet er «svært fornøyd» med hvilke avgjørelser som ble tatt dagen i forveien.

  – Alt gikk som det skulle gjøre. Vi håper det fortsetter på denne måten, fortsatte talsmannen.

  TOPSHOT-FBL-WC-2018-MATCH5-FRA-AUS
  Foto: LUIS ACOSTA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
Sport i dag