NRK Meny
Normal

Bronse-Filip rett hjem til mer trening

SOLA/OSLO (NRK): Filip Ingebrigtsen er tilbake på norsk jord – under et døgn etter at han sikret VM-bronse. Nå skal han rett på trening.

Filip Ingebrigtsen

FRA FEST TIL TRENING: Filip Ingebrigtsen fikk ikke mye tid til å nyte bronsemedaljen. Hjemme i Norge må han rett ut på trening.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

– Jeg sov litt dårlig i natt, så det blir herlig med noen rolige dager i Sandnes, sier Filip Ingebrigtsen.

Mandag landet familien Ingebrigtsen på Stavanger lufthavn etter en vellykket London-tur. Der ble han møtt av en liten folkemengde med norske flagg og en sjekk på 50.000 kroner fra ordføreren i Sandnes. Bronsemedaljen har nesten sunket inn.

– Det er mange inntrykk, så jeg trenger noen dager på å komme meg. Jeg er litt sliten, for det tar på å være så på over flere dager, forteller han.

– I hodet mitt hadde jeg drømt om gull og følte ikke det var urealistisk, men jeg kan ikke være skuffa og forvente for mye. Jeg følte jeg fikk ut det jeg var god for, og det er ikke bare bare, fortsetter 24-åringen.

Rett på trening

For det har ikke engang gått en døgn siden Filip Ingebrigtsen sikret seg bronsemedalje på 1500 meter under mesterskapets siste dag – og få timer siden festet ble avsluttet på det norske utøverhotellet.

Men allerede før han satt seg på flyet hjem til Sandnes, hadde han vært ute på en treningsøkt. For sesongen er ikke over ennå.

– Mandag er det rett tilbake til hverdagen. Det blir en tidlig økt. Jeg har hatt forberedelsene til Zürich (siste Diamond League-stevne) i bakhodet en stund. Jobben må gjøres, og jeg starter umiddelbart, sa han til NRK natt til mandag.

Derfor bærer det rett på trening i hjemlandet også.

– Gjert står nok og skriker som vanlig på ettermiddagsøkta, så jeg må nok ta i der også, sier Filip med et smil.

VM i friidrett i London 2017

FESTKVELD: Filip Ingebrigtsen feiret bronsemedaljen i natt.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Ekstrem gjennomføringsevne

Allerede neste helg stiller han på startstreken i NM – i hjembyen Sandnes. Også der kan det fort bli Ingebrigtsen-show.

Og på spørsmål hva familien gjør som fører til den store suksessen, har bronsevinneren svaret klart:

– Det meste går på at vi har en ekstrem gjennomføringsevne. Uansett hvilken dag, tid på året eller været, så får vi jobben gjort. Vi er profesjonelle hele veien – også har vi nok gode forutsetninger.

Siste nytt

 • Rooney sentral i Everton-seier

  Wayne Rooney var involvert i samtlige av Evertons mål i 3-1-seieren mot Swansea mandag. Først bommet han på straffen, som Calvert-Lewin satt i mål på returen. Så assisterte han Gylfi Sigurdsson, før han selv satte inn 3-1 fra krittmerket.

  Rooney
  Foto: Martin Rickett / AP
 • Avis: Gatlin i ny dopingskandale

  Ifølge britiske Telegraph er den tidligere dopingtatte sprinteren Justin Gatlin og det amerikanske støtteapparatet under etterforskning. Avisen skriver at medlemmer av støtteapparatet skal ha tilbudt stoffer i brudd med idrettens antidopingregler.

  gull
  Foto: Jewel Samad / AFP
 • Ny russisk bobfører OL-utestengt

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) har utestengt bobfører Aleksej Voevoda fra OL på livstid for å være en del av Russlands statsstøttede dopingprogram, skriver NTB. Voevoda (37) tok gull i toer- og firerbob under Sotsji-OL i 2014.

  ol
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal