NRK Meny
Normal

Bronse-Filip rett hjem til mer trening

SOLA/OSLO (NRK): Filip Ingebrigtsen er tilbake på norsk jord – under et døgn etter at han sikret VM-bronse. Nå skal han rett på trening.

Filip Ingebrigtsen

FRA FEST TIL TRENING: Filip Ingebrigtsen fikk ikke mye tid til å nyte bronsemedaljen. Hjemme i Norge må han rett ut på trening.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

– Jeg sov litt dårlig i natt, så det blir herlig med noen rolige dager i Sandnes, sier Filip Ingebrigtsen.

Mandag landet familien Ingebrigtsen på Stavanger lufthavn etter en vellykket London-tur. Der ble han møtt av en liten folkemengde med norske flagg og en sjekk på 50.000 kroner fra ordføreren i Sandnes. Bronsemedaljen har nesten sunket inn.

– Det er mange inntrykk, så jeg trenger noen dager på å komme meg. Jeg er litt sliten, for det tar på å være så på over flere dager, forteller han.

– I hodet mitt hadde jeg drømt om gull og følte ikke det var urealistisk, men jeg kan ikke være skuffa og forvente for mye. Jeg følte jeg fikk ut det jeg var god for, og det er ikke bare bare, fortsetter 24-åringen.

Rett på trening

For det har ikke engang gått en døgn siden Filip Ingebrigtsen sikret seg bronsemedalje på 1500 meter under mesterskapets siste dag – og få timer siden festet ble avsluttet på det norske utøverhotellet.

Men allerede før han satt seg på flyet hjem til Sandnes, hadde han vært ute på en treningsøkt. For sesongen er ikke over ennå.

– Mandag er det rett tilbake til hverdagen. Det blir en tidlig økt. Jeg har hatt forberedelsene til Zürich (siste Diamond League-stevne) i bakhodet en stund. Jobben må gjøres, og jeg starter umiddelbart, sa han til NRK natt til mandag.

Derfor bærer det rett på trening i hjemlandet også.

– Gjert står nok og skriker som vanlig på ettermiddagsøkta, så jeg må nok ta i der også, sier Filip med et smil.

VM i friidrett i London 2017

FESTKVELD: Filip Ingebrigtsen feiret bronsemedaljen i natt.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Ekstrem gjennomføringsevne

Allerede neste helg stiller han på startstreken i NM – i hjembyen Sandnes. Også der kan det fort bli Ingebrigtsen-show.

Og på spørsmål hva familien gjør som fører til den store suksessen, har bronsevinneren svaret klart:

– Det meste går på at vi har en ekstrem gjennomføringsevne. Uansett hvilken dag, tid på året eller været, så får vi jobben gjort. Vi er profesjonelle hele veien – også har vi nok gode forutsetninger.

Siste nytt

 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold
 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG

Sendeplan

Kl. Program Kanal