NRK Meny
Normal

Bronse-Filip rett hjem til mer trening

SOLA/OSLO (NRK): Filip Ingebrigtsen er tilbake på norsk jord – under et døgn etter at han sikret VM-bronse. Nå skal han rett på trening.

Filip Ingebrigtsen

FRA FEST TIL TRENING: Filip Ingebrigtsen fikk ikke mye tid til å nyte bronsemedaljen. Hjemme i Norge må han rett ut på trening.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

– Jeg sov litt dårlig i natt, så det blir herlig med noen rolige dager i Sandnes, sier Filip Ingebrigtsen.

Mandag landet familien Ingebrigtsen på Stavanger lufthavn etter en vellykket London-tur. Der ble han møtt av en liten folkemengde med norske flagg og en sjekk på 50.000 kroner fra ordføreren i Sandnes. Bronsemedaljen har nesten sunket inn.

– Det er mange inntrykk, så jeg trenger noen dager på å komme meg. Jeg er litt sliten, for det tar på å være så på over flere dager, forteller han.

– I hodet mitt hadde jeg drømt om gull og følte ikke det var urealistisk, men jeg kan ikke være skuffa og forvente for mye. Jeg følte jeg fikk ut det jeg var god for, og det er ikke bare bare, fortsetter 24-åringen.

Rett på trening

For det har ikke engang gått en døgn siden Filip Ingebrigtsen sikret seg bronsemedalje på 1500 meter under mesterskapets siste dag – og få timer siden festet ble avsluttet på det norske utøverhotellet.

Men allerede før han satt seg på flyet hjem til Sandnes, hadde han vært ute på en treningsøkt. For sesongen er ikke over ennå.

– Mandag er det rett tilbake til hverdagen. Det blir en tidlig økt. Jeg har hatt forberedelsene til Zürich (siste Diamond League-stevne) i bakhodet en stund. Jobben må gjøres, og jeg starter umiddelbart, sa han til NRK natt til mandag.

Derfor bærer det rett på trening i hjemlandet også.

– Gjert står nok og skriker som vanlig på ettermiddagsøkta, så jeg må nok ta i der også, sier Filip med et smil.

VM i friidrett i London 2017

FESTKVELD: Filip Ingebrigtsen feiret bronsemedaljen i natt.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Ekstrem gjennomføringsevne

Allerede neste helg stiller han på startstreken i NM – i hjembyen Sandnes. Også der kan det fort bli Ingebrigtsen-show.

Og på spørsmål hva familien gjør som fører til den store suksessen, har bronsevinneren svaret klart:

– Det meste går på at vi har en ekstrem gjennomføringsevne. Uansett hvilken dag, tid på året eller været, så får vi jobben gjort. Vi er profesjonelle hele veien – også har vi nok gode forutsetninger.

Siste nytt

 • Fourcade mot Bø på tredjeetappen

  Startlisten for herrestafetten i skiskyting er klart, og både Johannes Thingnes Bø og Martin Fourcade går tredje etappe. Emil Hegle Svendsen er Norges ankermann, og skal opp mot blant andre franske Antonin Guigonnat. Lars Helge Birkeland går førsteetappe, mens Tarjei Bø har den andre etappen.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Femte strake tap for Zuccas Rangers

  New York Rangers og Mats Zuccarello gikk på sitt femte strake tap i NHL da Montreal Canadiens ble for sterke og vant 3-1 natt til fredag. Det melder NTB. 30 år gamle Zuccarello noterte seg for to skudd på mål i oppgjøret.

  Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Celtic og Ajer fikk bank i Russland

  Kristoffer Ajer fikk en stri kveld på jobb i Celtic-forsvaret borte mot russiske Zenit St. Petersburg. Skottene tapte 0-3 og røk ut av europaligaen. Celtic vant hjemmekampen 1-0, men det skulle vise seg å være et altfor lite forsprang mot russerne.

  Scottish Premiership - Celtic vs Rangers
  Foto: Russell Cheyne / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Curling og ishockey
OL i Pyeongchang: Skøyter 1000 m menn
OL i Pyeongchang: Skiskyting stafett menn og skøyter 1000 m
OL i Pyeongchang: Ishockey, semifinale
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
Mester mot legende i vintersport
OL-magasin