Hopp til innhold

Tvinges til å vrake distanse i OL: – Teit å gjøre det på den måten

ST. MORITZ (NRK): I VM i Doha løper Jakob og Filip Ingebrigtsen både 1500 og 5000 meter. Det blir umulig i Tokyo-OL. Det får løperbrødrene, med eldstemann Henrik i spissen, til å reagere.

Høydetrening for Team Ingebrigtsen.

MÅ VELGE: Verken Filip, Jakob eller Henrik Ingebrigtsen kan løpe begge favorittdistansene i Tokyo-OL. Her er de på trening i sveitsiske St. Moritz i morges.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Litt teit å gjøre det på den måten. De ville vært tjent med at de beste kan doble hvis de vil. Det er stort sett de beste som dobler, ikke de som er midt på treet eller lavere. Jeg tror det er til fordel for mesterskapet at de legger til rette for å kunne doble, sier Henrik Ingebrigtsen.

Han og brødrene driver akkurat nå med VM-forberedelser i den sveitsiske alpeidyllen St. Moritz. Men på morgenløpeturen tirsdag var det OL-programmet i Tokyo neste sommer som sto i hodet på eldstemann Henrik.

4. august 2020 er det nemlig forsøksheat både på 1500 og 5000 meter. 6. august er det semifinale på 1500 meter, 7. august finale på 5000 meter og 8. august finale på 1500 meter.

– Ikke mulig

Det betyr ifølge alle de tre brødrene og pappa Gjert at det blir umulig å gjøre det Filip og Jakob har planer om å gjøre i årets VM i Doha; løpe både 1500 meter og 5000 meter. Henrik ville trolig gjort det samme om han var kvalifisert for 1500 meter.

– Slik som det er nå, er det ikke mulig å doble i OL, så da blir det å løpe det man har mest lyst til å løpe. I mitt tilfelle foreløpig, så ser jeg på 1500 som den øvelsen jeg har lyst til å springe, fastslår Jakob Ingebrigtsen.

Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen

MEDIEDAG: Med eldstemann Henrik i spissen møtte Team Ingebrigtsen medier fra inn- og utland i St. Moritz onsdag.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Det blir nok 1500 i Tokyo som blir hovedfokuset, sier Filip Ingebrigtsen.

– Jeg tenkte på det på morgenøkta i dag. Hjertet mitt sier 1500 meter, mens hodet sier 5000, sier Henrik Ingebrigtsen.

Hele familien støtter Henriks kritikk av oppsettet.

– Det er litt dumt at de tar vekk noens muligheter til å løpe flere løp, sier Jakob.

– Men samtidig må de jo ta hensyn til andre mulige doblinger. Så det er mange ting de må vurdere. Det er ikke alltid det klaffer for alle, påpeker han.

Filip vurderer hinder

For brødrene Ingebrigtsens del, åpner programmet for at de kan løpe 10.000 meter eller 3000 meter hinder i tillegg til enten 1500 eller 5000.

Allerede 31. juli går 10.000-meteren, der det ikke er innledende heat. 3000 meter hinder har forsøk 31. juli og finale 3. august, altså dagen før forsøkene på 5000 og 1500.

Både Henrik og Jakob sier likevel kategorisk nei til å gjøre.

Filip vurderer derimot å ta med en av de nevnte øvelsene.

– Absolutt. Jeg kan ikke si akkurat nå om det frister å springe 10.000, men det frister å springe flere distanser. Og hvis det er 10.000 og 3000 meter hinder, så må man ta en vurdering på det. Det er ikke vits i å satse alt på et kort, sier han

Og utdyper:

– Hinder er alltid aktuelt. Det er bare løping, og så er det satt opp noen stokker i veien. Det hjelper å være en god løper, så man har mulighet til å stille der. Alle vi har løpt hinder da vi var juniorer, så vi kjenner til øvelsen.

– OL-medalje er OL-medalje

Gjert Ingebrigtsen vil ikke gi sønnene råd om hva de bør løpe. Men han bekrefter at Filip Ingebrigtsen vil få støtte for sitt valg om han for eksempel vil satse på 3000 meter hinder.

– I et OL vil enhver medaljemulighet uavhengig av distanse, i alminnelighet, være å foretrekke foran en øvelse uten medaljemulighet. Men jeg vet at guttene, i hvert fall noen av dem, har et annet syn. Men en OL-medalje er en OL- medalje. Å si at «jeg vil ikke ha en OL-medalje i hinder, hvem i helsikken samler på det» ... Der har jeg et annet syn enn enkelte av guttene, sier han til NRK.

Høydetrening for Team Ingebrigtsen

- IKKE VANSKELIGERE: Gjert Ingebrigtsen tror ikke en hinderøvelser er vanskeligere for sønnene enn en vanlig løpeøvelse.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Har Filip mulighet til å ta OL-medalje i hinder?

– Vanskelig å si. For uansett hva jeg mener om det, er det noen som tolker det til at jeg rakker ned på alle som løper hinder. Så jeg skal være forsiktig, innleder trenerpappaen, før han likevel drister seg ut på isen:

– Guttene er gode på hinder, de er kondisjonssterke, de er veldig flinke på motorikk og koordinasjon og de er relativt bra i avslutning. Så jeg kan ikke se at hinder skulle være en vanskeligere øvelse enn en hvilken som helst annen distanse.

Siste nytt

 • Roma-spiller fikk medisinsk tilsyn - Serie A-kamp avbrutt

  Drøyt 70 minutter ut i kampen mellom Udinese og Roma satte midtstopper Evan Ndicka seg ned på gressmatta, uten at noen andre var i nærheten av Roma-forsvaren. Ndicka tok seg tydelig til brystet mens han lå nede.

  Like etter kom det medisinske apparatet inn på banen og Ndicka ble like etter fraktet ut av banen på båre. På vei ut av banen ga Roma-spilleren en tommel opp til en lagkamerat.

  Kampen ble avbrutt like etter og lagene gikk inn i garderoben. På det tidspunktet var stillingen 1-1 i søndagens kamp.

  Roma skriver i en oppdatering på X søndag kveld at Roma-laget har vært på besøk hos Ndicka på sykehuset, og at midtstopperen føler seg bedre. Ndicka vil holde seg på sykehuset for videre observasjon.

  Roma
  Foto: AP
 • Ødegaard så Arsenal tape fra benken - ga fra seg ligaledelsen

  Arsenal, Liverpool og Manchester City har fulgt hverandre tett i kampen om seriegullet i Premier League de siste ukene.

  Etter at Liverpool gikk på et overraskende 0-1-tap mot Crystal Palace tidligere søndag, var det Arsenals tittelhåp som fikk seg et skudd for baugen søndag kveld.

  Arsenal styrte lenge mot Aston Villa, hvor Martin Ødegaard spilte en sentral rolle. Drøyt ti minutter før slutt ble Ødegaard byttet ut og derfra fikk han se at det raknet for Arsenal.

  To scoringer fra Leon Bailey og Ollie Watkins i løpet av to og halvt minutt sørget for Unai Emerys Aston Villa tok en svært viktig seier i kampen om en topp fire-plass.

  Samtidig er det nå Manchester City som fører an i Premier League. Med seks runder igjen leder de regjerende mesterne med to poeng ned til Arsenal og Liverpool.

  Arsenal-manager Mikel Arteta sier til VG at Ødegaard «følte på noe» og at nordmannen derfor ikke kunne fortsette.

  Ødegaard
  Foto: Reuters
 • Hjemmespøkelset fortsatte for Vålerenga: – De er forhekset

  Nok en gang måtte tusenvis av Vålerenga-supportere se laget i sitt hjerte gå av banen uten seier. Søndag røk de 1-3 mot Stabæk i 1. divisjon.

  Sist Oslo-klubben vant på hjemmebane, var 17. september over Aalesund. Siden den gang har de spilt sju kamper uten seier.

  – Man må se litt bak resultatene, men så må vi prøve å vinne her snart, sa en oppgitt Vegar Eggen Hedenstad til TV 2.

  – Det er ikke sånn at vi tenker på statistikken. Vi gleder oss til kamp, fortsatte han.

  To scoringer på to minutter fra Kasper Pedersen var det som vippet søndagens oppgjør i Stabæks favør. Totalt mot spillets gang.

  – Det er fantastisk, det er en skikkelig god følelse, sa tomålsscoreren til TV 2.

  Vålerenga står dermed med bare én seier etter tre serierunder i 1. divisjon. Det i en sesong hvor kun opprykk er godt nok.

  Stabæk topper på sin side tabellen med sju av ni mulige poeng. (NTB)

  Vålerenga
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal