NRK Meny
Normal

Marit Breivik slutter som landslagssjef

Det offentliggjorde Breivik på en pressekonferanse mandag.

Marit Breivik
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Breivik har vært landslagstrener siden 1994. 53-åringen har 416 landskamper som trener.

Billedgalleri: Marit Breiviks karriere

- På et tidspunkt kan det være lurt å gjøre et avbrekk, sier Marit Breivik som samtidig anbefalte sin assistent-trener Thorir Hergeirsson som ny landslagsstrener.

Video: Breivik kunngjør sin avgang

(Artikkelen fortsetter under vidoen)

Marit Breivik

- Min assistent-trener, Thorir Hergeirsson, er et veldig godt alternativ til trenerjobben, sier hun.

Ikke managerrolle

Foreløpig vet ikke Breivik hva hun skal gjøre videre, men dersom hun selv ønsker det kan hun fortsette med andre oppgaver i håndballforbundet, det sier håndballpresident Arne Modahl.

Men ifølge håndballpresidenten er det derimot ikke aktuelt med en managerrolle.

- Jeg dreier litt mot et samarbeid med Olympiatoppen, men jeg har også andre tilbud fra arbeidslivet, sier Breivik.

- Vemodig

- Jeg føler meg priviligert som har fått lov til å være landslagstrener så lenge, og jeg må takke håndballforbundet for å ha gitt meg stor frihet i jobben. Gjennom årene har jeg jobbet med mange inspirerende og dyktige spillere og jeg har hatt dyktige folk i temaet. Vi har jo hatt noen fighter på kammerset internt i forbundet, men det er stor takhøyde her og nettopp det er mye av grunnen til at kvinnelandslaget i håndball har nådd så langt, sier Breivik.

- Det er vemodig at Marit slutter. Med hun som trener har det vært en positivitet i laget, og Marit, spillerne og teamet har alltid hatt en vilje til å bli bedre, sier Arne Modahl.

Hvem bør trene landslagsjentene? Stem her !

Ringte spillerne i morges

Marit Breivik ringte selv til spillerne i dag tidlig og fortalte at hun slutter.

- Jeg trodde ikke hun skulle slutte ennå, men selv om det er synd har jeg full forståelse for at hun gjør det, sier landslagsspiller Karoline Dyhre Breivang til NRK.

Breivang har 171 landslagskamper og trekker fram OL-gullet i Beijing som høydepunket under Breivik.

- Vi var fryktelig skuffet da vi ikke kom til OL i Aten i 2004, og EM- og VM-medaljer har kommet på løpende bånd. Vi jobbet veldig hardt fram mot OL og det var det stort da vi endelig klarte å ta gullet i Beijing, sier Breivang som tror Breiviks evne til å inkludere spillerne samtidig som hun viser hvem som er sjefen, er mye av grunnen til Breiviks trenersuksess.

Møte om ny trener til helgen

2. mars møtes håndballandslaget på samling i Oslo, det blir en av de siste samlingene med Marit Breivik som trener. Hun har kontrakt frem til mai 2009 og håndballpresident Arne Modahl sier de helt sikkert har en ny trener på plass til da.

Allerede til helgen møtes forbundsstyret for å diskutere valget av ny trener.


- Vi skal gjøre grundig prosess og bruke tid på valget av ny trener, men vi skal ha et navn klart før mai, sier Modahl.

Vil ha Thorir

Karoline Dyhre Breivang støtter Breiviks forslaget om Thorir Hergeirsson som ny landslagstrener.

- Thorir er et godt alternativ, sier Breivang.

Breiviks suksessfulle trenerkarriere inneholder blant annet gull i både EM, VM og OL, og kun tre av hennes 15 år som landslagstrener har endt uten en medalje (se faktaboks). Hun har også 140 landskamper som spiller.

Siste nytt

 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold
 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm