Hopp til innhold

Bråten legger opp etter hodeskade

Ingebjørg Saglien Bråten (21) gir seg som skihopper. For halvannet år siden pådro hun seg en kraftig hjernerystelse etter et fall.

Bråten var med å ta bronsemedalje i kvinnenes lagkonkurranse i Seefeld-VM i 2019. Det gjorde hun sammen med Anna Odine Strøm, Silje Opseth og Maren Lundby.

«De siste 17 årene av livet mitt har skihopping vært en stor del av det. For litt over halvannet år siden falt jeg og pådro meg en kraftig hjernerystelse. Siden den gang har jeg gjort alt jeg kan for å komme tilbake i bakken. Med diagnosen post-commotio-syndrom har leger og fysio anbefalt meg å legge skiene på hylla, og den anbefalingen har jeg valgt følge», skriver Bråten på hopplandslagets Facebook-side. (NTB)

Hoppjentene Ingebjørg Saglien Bråten
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Siste nytt

 • Christian Sørum og Kathrine Lunde blir norske flaggbærere i Paris-OL

  Christian Sørum og Kathrine Lunde får æren av å bære det norske flagget i fredagens OL-åpning på Seinen i Paris.

  Det er tredje gang i OL-historien at Norge stiller med to flaggbærere i en åpningsseremoni. Tomoe Zenimoto Hvas og Anne Vilde Tuxen var de første i Tokyo-lekene i 2021.

  Lunde blir Norges åttende kvinnelige flaggbærer i sommer-OL. Berit Berthelsen var først i Mexico i 1968.

  OL-åpningen i Paris blir av det helt spesielle slaget. Seremonien kommer til å foregå på elven Seinen, og utøverne skal fraktes i båter i 6 kilometer før de går i land foran Eiffeltårnet.

  (NTB)

  Sørum og Lunde
  Foto: Olympiatoppen
 • NFF: Rosenborg - Lillestrøm spilles for tomme tribuner

  Kampen mellom Rosenborg og Lillestrøm skal fullføres, men det skjer foran tomme tribuner på Lerkendal. Det bekrefter NFF i en pressemelding.

  Kampen ble avbrutt og etter hvert utsatt etter en rekke avbrytelser med kasting av baller, fiskekaker og røyk. Det var en VAR-protest fra begge lags supportere og en rekke supporterledere har krevd at teknologien avskaffes.

  – Jeg og vi bruker mye tid på å møte og lytte til norske supportere på ulike nivåer. Dette er en god del av jobben, synes jeg. Vi er brennende opptatt av at det skal være stor ytringsfrihet i norsk og internasjonal fotball, sier Lise Klaveness i en pressemelding.

  De bekrefter også at VAR kommer til å bli et tema på Fotballtinget neste år. Det foregår 1. og 2. mars.

  Kjernen på Lerkendal

  Rosenborgs kamp mot Lillestrøm må spilles for tomme tribuner

  Videodømming blir også tema på neste års forbundsting, bekrefter Norges Fotballforbund.

 • Snittalderen på håndballjentene er over 32 år

  De norske håndballjentene kommer til OL med lassevis av erfaring. Rutinen og alderen på mange i troppen er en fordel, mener ekspert.

  Hvis man ser alderen på de 14 spillerne i OL-troppen, er snittet på 32,6 år. Kun to spillere er under 30 år.

  – Det er bra hvis man bruker det fornuftig. Det er ingen automatikk at mye erfaring skal hjelpe folk. Det kommer an på hvordan du bruker erfaringen du har, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til NTB.

  Hans lag møtte pressen i OL-landsbyen dagen før kveldens åpningskamp mot Sverige. Det har vært stor kontinuitet i Hergeirssons uttatte gjennom årene.

  – Sulten er stor i denne gjengen. Det er ingen her som ikke er ekstremt motivert og dedikert. Det er det som er interessant. Det er ofte snakk om alder, og at unge bør slippe til når man når en viss alder, forteller islendingen.

  Sommer OL i Paris 2024
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal