Brast i gråt etter rekord: – Fikk vist damefotballen på sitt beste

Avaldsnes tapte mot Lyon, men med publikumsrekord og storspill mot verdens beste lag tok følelsene overhånd for han som hver dag jobber for å gjøre laget til en toppklubb.

Daglig leder i Avaldsnes kjempet med gledestårene etter kampen mot Lyon.

RØRT: Avaldsnes har hatt en bemerkelsesverdig reise mot fotballtoppen. Kanskje ikke rart Avaldsnes-leder Norvald Kaldheim var litt rørt etter å ha sett laget yppe seg mot storlaget Lyon.

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi må vente litt, sier Norvald Kaldheim da NRK kommer bort til ham.

Egentlig skal vi bare høre hva den daglige lederen i Avaldsnes tenker etter 5-2-tapet for det franske storlaget Lyon. I stedet får vi en reaksjon som forteller litt om hvor mye arbeid som ligger bak det at Avaldsnes nå spiller i mesterligaen for første gang.

Avaldsnes-lederen er rett og slett rørt til tårer over det han har opplevd på Haugesund stadion onsdag kveld.

– Det viktigste i dag var å få vist damefotballen på sitt beste. Det har vi gjort, sier Kaldheim.

Publikumsrekord

For der norske kvinnefotballag ofte sliter med å sanke de store publikumsmassene i serien, har engasjementet for mesterligamøtet med Lyon vært stort.

16-delsfinalen gikk foran 4.619 betalende tilskuere. Et lavt tall i mange sammenhenger - en seier for andre. Bortsett fra cupfinalene og enkelte landskamper har aldri så mange tilskuere sett kvinnefotball i Norge. Kampen ble også vist direkte på TV 2.

– Det har vært en fantastisk kveld. Med fullsatt stadion, det å se at folk koste seg med en stor kamp og en stor opplevelse... Nei, det var fantastisk, sier Kaldheim.

Avaldsnes har hatt en bemerkelsesverdig reise mot toppen av norsk fotball de siste årene. For seks år siden spilte laget fortsatt i 2. divisjon. Da bestemte de, med sponsor Arne Utvik i spissen, seg for å bli en toppklubb. Det overordnede målet var å hevde seg i Europa.

avaldsnes

Avaldsnes er hardtsatsende og har et ønske om å hevde seg i Europa på sikt.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Allerede i 2012 rykket Avaldsnes opp til Toppserien. Etterpå har de klatret og klatret på tabellen. De siste årene har de kjempet helt i toppen bak suverene LSK.

I år fikk de spille mesterligaen for første gang. Og i dag møtte de altså verdens beste lag, mesterligavinnerne Lyon, med Ada Hegerberg i spissen.

– Viste at det er mulig

ada

Ada Hegerberg var imponert over det Avaldsnes hadde å by på - både på og utenfor banen. Hun sier laget bød på tøff motstand, samtidig som rammene rundt kampen var imponerende.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Kanskje er det ikke så rart at enkelte syntes det hele var litt følelsesvekkende.

– Dette er en festdag. Det er rosinen i pølsa for oss. Men det er hverdagen som teller. For oss handler det om hverdagen, toppseriekamper, og det å ha en hverdag både vi og spillerne kan leve med. Hvis vi skal ha flere slike kvelder må vi ha litt mer penger i kassa, men kampen i kveld viste at det er mulig for oss, sier Kaldheim.

Også Lyons Hegerberg sier hun merket at det var en spesiell stemning på stadion.

– Det ble en veldig fin ramme rundt denne kampen. En veldig fin kveld for Champions League-fotball, sier spissen, som scoret ett av målene for Lyon.

Avaldsnes tapte altså klart, men kampen var jevnere enn resultatet skulle tilsi. I store deler av kampen var det ingen synlig stor nivåforskjell på lagene.

Siste nytt

 • Snøbrettpioner død

  Jake Burton Carpenter, mannen bak Burton Snowboards, er død 65 år gammel. Carpenter grunnla selskapet i 1977. Burton-brettene har bidratt til at snøbrett i dag er en folkesport.

  Obit Jake Burton
  Foto: Alden Pellett / AP
 • Børge Lund tar over Elverum

  Børge Lund (40) blir ny trener for Elverums håndballag fra neste sesong. Han tar over for Michael Apelgren, som skal ta over det svenske laget Sävehof. Klubben har helt siden juni vært på jakt etter Apelgrens etterfølger. Nå har Lund signert en treårskontrakt.

  Håndball herrer Golden League-turneringen i Danmark
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Russiske friidrettstopp suspendert

  Dmitrij Sjljakhtin, president i Russlands friidrettsforbund, er av Friidrettens integritetsenhet suspendert mistenkt for å ha hindret en dopingetterforskning. Ved siden av Sjljakhtin er også seks andre mistenkt i saken. Anklagene knytter seg til saken mot høydehopperen Danil Lysenko, som skal ha lagt fram forfalskede medisinske papirer etter at det ble innledet sak mot ham for tre brudd på meldeplikten. Meldingen om anklagene mot Sjljakhtin kommer dagen før et styremøte i det internasjonale friidrettsforbundet.

  Foto: Ben Stansall / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal