Brast i gråt etter rekord: – Fikk vist damefotballen på sitt beste

Avaldsnes tapte mot Lyon, men med publikumsrekord og storspill mot verdens beste lag tok følelsene overhånd for han som hver dag jobber for å gjøre laget til en toppklubb.

Daglig leder i Avaldsnes kjempet med gledestårene etter kampen mot Lyon.

RØRT: Avaldsnes har hatt en bemerkelsesverdig reise mot fotballtoppen. Kanskje ikke rart Avaldsnes-leder Norvald Kaldheim var litt rørt etter å ha sett laget yppe seg mot storlaget Lyon.

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi må vente litt, sier Norvald Kaldheim da NRK kommer bort til ham.

Egentlig skal vi bare høre hva den daglige lederen i Avaldsnes tenker etter 5-2-tapet for det franske storlaget Lyon. I stedet får vi en reaksjon som forteller litt om hvor mye arbeid som ligger bak det at Avaldsnes nå spiller i mesterligaen for første gang.

Avaldsnes-lederen er rett og slett rørt til tårer over det han har opplevd på Haugesund stadion onsdag kveld.

– Det viktigste i dag var å få vist damefotballen på sitt beste. Det har vi gjort, sier Kaldheim.

Publikumsrekord

For der norske kvinnefotballag ofte sliter med å sanke de store publikumsmassene i serien, har engasjementet for mesterligamøtet med Lyon vært stort.

16-delsfinalen gikk foran 4.619 betalende tilskuere. Et lavt tall i mange sammenhenger - en seier for andre. Bortsett fra cupfinalene og enkelte landskamper har aldri så mange tilskuere sett kvinnefotball i Norge. Kampen ble også vist direkte på TV 2.

– Det har vært en fantastisk kveld. Med fullsatt stadion, det å se at folk koste seg med en stor kamp og en stor opplevelse... Nei, det var fantastisk, sier Kaldheim.

Avaldsnes har hatt en bemerkelsesverdig reise mot toppen av norsk fotball de siste årene. For seks år siden spilte laget fortsatt i 2. divisjon. Da bestemte de, med sponsor Arne Utvik i spissen, seg for å bli en toppklubb. Det overordnede målet var å hevde seg i Europa.

avaldsnes

Avaldsnes er hardtsatsende og har et ønske om å hevde seg i Europa på sikt.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Allerede i 2012 rykket Avaldsnes opp til Toppserien. Etterpå har de klatret og klatret på tabellen. De siste årene har de kjempet helt i toppen bak suverene LSK.

I år fikk de spille mesterligaen for første gang. Og i dag møtte de altså verdens beste lag, mesterligavinnerne Lyon, med Ada Hegerberg i spissen.

– Viste at det er mulig

ada

Ada Hegerberg var imponert over det Avaldsnes hadde å by på - både på og utenfor banen. Hun sier laget bød på tøff motstand, samtidig som rammene rundt kampen var imponerende.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Kanskje er det ikke så rart at enkelte syntes det hele var litt følelsesvekkende.

– Dette er en festdag. Det er rosinen i pølsa for oss. Men det er hverdagen som teller. For oss handler det om hverdagen, toppseriekamper, og det å ha en hverdag både vi og spillerne kan leve med. Hvis vi skal ha flere slike kvelder må vi ha litt mer penger i kassa, men kampen i kveld viste at det er mulig for oss, sier Kaldheim.

Også Lyons Hegerberg sier hun merket at det var en spesiell stemning på stadion.

– Det ble en veldig fin ramme rundt denne kampen. En veldig fin kveld for Champions League-fotball, sier spissen, som scoret ett av målene for Lyon.

Avaldsnes tapte altså klart, men kampen var jevnere enn resultatet skulle tilsi. I store deler av kampen var det ingen synlig stor nivåforskjell på lagene.

Siste nytt

 • Arsenal-stjerne spiller ikke finale

  Arsenal-profil Henrikh Mkhitaryan spiller ikke neste ukes europaligafinale mot Chelsea i Baku fordi han er bekymret for egen sikkerhet. Bakgrunnen er den politiske spenningen mellom Armenia og Aserbajdsjan. Armeneren bekrefter at han blir hjemme.

  Laster Twitter-innhold
 • Spitse forlenger med Vålerenga

  Den nederlandske landslagsprofilen, Sherida Spitse, forlenger med Vålerenga Fotball Damer, skriver klubben på Instagram.

  28-åringen kom til klubben i 2018.

  Spitse
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Prestisjepris til Hovland

  Golfspilleren Viktor Hovland (21) ble mandag tildelt prestisjetunge Ben Hogan Award. Prisen er amatørgolfens mest prestisjetunge og går til den spilleren som har levert best i alle college- og amatørturneringer det siste året, skriver Norsk Golf.

Sendeplan

Kl. Program Kanal