NRK Meny
Normal

Slik skal Brasil studere seg til VM-seier

Brasil utroper seg selv til favoritter før VM på hjemmebane, og stiller til start med grundige analyser av flere lag enn de kommer til å møte.

Brasil kan ha mye å juble for i juli dersom de går til topps i verdensmesterskapet

Brasil har vunnet verdensmesterskapet fem ganger tidligere, men ikke de siste 12 årene. Nå vil brasilianerne gå for gull.

Foto: Victor R. Caivano / Ap

Brasil tar ingen sjanser i årets fotball-VM. I forkant av mesterskapet har laget satt spesialister til å analysere spillet til potensielle motstandere.

– Vi har fulgt nøye med på 16 VM-lag, avslørte landslagets assistenttrener, Carlos Alberto Parreira (71), på Brasils første VM-trening mandag.

Ifølge Parreira har alle lagene i gruppe A, Kroatia, Mexico og Kamerun, blitt undersøkt. Brasil og Kroatia møter hverandre i åpningskampen i São Paulo 12. juni.

Men det er ikke bare lagene i Brasils egen gruppe som har vært i fokus.

Også lagene i gruppe B, samt alle potensielle kvart-og semifinalemostandere har blitt studert av brasilianerne for å kartlegge styrker og svakheter.

Laganalysene har blitt utført av Brasils to hovedspeidere, Alexandre Gallo (47) og Roque Junior (37).

Merker presset fra folket

Presset om å seire på hjemmebane har for alvor meldt seg, og Parreira er klar over hva det brasilianske folket forventer av laget.

– Vi er favoritter, så klart, og vi er forpliktet til å vinne, sa Parreira.

Men statusen som favoritter er ikke nok til å lykkes, mener assistenttreneren. Det kreves mer enn som så.

Å være favoritter er ikke nok. Vi må først og fremst være seriøse og vinne på banen.

Tippefavoritter

Brasil er også favorittene på tippekupongen i forkant av VM. De største spillselskapene gir kun 3,86 ganger pengene tilbake dersom det blir brasiliansk seier 13. juli.

Tallet står i sterk kontrast til en annen av verdens største fotballnasjoner, England, der man får 27 ganger pengene tilbake hvis britene går til topps.

Argentina, Tyskland og Spania er de andre største favorittene blant oddsspillerne.

Stor tilllit til troppen

Brasil har vunnet verdensmesterskapet fem ganger tidligere, sist i Sør-Korea i 2002 der de slo Tyskland 2-0.

I år tror Parreira at pokalen nok en gang kan havne i brasilianske hender.

– Jeg stoler på disse spillerne. Vi har de dyreste forsvarsspillerne i verden. Vi har et fantastisk lag, sa Parreira og hedret de brasilianske spillerne da de kom frem til treningsleiren i Granja Comary, 100 km utenfor Rio, mandag.

– Vinnerne er ankommet, sa Parreira.

Det brasilianske landslaget blir trent av hovedtrener Luiz Felipe Scolari (65), samt fitnesstrener Paulo Paixão (63) og assistenttrenere Flàvio Murtosa (63) og Parreira.

Siste nytt

 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Joel Matip
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Sky Sports: Bud på Newcastle

  Forretningskvinnen Amanda Staveley (44) skal ha lagt inn et bud på 300 millioner pund for Premier League-klubben Newcastle. PCP Capital Partners, firmaet til den engelske finanskvinnen, la inn budet i slutten av forrige uke, ifølge Sky Sports.

  Newcastle-supporter
  Foto: Alex Morton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal