NRK Meny
Normal

Slik skal Brasil studere seg til VM-seier

Brasil utroper seg selv til favoritter før VM på hjemmebane, og stiller til start med grundige analyser av flere lag enn de kommer til å møte.

Brasil kan ha mye å juble for i juli dersom de går til topps i verdensmesterskapet

Brasil har vunnet verdensmesterskapet fem ganger tidligere, men ikke de siste 12 årene. Nå vil brasilianerne gå for gull.

Foto: Victor R. Caivano / Ap

Brasil tar ingen sjanser i årets fotball-VM. I forkant av mesterskapet har laget satt spesialister til å analysere spillet til potensielle motstandere.

– Vi har fulgt nøye med på 16 VM-lag, avslørte landslagets assistenttrener, Carlos Alberto Parreira (71), på Brasils første VM-trening mandag.

Ifølge Parreira har alle lagene i gruppe A, Kroatia, Mexico og Kamerun, blitt undersøkt. Brasil og Kroatia møter hverandre i åpningskampen i São Paulo 12. juni.

Men det er ikke bare lagene i Brasils egen gruppe som har vært i fokus.

Også lagene i gruppe B, samt alle potensielle kvart-og semifinalemostandere har blitt studert av brasilianerne for å kartlegge styrker og svakheter.

Laganalysene har blitt utført av Brasils to hovedspeidere, Alexandre Gallo (47) og Roque Junior (37).

Merker presset fra folket

Presset om å seire på hjemmebane har for alvor meldt seg, og Parreira er klar over hva det brasilianske folket forventer av laget.

– Vi er favoritter, så klart, og vi er forpliktet til å vinne, sa Parreira.

Men statusen som favoritter er ikke nok til å lykkes, mener assistenttreneren. Det kreves mer enn som så.

Å være favoritter er ikke nok. Vi må først og fremst være seriøse og vinne på banen.

Tippefavoritter

Brasil er også favorittene på tippekupongen i forkant av VM. De største spillselskapene gir kun 3,86 ganger pengene tilbake dersom det blir brasiliansk seier 13. juli.

Tallet står i sterk kontrast til en annen av verdens største fotballnasjoner, England, der man får 27 ganger pengene tilbake hvis britene går til topps.

Argentina, Tyskland og Spania er de andre største favorittene blant oddsspillerne.

Stor tilllit til troppen

Brasil har vunnet verdensmesterskapet fem ganger tidligere, sist i Sør-Korea i 2002 der de slo Tyskland 2-0.

I år tror Parreira at pokalen nok en gang kan havne i brasilianske hender.

– Jeg stoler på disse spillerne. Vi har de dyreste forsvarsspillerne i verden. Vi har et fantastisk lag, sa Parreira og hedret de brasilianske spillerne da de kom frem til treningsleiren i Granja Comary, 100 km utenfor Rio, mandag.

– Vinnerne er ankommet, sa Parreira.

Det brasilianske landslaget blir trent av hovedtrener Luiz Felipe Scolari (65), samt fitnesstrener Paulo Paixão (63) og assistenttrenere Flàvio Murtosa (63) og Parreira.

Siste nytt

 • Wenger ferdig i Arsenal

  Arsène Wenger (68) gir seg som manager i Arsenal. Det skriver klubben i en pressemelding. – Etter nøye vurdering og diskusjoner med klubben, føler jeg tiden er riktig for å gi seg etter sesongen, sier franskmannen, som har ledet laget i over 21 år.

  Arsene Wenger
  Foto: Adrian Dennis / AFP
 • Klæbo dropper Skarverennet

  Johannes Høsflot Klæbo skal ikke gå Skarverennet, melder Adressa. Klæbo er på ferie, bekrefter far og manager Haakon Klæbo til avisen.

  Marit Bjørgen og Petter Northug er blant profilene som går rennet lørdag.

  Johannes Høsflot Klæbo
  Foto: Erlend Laanke Solbu
 • Vedvik under EM-kravet

  Marius Vedvik imponerte med tredjeplass på 10.000 meter i et friidrettsstevne i USA natt til fredag. Gular-utøveren løp under EM-kravet med tiden 28.42,15. EM-kravet er på 28.55,00, melder NTB.

  Marius Vedvik
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag