Karadas: – Beklager til alle som er glad i Brann

Brann gikk på sitt andre tap i Eliteserien for nyopprykkede Kristiansund. Bergenslaget raknet fullstendig mot nordmøringene.

Eliteserien fotball: Brann - Kristiansund.

BRANN-TAP: Brann gikk på sitt andre strake tap da de møtte Kristiansund.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Brann gikk fra fire strake seire til tap for Vålerenga forrige helg. I Bergen røk laget på sitt andre strake tap fredag da Kristiansund slo hjemmelaget hele 4–0.

En svært skuffet Azar Karadas ba etter kampen om unnskyldning til Brann-fansen.

– Jeg må bare beklage til alle som er glad i Brann. Vi ønsker ikke å fremstå som dette. Det beklager jeg på det sterkeste. Det er langt unna det nivået vi ønsker å prestere på. Jeg som kaptein for dagen og midtstopper tar en stor del av ansvaret, sier han til NRK.

Karadas

SKUFFET KARADAS: – Jeg må bare beklage.

– Ikke godt nok

Brann måtte gjøre solide rokeringer i forsvaret mot Kristiansund, og det tok ikke lang tid før det nykomponerte forsvaret slo sprekker.

Tre av fire faste mann i forsvarsrekka var ute i form av Ruben Kristiansen, Vito Wormgoor og Bismar Acosta.

– Det er ikke godt nok, vi slipper inn enkle mål. De vinner fortjent. Det var en dårlig dag på jobben for oss, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Tidlig scoring

Brann fikk sin første kalddusj allerede etter fire minutter da Benjamin Stokke førte bortelaget i ledelsen. Spissen snek seg inn i 16-meteren og alene med keeper satte han ballen i det lengste hjørnet.

Så, like før pause, økte Torgil Øwre Gjertsen til 2–0 etter at keeper Piotr Leciejewski måtte gi retur på et skudd fra Daouda Bamba.

Brann skapte lite foran målet til Kristiansund, mens de blåkledde hadde de største sjansene. Dette fortsatte også i 2. omgang.

Eliteserien fotball: Brann - Kristiansund.

JUBEL: Torgil Øwre Gjertsen blir gratulert etter sin andre scoring.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Møter Molde og RBK

Etter 66 minutter var det Benjamin Stokke som økte ledelsen til 3–0 med et skudd fra 20 meter. Ikke lenger etter var Torgil Øwre Gjertsen foran Brann-målet igjen og satt inn sitt andre mål for kvelden.

Da gikk luften ut av hjemmelaget.

– Vi leverer en ny kanonmatch defensivt i dag, sier Kristiansund-trener Christian Michelsen til Max.

– Det er litt surrealistisk akkurat nå, sier målscorer Gjertsen.

– Men vi er i god form. Det er deilig, legger han til.

– Det er helt utrolig å gå fra 1. divisjon til å slå Brann 4-0 her, sier Benjamin Stokke.

Brann ligger nå på 3.-plass i Eliteserien etter fredagens tap, men med en kamp mer spilt. I de neste rundene får bergenserne tøff motstand i medaljestriden.

Da møter Brann først Molde borte før de spiller mot Rosenborg på hjemmebane.

Kristiansund er på 10.-plass med 29 poeng.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ledet New York City til finale

  Ronny Deila er én finalekamp unna å gjøre New York City til MLS-mester i fotball. Søndag ble det 2-1-seier mot et hardt koronarammet Philadelphia Union.

  Dette er klubbens første finale noensinne.

  Talles Magno avgjorde semifinalen med sin matchvinnerscoring i det 88. minutt. Dermed vant Deilas lag den østlige avdelingen i MLS-sluttspillet, og førstkommende søndag kan New York City krone det med en tittel i finalen mot Portland Timbers.

  Det var målløst til pause, men etter litt over en time tok Philadelphia Union ledelsen etter Alexander Callens' selvmål. To minutter senere utlignet Maxi Moralez.

  Eliteserien fotball Vålerenga - Brann. 1-0
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Lorentzen nære verdenscuppallen

  Håvard Holmefjord Lorentzen har hatt en tung sesongstart, men søndag kviknet han til med fjerdeplass på 1000 meter i verdenscupen på skøyter i Salt Lake City.

  Bergenseren klokket inn til 1.07,00 og endte fire hundredeler bak Hein Otterspeer på tredjeplass. Pallen besto bare av nederlandske løpere. Thomas Krol vant foran Kjeld Nuis med tiden 1.06,44.

  Prestasjonen er en opptur for Lorentzen. Inntil søndag hadde 29-åringen denne sesongen vært langt unna de beste. For to uker siden ble han bare nummer 14 på 1000-meteren i Stavanger.

  Lorentzen tok i 2018 OL-sølv på distansen, mens han ble mester på 500 meter.

  World Cup Skøyter
  Foto: CARINA JOHANSEN / NTB
 • Utforrenn avlyst grunnet sterk vind

  Verdenscuprennet i utfor for herrer er avlyst på grunn av sterk vind. Rennet ble utsatt tre ganger, før juryen kl. 21 fattet en endelig avgjørelse om å avlyse rennet.

  Aleksander Aamodt Kilde var favoritt før søndagens utfor etter at han vant både fredagens super-G og lørdagens utfor, og kunne dermed tatt sin tredje verdenscupseier på rad. Søndagens avlysning gjør at det ikke er mulig.

  WCUP Mens Downhill Skiing
  Foto: Robert F. Bukaty / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal