NRK Meny
Normal

Brandsdal etter sprintseieren: – Det er galskap, jeg ante ikke om jeg hadde vunnet

KUUSAMO (NRK.no): Da Petter Northug røk ut i semifinalen i verdenscupsprinten i finske Kuusamo tok Eirik Brandsdal tak. Nordmannen vant med en skotupp.

Eirik Brandsdal vant den utrolig spennende sprintfinalen i Kuusamo.

Eirik Brandsdal kunne slippe jubelen løs etter å ha vunnet verdenscupsprinten i Kuusamo med minst mulig margin.

Brandsdal tok seg enkelt gjennom både kvart- og semifinale, men i finalen så det ut til at nordmannen var for langt bak da oppløpet kom.

Anton Gafarov og Teodor Peterson kom først inn på oppløpet, men med voldsomme stavtak kom Brandsdal seg opp på siden. Nordmannen slang frem skoen, og kunne jublende konstatere at sesongens første verdenscupseier var i boks – på samme sted som han i fjor tok tredjeplassen.

– Det var galskap, jeg hadde ingen anelse da jeg kastet skoen over mållinjen. Jeg trodde det var for langt, men plutselig så jeg at det var en sjanse. Det er utrolig kult, sa Brandsdal selv etter seieren.

Northug: – Kroppen kjennes forferdelig

Petter Northug tok seg enkelt videre fra kvartfinalen med sin andreplass, men i semifinalen sa det stopp. Anton Gafarov tok seieren i semifinaleheatet bare to tideler foran dagens Eirik Brandsdal.

Northug på femteplass måtte også se seg slått av svenskene Teodor Peterson og Calle Halfvarsson.

– Det så nesten ut som at skiene dine var glattere oppover enn nedover i dag?

– Nei, jeg hadde ræva teknikk. Jeg fikk den gjennomkjøringen jeg ønsket, og fikk tre fine drag her ute. Det var greit å se ryggen til Halfvarsson på oppløpet, vi kjempet uansett om jumboplassene, sa Northug til NRK etter sprinten.

– Det føltes egentlig som det stoppet allerede i prologen, det var ingen god følelse – men det blir bedre etterhvert. Nå kjennes kroppen forferdelig.

I det andre semifinaleheatet viste Ola Vigen Hattestad styrke da han holdt unna for både Nikita Kriukov og Alexey Poltoranin på oppløpet. Sistnevnte gikk videre til finalen på tid, sammen med Teodor Peterson fra det første heatet.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Golberg falt

Pål Golberg

Pål Golberg falt alene i front under herrenes kvartfinale, og kunne fort revet med seg feltet. Petter Northug og resten av de norske klarte å styre unna.

Foto: Skjermdump / NRK

Med fire nordmenn i herrenes andre kvartfinaleheat virket det mer enn sannsynlig at minst én av de norske ville gå videre, men Pål Golberg gjorde heatet mer spennende enn nødvendig.

Halvveis ut i løypa falt nordmannen, selv om han gikk helt alene i tet. Eirik Brandsdal var imidlertid aldri truet på oppløpet, og gikk enkelt videre sammen med Petter Northug.

Eldar Rønning tok tredjeplass i heatet, men tiden var ikke god nok til å gå videre til semifinalen.

Tredje heat gikk uten nordmenn, men russiske Sergey Ustiugov imponerte med en enkel seier foran svenske Teodor Peterson. I fjerde heat måtte lillebror Tomas Northug se seg slått av samtlige motstandere, mens Nikolay Chebotko og Nikita Kriukov gikk videre.

I siste kvartfinaleheat gikk Ola Vigen Hattestad enkelt inn til seier, foran finske Anssi Pentsinen. Tiden i det siste heatet var så god at både Gianluca Cologna og Alexey Poltoranin gikk videre med sine tredje- og fjerdeplasser.

Pettersen ut i kvartfinalen

Øystein «Pølsa» Pettersen gjorde en god prolog, men i bakken før oppløpet falt nordmannen igjennom i finske Kuusamo. Pettersen endte sist i herrenes første heat, drøyt fem sekunder bak svenske Calle Halfvarsson, som vant foran russiske Anton Gafarov.

– Dårlig kvart. Enkelt og greit, skrev nordmannen selv på sin Twitter-konto etter målgang.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal