Hopp til innhold

Brandsdal etter sprintseieren: – Det er galskap, jeg ante ikke om jeg hadde vunnet

KUUSAMO (NRK.no): Da Petter Northug røk ut i semifinalen i verdenscupsprinten i finske Kuusamo tok Eirik Brandsdal tak. Nordmannen vant med en skotupp.

Eirik Brandsdal vant den utrolig spennende sprintfinalen i Kuusamo.

Eirik Brandsdal kunne slippe jubelen løs etter å ha vunnet verdenscupsprinten i Kuusamo med minst mulig margin.

Brandsdal tok seg enkelt gjennom både kvart- og semifinale, men i finalen så det ut til at nordmannen var for langt bak da oppløpet kom.

Anton Gafarov og Teodor Peterson kom først inn på oppløpet, men med voldsomme stavtak kom Brandsdal seg opp på siden. Nordmannen slang frem skoen, og kunne jublende konstatere at sesongens første verdenscupseier var i boks – på samme sted som han i fjor tok tredjeplassen.

– Det var galskap, jeg hadde ingen anelse da jeg kastet skoen over mållinjen. Jeg trodde det var for langt, men plutselig så jeg at det var en sjanse. Det er utrolig kult, sa Brandsdal selv etter seieren.

Northug: – Kroppen kjennes forferdelig

Petter Northug tok seg enkelt videre fra kvartfinalen med sin andreplass, men i semifinalen sa det stopp. Anton Gafarov tok seieren i semifinaleheatet bare to tideler foran dagens Eirik Brandsdal.

Northug på femteplass måtte også se seg slått av svenskene Teodor Peterson og Calle Halfvarsson.

– Det så nesten ut som at skiene dine var glattere oppover enn nedover i dag?

– Nei, jeg hadde ræva teknikk. Jeg fikk den gjennomkjøringen jeg ønsket, og fikk tre fine drag her ute. Det var greit å se ryggen til Halfvarsson på oppløpet, vi kjempet uansett om jumboplassene, sa Northug til NRK etter sprinten.

– Det føltes egentlig som det stoppet allerede i prologen, det var ingen god følelse – men det blir bedre etterhvert. Nå kjennes kroppen forferdelig.

I det andre semifinaleheatet viste Ola Vigen Hattestad styrke da han holdt unna for både Nikita Kriukov og Alexey Poltoranin på oppløpet. Sistnevnte gikk videre til finalen på tid, sammen med Teodor Peterson fra det første heatet.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Golberg falt

Pål Golberg

Pål Golberg falt alene i front under herrenes kvartfinale, og kunne fort revet med seg feltet. Petter Northug og resten av de norske klarte å styre unna.

Foto: Skjermdump / NRK

Med fire nordmenn i herrenes andre kvartfinaleheat virket det mer enn sannsynlig at minst én av de norske ville gå videre, men Pål Golberg gjorde heatet mer spennende enn nødvendig.

Halvveis ut i løypa falt nordmannen, selv om han gikk helt alene i tet. Eirik Brandsdal var imidlertid aldri truet på oppløpet, og gikk enkelt videre sammen med Petter Northug.

Eldar Rønning tok tredjeplass i heatet, men tiden var ikke god nok til å gå videre til semifinalen.

Tredje heat gikk uten nordmenn, men russiske Sergey Ustiugov imponerte med en enkel seier foran svenske Teodor Peterson. I fjerde heat måtte lillebror Tomas Northug se seg slått av samtlige motstandere, mens Nikolay Chebotko og Nikita Kriukov gikk videre.

I siste kvartfinaleheat gikk Ola Vigen Hattestad enkelt inn til seier, foran finske Anssi Pentsinen. Tiden i det siste heatet var så god at både Gianluca Cologna og Alexey Poltoranin gikk videre med sine tredje- og fjerdeplasser.

Pettersen ut i kvartfinalen

Øystein «Pølsa» Pettersen gjorde en god prolog, men i bakken før oppløpet falt nordmannen igjennom i finske Kuusamo. Pettersen endte sist i herrenes første heat, drøyt fem sekunder bak svenske Calle Halfvarsson, som vant foran russiske Anton Gafarov.

– Dårlig kvart. Enkelt og greit, skrev nordmannen selv på sin Twitter-konto etter målgang.

Siste nytt

  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal