NRK Meny
Normal

– Jeg prøver å ikke ergre meg for mye

Eirik Brandsdal (27) er forkjølet og har reist hjem fra NM på Lillehammer. Landslagsløperen står dermed over fredagens NM-sprint.

Eirik Brandsdal

ERGRER SEG OVER SYKDOM: Eirik Brandsdal innrømmer at forkjølelsen passer svært dårlig inn i hans OL-forberedelser.

Foto: LEHTIKUVA / Reuters

– Jeg har fått en tradisjonell forkjølelse, tenker jeg. Det er ikke noe mer alvorlig enn det. Men det betyr dessverre at det ikke blir noe skirenn på meg denne helgen, forteller Brandsdal til NRK.no sent torsdag kveld.

Eirik Brandsdal

VANT FØR JUL: Eirik Brandsdal vant klassisk-sprinten i Kuusamo i slutten av november.

Foto: LEHTIKUVA / Reuters

Brandsdal ble norgesmester på sprint både i 2011 og 2012, og var blant favorittene også i morgendagens NM-sprint på Lillehammer.

Torsdag morgen våknet han imidlertid med slapp kropp og tett nese, og reiste umiddelbart tilbake til Oslo. Hele NM ser ut til å gå fløyten.

– Dårlig tidspunkt å bli syk

Oslo-gutten er imidlertid mest opptatt av å bli frisk til OL, der han på papiret er kvalifisert til å få gå skøytesprinten.

– Jeg er ikke noe sånn superstressa med tanke på OL, jeg ble ikke umiddelbart stresset da jeg våknet med tett nese i dag. Men det er et dårlig tidspunkt å bli syk på, det er det ikke til å legge skjul på. Jeg håper og tror at dette går fort over, sier Brandsdal.

Brandsdal reiste rett til Olympiatoppen for å ta noen tester etter å ha returnert til Oslo torsdag. Der fikk han gladmeldingen om at det ikke var noen virus i kroppen.

Brandsdals sykdom bekreftes av sprintlandslagstrener Arild Monsen.

– Eirik våknet i dag med litt tett nese og følte seg forkjølet. Da ble det fort avgjort at han skulle pakke sammen og reise hjem til Oslo, forteller Monsen til NRK.no.

– Han er forkjølet, rett og slett. Da kan vi ikke ta noen sjanser, sier treneren.

Blir sengeliggende

De neste dagene skal sprinteren tilbringe i senga. Han håper og tror han skal være frisk om noen få dager.

– Jeg ser på det som fin mulighet til å hvile, jeg kan ikke annet enn å være optimistisk. Jeg prøver å ikke ergre meg for mye over at jeg har blitt syk. Det er lett å bli litt forbannet. Jeg skal innrømme at jeg liker dårlig å være sjuk – det er det vel ingen som gjør, sier Brandsdal.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen har også valgt å stå over morgendagens sprint.

Les også: Vigen Hattestad: – Skal jeg til OL, må jeg til sprintfinale

VIDEO: Se video fra da Brandsdal vant sprinten i Kuusamo før jul

Eirik Brandsdal vant den utrolig spennende sprintfinalen i Kuusamo.

Siste nytt

 • Bjørgen måtte utsette høydeopphold

  Marit Bjørgen har vært smittet av streptokokker og måtte utsette avreisen til landslagets høydesamling i Val Senales, skriver Adresseavisen. 37-åringen skulle egentlig slutte seg til landslaget i Italia onsdag, men ankommer først søndag, skriver avisen.

  Bjørgen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Márquez økte VM-ledelsen

  Marc Márquez har 33 poeng til nestemann i VM-sammendraget etter å ha kjørt inn til en overlegen seier i Australias Grand Prix i roadracing. Triumfen sørget for at Márquez har ytterligere 22 poeng ned til Andrea Dovizioso i sammendraget, skriver NTB.

  Marquez
  Foto: Andy Brownbill / AP
 • Zekhnini ute av kamptroppen igjen

  Etter å ha returnert til kamptroppen til Fiorentina til forrige serierunde, er Rafik Zekhnini ute av varmen igjen til søndagens Serie A-kamp mot Benevento, melder NTB. Zekhnini og co. står med ti poeng etter tre seirer, én uavgjort og fire tap.

  Zekhnini
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg