NRK Meny
Normal

Bråket i Tyrkia får ingen konsekvenser for OL-søknaden

De voldelige demonstrasjonene som herjer i Tyrkia, vil ikke ha noen betydning for Istanbuls søknad om å bli vertsby for sommer-OL i 2020, hevder søkerkomiteen.

Tyrkia-bråk

Istanbuls sjanser til å få OL i 2020, skal ikke bli påvirket av demonstrasjonene som har herjet storbyen de siste ukene.

Foto: OSMAN ORSAL / Reuters

Tyrkisk bråk

Bråket i Tyrkia har pågått i to uker.

Foto: OZAN KOSE / Afp

– Tilbakemeldingen Istanbul 2020 har fått fra IOK og den utvidede olympiske familien, fortsetter å være positiv og svært forståelsesfull, heter det i en uttalelse.

Demonstrasjonene i Tyrkia startet som en protest mot at det skal bygges i Gezi-parken i Istanbul, men har utviklet seg til harde sammenstøt mellom demonstranter og politi.

Uroen i Tyrkia har pågått i to uker og har spredd seg til en rekke byer, inkludert hovedstaden Ankara, Izmir og Adana.

Fire personer, deriblant en politimann, har mistet livet og nær 5000 er såret.

Istanbuls søkerkomite for 2020-OL sier den har fått forsikringer av Den internasjonale olympiske komite om at bråket ikke påvirker mulighetene deres til å bli vertsby.

– Selv om de selvfølgelig, akkurat som oss, ønsker en rask og fredelig løsning, forstår de fleste vi har snakket med, at det er sju år til 2020.

Istanbul kjemper mot Tokyo og Madrid om å bli OL-arrangør. Den tyrkiske byen har søkt fire av de fem siste gangene uten å få tildelt lekene. IOK skal velge vertsby i september.

Spanjolenes søknad har også møtt motbør, grunnet den økonomiske uføret landet er i. De har imidlertid selv uttalt at krisen ikke stopper OL-planene.

Tyrkia skal arrangere U20-VM i fotball for menn fra 21. juni til 13. juli. Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har sagt at mesterskapet skal spilles som planlagt.

Siste nytt

 • Klar for Tour de France-lag

  Anders Skaarseth skal sykle for det franske profflaget Cofidis fra 1. august. Det har TV 2 fått bekreftet av en rekke kilder tett på 23-åringen. – Det er en spennende mulighet for Anders, sier sykkelsjefen i Uno-x, Jens Haugland til TV 2.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Raw Air-deltakelse fremdeles uklart

  Det er fortsatt usikkert om hoppjentene får delta i Raw Air til vinteren. OL-vinner Maren Lundby håper Norges Skiforbund får inn nok penger til å ta med hoppjentene. – For oss som legger sjela vår i denne idretten, vil det bety svært mye, sier hun.

  Hopp landslagene menn og kvinner i VM-sesongen blir offentliggjort.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • NRK sender X Games

  X Games i Minneapolis starter i natt, med menn skateboard kvalifisering klokken 02.00 norsk tid. Alt fra skateboard, BMX og motorcross i X Games kan du se på NRK.no.

  Norske Hermann Stene skal i aksjon i menn skateboard street kvalifisering fredag. Det kan du se på NRK 3 fra klokken 21.45.

  X Games Oslo 2018: Street skate
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 11. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering