Vil ikke møte Holm til «cagefight»

Cecilia Brækhus (31) utelukker at hun vil følge i Holly Holms fotspor og fortsette karrieren som «cagefighter» i MMA.

Brækhus utelukker MMA

Cecilia Brækhus har ingen planer om å gå fra boksing til den teknisk krevende kampsporten MMA (innfelt).

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Nei, akkurat nå er det veldig mye spennende som skjer i boksing, så det er ikke aktuelt for meg. Jeg skal bokse i mange år fremover, sa Brækhus til NRK.no forrige fredag.

Holly Holm

En gråtkvalt Holly Holm fortalte tirsdag kveld at hun legger opp som proffbokser.

Foto: Will Fox

Holly Holm - Cecilia Brækhus' drømmemotstander - valgte tirsdag å legge boksehanskene på hylla for godt, for å satse fullt og helt på MMA.

Den amerikanske jenta har allerede gått tre kamper i den tøffe kampsporten, og står oppført med knockout-seier i alle tre kampene.

Før møtet med Mia St. John forrige helg var den norske boksedronningen klar på at hun ikke har noen planer om å gjøre som Holm, og utelukker en overgang til MMA - uavhengig av Holms valg om å bytte idrett.

Aldri prøvd MMA

MMA kan enklest forklares som en blanding av boksing, kickboksing og bryting, og er også kjent som «cagefight» eller «Mixed Martial Arts» som MMA egentlig står for.

Brækhus kan fortelle at hun aldri har prøvd MMA, der kamper ofte utkjempes liggende på gulvet og målet er å få motstanderen til å «tappe», altså slå i gulvet med hånda, fordi smerten er uutholdelig.

Da er kampen tapt på en såkalt «tap out» eller «submisson», altså at vedkommende overgir seg. Vanligvis ender kampene riktignok med knockout eller ved dommeravgjørelse, som i boksing.

Har VM-tittel i kickboksing

Cecilia Brækhus, som tidligere har tatt både VM- og EM-gull i kickboksing, føler ikke noe behov for å bytte sport.

– Det hadde vært morsomt å prøve det på trening, men som sagt har jeg nok av utfordringer i bokseringen. Jeg føler ikke at det er så mye å hente for meg på MMA-siden, sier Brækhus, og poengterer at hun er i stallen til en av Europas mest anerkjente promotor-team, Team Sauerland.

Hevder det finnes jevngode boksere

Ettersom amerikanske Holly Holm nå har trukket seg fra boksesporten, blir Cecilia Brækhus pent nødt til å se seg om etter andre motstandere.

Den smilende bergenseren har blitt kritisert for å arrangere kamper mot langt svakere motstand enn henne selv, og helgens kortvarige kamp mot Mia St. John ble omtalt som en «tullekamp».

Selv mener hun det finnes en rekke kvinnelige boksere som kan gi henne kamp også i fremtiden.

– Det er bare tull at jeg ikke har motstandere, sier Brækhus, som har uttalt at hun har planer om å legge på seg for å kunne møte boksere i andre vektklasser.

VIDEO: Her forteller Holm at hun legger opp som bokser

Holly Holm forklarer hvorfor hun velger å ikke møte Cecilia Brækhus og heller satse på MMA.

Holly Holms pressekonferanse i sin helhet

Siste nytt

 • Engelsk kvinnefotball får millioner

  Den engelske banken Barclays spytter inn 110 millioner kroner over tre år og blir navnesponsor for den engelske toppserien i fotball for kvinner. Dermed får ligaen, der Maren Mjelde og Maria Thorisdottir er store profiler i Chelsea, et solid økonomisk løft i årene som kommer.

  Mjelde Thorisdottir
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Vindproblemer for telemarkskjørere

  Kraftig vind på Rjukan gjør at den klassiske konkurransen i VM foreløpig er utsatt til klokken 15. Det er også varslet at det kan bli aktuelt med ytterligere utsettelser. Det skal etter planen kjøres klassisk telemarkkjøring for både kvinner og menn.

  VM i Telemark
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Inter-supportere dømt til fengsel

  Seks Inter Milan-supportere er dømt til fengselsstraff etter voldelige sammenstøt med Napoli-tilhengere i desember 2018. Flere Napoli-supportere ble skadet og en 35 år gammel mann mistet livet. Inter-supporterne fikk dommer på 22 til 44 måneder.

  Napoli-supporter drept etter sammenstøt
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal