NRK Meny
Normal

Vil ikke møte Holm til «cagefight»

Cecilia Brækhus (31) utelukker at hun vil følge i Holly Holms fotspor og fortsette karrieren som «cagefighter» i MMA.

Brækhus utelukker MMA

Cecilia Brækhus har ingen planer om å gå fra boksing til den teknisk krevende kampsporten MMA (innfelt).

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Nei, akkurat nå er det veldig mye spennende som skjer i boksing, så det er ikke aktuelt for meg. Jeg skal bokse i mange år fremover, sa Brækhus til NRK.no forrige fredag.

Holly Holm

En gråtkvalt Holly Holm fortalte tirsdag kveld at hun legger opp som proffbokser.

Foto: Will Fox

Holly Holm - Cecilia Brækhus' drømmemotstander - valgte tirsdag å legge boksehanskene på hylla for godt, for å satse fullt og helt på MMA.

Den amerikanske jenta har allerede gått tre kamper i den tøffe kampsporten, og står oppført med knockout-seier i alle tre kampene.

Før møtet med Mia St. John forrige helg var den norske boksedronningen klar på at hun ikke har noen planer om å gjøre som Holm, og utelukker en overgang til MMA - uavhengig av Holms valg om å bytte idrett.

Aldri prøvd MMA

MMA kan enklest forklares som en blanding av boksing, kickboksing og bryting, og er også kjent som «cagefight» eller «Mixed Martial Arts» som MMA egentlig står for.

Brækhus kan fortelle at hun aldri har prøvd MMA, der kamper ofte utkjempes liggende på gulvet og målet er å få motstanderen til å «tappe», altså slå i gulvet med hånda, fordi smerten er uutholdelig.

Da er kampen tapt på en såkalt «tap out» eller «submisson», altså at vedkommende overgir seg. Vanligvis ender kampene riktignok med knockout eller ved dommeravgjørelse, som i boksing.

Har VM-tittel i kickboksing

Cecilia Brækhus, som tidligere har tatt både VM- og EM-gull i kickboksing, føler ikke noe behov for å bytte sport.

– Det hadde vært morsomt å prøve det på trening, men som sagt har jeg nok av utfordringer i bokseringen. Jeg føler ikke at det er så mye å hente for meg på MMA-siden, sier Brækhus, og poengterer at hun er i stallen til en av Europas mest anerkjente promotor-team, Team Sauerland.

Hevder det finnes jevngode boksere

Ettersom amerikanske Holly Holm nå har trukket seg fra boksesporten, blir Cecilia Brækhus pent nødt til å se seg om etter andre motstandere.

Den smilende bergenseren har blitt kritisert for å arrangere kamper mot langt svakere motstand enn henne selv, og helgens kortvarige kamp mot Mia St. John ble omtalt som en «tullekamp».

Selv mener hun det finnes en rekke kvinnelige boksere som kan gi henne kamp også i fremtiden.

– Det er bare tull at jeg ikke har motstandere, sier Brækhus, som har uttalt at hun har planer om å legge på seg for å kunne møte boksere i andre vektklasser.

VIDEO: Her forteller Holm at hun legger opp som bokser

Holly Holm forklarer hvorfor hun velger å ikke møte Cecilia Brækhus og heller satse på MMA.

Holly Holms pressekonferanse i sin helhet

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag