NRK Meny
Normal

– De som sier Mia kommer til å få juling av meg, de har helt rett

Cecilia Brækhus er blitt enig med kritikerne og innrømmer omsider at Mia St. John trolig taper så det suser når de møtes på lørdag. 31-åringen var nemlig så god på trening forrige uke at hun overrasket seg selv.

cecilia

Cecilia Brækhus er tilbake i toppslag etter et sykdomsopphold i vinter. På pressetreffet i Oslo moret hun seg over den gigantiske skjermen med levende bilder av henne i ringen som var satt opp i anledningen.

Foto: Yasmin Sunde Hoel

mia

Den tidligere Playboy-modellen Mia St. John har ikke nubbesjans mot Cecilia Brækhus, skal vi tro Brækhus selv.

Foto: Randy Martinez / NTB scanpix
– Jeg hadde to sparringer i slutten av forrige uke som virkelig satt som et skudd. Jeg synes nesten det var litt overraskende, for jeg har ikke hatt den beste oppkjøringen. Men da skjønte jeg i alle fall at formen er på plass igjen, sier Cecilia Brækhus.

Mandag var hun i Oslo for å møte pressen før lørdagens kamp mot Mia St. John i Frederikshavn i Danmark. En opplagt og blid Brækhus understreket gang på gang hvor mye hun gleder seg til å være tilbake i ringen.

Har fått kritikk

Men møtet er blitt kritisert på grunn av den angivelig enorme klasseforskjellen mellom de to damene. «Useriøst» og «en ren oppvisningskamp» er noen av karakteristikkene som er blitt brukt.

St. Johns er 45 år gammel og langt forbi sine glansdager som bokser. Likevel har Brækhus så langt avfeid at amerikaneren blir en enkel motstander.

Nå virker det likevel som hun har snudd.

– De som sier at Mia kommer til å få juling av meg på lørdag, de har nok helt rett. Jeg sier meg enig, sier Brækhus til NRK.

Var usikker på formen

Bergenseren forklarer at hun har vært tilbakeholden og ikke turt å ta noen seier på forskudd fordi hun var usikker på formen.

Sykdom gjorde at Brækhus ikke fikk trent som vanlig i vinter, og det er lenge siden sist hun konkurrerte.

Treningen den siste tiden har derimot gitt positive svar.

– Jeg er ikke helt der jeg var da jeg møtte (Anne-Sophie) Mathis, men jeg er heller ikke langt unna. Og det er jeg fornøyd med, med tanke på den litt rolige oppkjøringen jeg måtte ha, forteller Brækhus.

Bruker kampen som trening

Hun vil ikke vie mye tid til kritikerne av kampen.

– Jeg legger ikke skjul på at dette blir en «tune up-kamp», der jeg skal se hvor jeg står og prøve å komme tilbake i form. Samtidig skal det understrekes at Mia er en erfaren bokser, som har et veldig bra navn i statene. Det trigger meg, men jeg tror ikke hun vinner, sier Brækhus.

På spørsmål om hvorfor noen skal bruke tid på å se en boksekamp som fremstår som avgjort på forhånd, svarer manager Nisse Sauerland at det uansett kommer til å bli show.

– Ingen kamper er avgjort på forhånd, og alle kamper har underholdning i seg. Men ja, dette er en kamp Cecilia må bokse for å finne ut hvor hun står og komme seg videre, sier han.

Selvsikker St. Johns

St. Johns er på sin side selvsikker før møtet med Brækhus, og har blant annet sagt at hun er smartere i ringen.

– Jeg er en veldig smart bokser. Jeg bokser lurt og strategisk. Jeg sier ikke at det kommer til å bli lett, men jeg elsker utfordringer, uttalte hun tidligere denne uken.

Det får bare den norske bokseren til å trekke på smilebåndene.

– Nei, smartere enn meg er hun nok ikke, heller, sier Brækhus og ler.

St. Johns har 47 seirer, 18 av dem på knockout, tolv nederlag og to uavgjorte kamper på listen sin. Brækhus er tredobbelt verdensmester i weltervekt.

Siste nytt

 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG
 • Rooney-scoring i nytt Everton-tap

  Wayne Rooney scoret søndag karrierens 12. Premier League-mål mot Arsenal, men Everton ble likevel sendt under nedrykksstreken med 2-5-tap på Goodison Park. Arsenal er på sin side oppe på 16 poeng, ni poeng bak serieleder Manchester City.

  Wayne Rooney
  Foto: Oli Scarff / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal