NRK Meny
Normal

Brækhus-motstander: – Legger opp hvis jeg taper

FREDERIKSHAVN (NRK.no): Cecilia Brækhus (32) stod ansikt til ansikt med motstander Myriam Lamare (39) for første gang torsdag – to dager før de braker sammen i bokseringen.

Cecilia Brækhus og Myriam Lamare

ISKALDE BLIKK: Cecilia Brækhus og Myriam Lamare møtes i bokseringen lørdag kveld i danske Frederikshavn.

Foto: Team Sauerland

– Jeg tror dere vil få se tiårets beste kvinnekamp, sier Myriam Lamare - og legger dermed lista skyhøyt foran lørdagens boksemøte i Frederikshavn.

Ved siden av stod Cecilia Brækhus og struttet av selvtillit mens hun poserte med sine tre VM-belter.

Cecilia Brækhus

SIKKER PÅ SEIER: Cecilia Brækhus har stålkontroll på nervene før lørdagens knokkelkamp mot Lamare.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Journalistene som overværte pressekonferansen fikk se to særdeles seierssikre bokserinner.

– Jeg vinner. Hvordan det skjer, får du se på lørdag, sier Brækhus bestemt.

– Jeg vinner. Men jeg kan ikke si her og nå hvordan det skjer, svarer Lamare.

Klar for angrep

Møtet med franske Myriam Lamare blir Cecilia Brækhus' 24. proffkamp i karrieren. Frem til nå er hun ubeseiret.

Myriam Lamare har 25 proffkamper bak seg, der 22 har endt med seier. Altså er ingen av jentene spesielt vant med å tape. De to boksejentene er rangert som nummer én og to i vektklassen weltervekt, der Brækhus er verdensener.

– Jeg legger opp hvis jeg taper. Jeg er toppidrettsutøver, og har gjort alt jeg kan for å forberede meg best mulig til denne kampen, sier franske Myriam Lamare med en alvorlig tone til NRK.no.

Cecilia Brækhus var langt blidere da hun møtte NRK. Den seiersvante jenta håper å bruke Lamares voldsomme seierslyst til sin fordel.

– Jeg vet at hun er en veldig aggressiv bokser, som går rett på og kaster mange slag i hver runde. Det tror jeg hun kommer til å gjøre nå også. Jeg håper hun angriper, sier Brækhus.

– Hvorfor det?

– Jeg tror jeg bokser bedre når jeg må forsvare meg. Det gir meg muligheten til å kontre, som jeg er veldig glad i, sier hun og smiler.

Caps og rastafletter

Tordagens første møte mellom de to bokserne var mildt sagt kontrastfylt. Den franske 39-åringen virket å ha gjort seg klar til krig allerede.

Med håret flettet stramt inntil hodebunnen, en maskulin caps på hodet og et knallhardt blikk, møtte hun journalistene. Ingen smil, ingen latter.

Cecilia Brækhus var imidlertid ved sitt vanlige jeg. Den norske jenta stilte med løst hår og en fiolett, feminin jakke. Hun lo, tøyset med NRKs mikrofon og slo av vitser med sine støttespillere. 32-åringen fra Bergen virket tydelig bekvem med situasjonen.

– Vi er sikkert litt forskjellige, sier Brækhus til NRK.no.

– Jeg gleder meg veldig til kampen. Det blir en fantastisk kamp, tror jeg. Jeg møter en ordentlig profesjonell bokser, sier hun.

Lamare, som altså har vunnet 22 av sine 25 proffkamper, er forberedt på tøff motstand.

– Jeg har stor respekt for Cecilia. Hun er en fantastisk bokser. Men jeg skal ikke vise nåde. «Pa du tout», sier hun på fransk, som kan oversettes «ingen overhode» i denne sammenhengen.

Mer enn 500 nordmenn ventes

Brækhus-promotor Nisse Sauerland advarer Lamare - hans store stjerne hevdes å være i toppform.

– Myriam må virkelig være på topp. Hun møter kanskje tidenes beste kvinnebokser, advarer Brækhus-promotor Nisse Sauerland.

6-700 nordmenn er ventet til Arena Nord i Frederikshavn under lørdagens boksestevne.

PS! I tillegg til Cecilia Brækhus, skal nordmennene Aleksander Hagen og Tim-Robin Lihaug i bokseringen i Frederikshavn lørdag kveld.

Brækhus og Lamare

MØTES I RINGEN LØRDAG: Cecilia Brækhus, promotor Nisse Sauerland og motstander Myriam Lamare poserte for pressen under torsdagens pressekonferanse.

Foto: Nicolay André Ramm / NRK

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal