Hopp til innhold

Oxandia (18) før Brækhus-kampen: – Jeg er farlig og fryktløs!

Cecilia Brækhus-motstander Oxandia Castillo (18) varmer opp til tittelkampen med å banke opp gutter på trening.

Castillo møter Brækhus

Oxandia Castillo er farlig ubeskjeden før tittelmøtet med Cecilia Brækhus (innfelt).

Foto: JUAN CARLOS ULATE / Reuters

– Jeg advarer deg, Cecilia, du kan forvente en krig! Jeg er farlig og fryktløs. Jeg har ingenting å tape - du har tre tittelbelter på spill.

Oxandia Castillo

Oxandia Castillo er bare 18 år gammel, men har allerede rukket å bli tittelholder i lett mellomvekt.

Foto: JUAN CARLOS ULATE / Reuters

Den eplekjekke advarselen kommer fra 18-årige Oxandia Castillo - jenta som er ute etter den norske boksedronningens verdensmesterbelter i Frederikshavn 7. september.

Les mer: Dette er Oxandia Castillo

Under to uker til tittelkamp

Den hardtslående jenta kommer med sterke advarsler foran boksemøtet med Brækhus. Jenta som for tiden trener seg opp i hjemlandet, kan også fortelle at hun trener mot gutter - og banker dem:

– Jeg føler meg veldig bra. Jeg er veldig sterk. Jeg slo ned en sparrepartner - en gutt - på trening i går. Det er ingen av gutta som tør å sparre mot meg her, ler Castillo i et intervju med boksenettstedet fightnews.com.

Cecilia Brækhus er fremdeles ubeseiret etter 22 proffkamper, og legger alle sine tittelbelter på bordet i møtet med purunge Castillo.

Tittelkampen vil foregå i Arena Nord i Frederikshavn - samme sted som Brækhus banket playboy-modellen Mia St. John sønder og sammen i slutten av april.

Knockout-ekspert

Castillo er imidlertid ingen kasteball. Hun er ingen playboy-modell. Castillo har tittelbeltet i lett mellomvekt - klassen over Brækhus.

Hun står med 12-2-0 i kamper - og ni av seirene på «knockout».

Castillo har gått ned i vekt for å møte Brækhus. Kampen går i weltervekt, altså Brækhus' vektklasse.

Den karibiske jenta føler seg likevel ikke som noen underdog.

– Glem det der «underdog»-stempelet. Jeg var underdog da jeg vant tittelen i lett mellomvekt også, og jenta jeg slo var ubeseiret, sier Castillo.

Castillo er tidenes yngste tittelholder i kvinneboksing, og gjorde sitt inntog i bokseeliten da hun overraskende slo Hanna Gabriel på knock-out i februar. Gabriel var ubeseiret på det tidspunktet.

– Jeg kalles ikke «ulven» for ingenting. Jeg er sulten som en ulv og har planer om å returnere til den Dominikanske Republikk med fire tittelbelter. Jeg er så sulten, sier Castillo.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Castillo banker Gabriel

Oxandia Castillo overrasket stort da hun slo ubeseirede Hanna Gabriel i kanvasen i februar. Castillo overtok dermed tittelbeltet i lett mellomvekt.

Foto: EZEQUIEL BECERRA / Afp

Brækhus i hardtrening før møtet

Cecilia Brækhus oppholder seg for tiden i Berlin, der hun sparrer og trener med tidligere motstander Jessica Balogun. Den norske jenta legger ikke skjul på at Castillo byr på veldig tøff motstand.

– Dette er en motstander jeg har hatt veldig lyst til å møte, og det er deilig å få det på plass. Det blir en veldig stor utfordring fordi hun er en knockout-bokser, sa boksedronningen om sin kommende motstander i starten av juli.

Siste nytt

 • Allardyce fortsetter ikke i Leeds

  Trenerveteranen Sam Allardyce får ikke forlenget sin tid i Leeds etter nedrykket fra Premier League. Han fikk fire kamper som sjef for de hvitkledde.

  Allardyce ble hentet inn for spanjolen Javi Gracia tidlig i mai og fikk jobben med å redde plassen i toppdivisjonen. Det greide han ikke, og Leeds må ta turen ned til mesterskapsserien etter tre sesonger i det beste selskap i engelsk fotball.

  På sine nettsider opplyser Leeds at Allardyce ikke blir med videre neste sesong.

  – Vi ønsker å takke Sam for at han var modig nok til å steppe inn og gjøre alt han kunne for å redde oss. Dessverre gikk det ikke slik, sier Leeds-direktør Angus Kinnear.

  Klubben opplyser videre at de håper å ha ny hovedtrener på plass i løpet av få uker.

  (NTB)

  yuCUrHvj8R0
  Foto: Reuters
 • Langløpet Marcialonga kommer til Bodø

  Det verdenskjente langrennsløpet Marcialonga skal neste år ha premiere på nyvinningen Marcialonga Arctic Ski Race i Bodø. Det skal bli en årlig begivenhet.

  Marcialonga Arctic Ski Race er ment som søsterløp til det allerede etablerte Marcialonga-løpet i Italia som arrangeres for 50. gang i januar 2024.

  – Vi har hatt mange flinke nordmenn i løypene våre opp gjennom tidene og vi vil gjerne ha flere. Norge er verdens beste skinasjon, og vi vil bidra til å rekruttere flere unge skiløpere. Det tror vi Marcialonga Arctic Ski Race Norway kan bidra til, sier Marcialonga-sjef Angelo Corradini i en uttalelse.

 • Neville fikk sparken i Inter Miami

  Phil Neville er ferdig i MLS-klubben Inter Miami etter en lang rekke med svært dårlig resultater. Laget ligger nederst på tabellen i den østlige avdelingen.

  Inter Miami opplyste om nyheten på sine nettsider natt til fredag.

  Onsdagens 0-1-tap mot New York Red Bulls ble engelskmannens siste kamp som hovedtrener. Det var Miami-lagets tiende nederlag på de siste 13 kampene i MLS. Laget står med 15 poeng etter like mange kamper.

  I fjor tok Neville Inter Miami til sluttspillet. 46-åringen ble ansatt i den amerikanske klubben i januar 2021. Han kom fra jobben som manager for det engelske kvinnelandslaget.

  Inter Miami eies av Nevilles tidligere Manchester United- og England-lagkamerat David Beckham.

  (NTB)

  9X9LB2EYHIg
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste