NRK Meny
Normal

Brækhus fnyser av kritikken om walkover-motstand

Flere eksperter mener Cecilia Brækhus' møte med den tidligere Playboy-modellen Mia St. John (45) blir en ren oppvisningskamp på grunn av den store nivåforskjellen. Brækhus selv er uenig.

Brækhus

Cecilia Brækhus skal i ringen med Mia St. John, og er mildt sagt storfavoritt.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg skal bokse i mange år fremover. Da kan jeg ikke møte verdensmestere i hver kamp, sier Cecilia Brækhus om den kommende kampen mot amerikanske Mia St. John.

De to møtes i ringen 13. april, et møte som kan bli stygt for St. John om Brækhus bokser på sitt beste.

Det tror NRKs bokseekspert og tidligere nordisk mester i lett tungvekt, Anders Werner Øfsti.

– Cecilia er rett og slett nødt til å være forsiktig når hun møter St. John til kamp. Sistnevnte har ingenting i den ringen å gjøre mot Brækhus, sier Øfsti til NRK.no.

Også tidligere proffbokser Thomas Hansvoll mener det er klasseforskjell mellom de to jentene som møtes i Frederikshavn i Danmark om en drøy uke.

Thomas Hansvoll

Thomas Hansvoll gir ikke Mia St. John gode odds til å vinne mot norske Cecilia Brækhus.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Denne Mia St. John er ingen dårlig bokser, men det er bare det at Cecilia Brækhus er usedvanlig god. Det blir nok lett match, sier Hansvoll til NRK:no.

– Jeg er en smart bokser

Øfsti viser til at Brækhus' neste motstander, amerikanske Mia St. John, har bikket toppen for lengst.

45-åringen, som tidligere har prydet magasinet Playboy som modell, har tapt hele seks av sine siste ti kamper. Likevel er hun sterk i troen på at hun kan slå Brækhus.

– Jeg er en veldig smart bokser. Jeg bokser lurt og strategisk. Jeg sier ikke at det kommer til å bli lett, men jeg elsker utfordringer, sier St. John.

Øfsti tror imidlertid ikke den amerikanske jenta har nubbsjanse.

– Mia har aldri vært på nivået til Cecilia, ikke en gang da hun var på sitt beste. At hun nå - snart 46 år gammel - skal ha noen som helst mulighet, er selvfølgelig bare tøys, sier Øfsti.

Hansvoll ser kun én mulighet for at modellbokseren skal ha en sjanse mot Brækhus.

– St. John kan være en «spoiler», altså ikke bokse for seg selv, men gå inn for å bryte opp stilen til Brækhus. Da er det ikke sikkert at det Brækhus blir så suveren. Men likevel tror jeg det skal bli vanskelig, sier Hansvoll.

– Showkamp

Han får støtte av Norges beste kvinnelige amatørbokser, Ingrid Egner.

– Du kan trygt si at Brækhus møter en langt svakere motstander. Samtidig er det viktig for Cecilia å gå kamper jevnt og trutt, sier Egner.

Hun tror nettopp behovet for kamper er grunen til at Brækhus møter en antatt langt svakere motstander.

– Dette er bare show og en kamp som kan selges bare fordi Mia har et navn, mener Øfsti.

Preget etter sykdom

Cecilia Brækhus fraskriver seg imidlertid det store favorittstempelet. Den hardtslående bergenseren hevder sykdom har gjort henne usikker på formen.

–Dersom Mia St. John hadde vært motstander 22. september i fjor kan jeg godt si at jeg ville vært soleklar favoritt, men fordi jeg har vært syk og at det er lenge siden sist jeg var i ringen føler jeg at det er langt jevnere, sier Brækhus.

– Samtidig er hele syv måneder siden forrige kamp, og hele januar og halve februar var preget av sykdom., så jeg er meget spent på hvor jeg står, sier hun.

Gir status i USA

Uansett hvor mye svakere motstanderen måtte være, tar Brækhus uansett kampen på alvor. Det er viktig å få matchet seg i ringen, mener hun.

– Kampen blir også viktig for å få tilbake ringfølelsen igjen, og vinner jeg vil det være et pent navn å ha på rekordlisten. Mia St. John er veldig kjent i USA, og hvis jeg gjør det overbevisende vil det bli lagt merke til der borte.

Siste nytt

 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG
 • Rooney-scoring i nytt Everton-tap

  Wayne Rooney scoret søndag karrierens 12. Premier League-mål mot Arsenal, men Everton ble likevel sendt under nedrykksstreken med 2-5-tap på Goodison Park. Arsenal er på sin side oppe på 16 poeng, ni poeng bak serieleder Manchester City.

  Wayne Rooney
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Kirkevold forlenget målrekorden

  Pål Alexander Kirkevold bøtter inn mål i den danske superligaen. Søndag scoret Hobro-spissen i sin tiende kamp på rad i 4-0-seieren over Nordsjælland, skriver NTB. Den forrige rekorden var mål i åtte kamper på rad.

  Kirkevold
  Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg