Brækhus kvitt øyeskaden – startet sparring

Cecilia Brækhus (32) er i toppform drøyt tre uker før tittelkampen mot franske Myriam Lamare (39). Øyeskaden hun pådro seg i slutten av desember er helt borte.

Cecilia Brækhus og trener Georg Bramowski

TRENER FOR FULLT: Cecilia Brækhus, her med eks-trener Georg Bramowski, er skadefri med tre uker igjen til neste boksekamp.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Skaden er helt leget. Jeg merker ikke noe smerter lenger, forteller en oppglødd Cecilia Brækhus til NRK.no, på telefon fra Tyskland.

Den norske boksestjernen skulle etter planen møte franske Myriam Lamare allerede 18. januar i år, men like før jul måtte planen endres.

Fikk en finger i øyet

Brækhus pådro seg en skade på øyet etter å ha vært uheldig på trening, og storkampen måtte utsettes.

– Jeg tok ingen sjanser da jeg skadet øyet. Vi var ekstremt forsiktige i starten. Nå har jeg fått klarsignal fra to forskjellige leger til at jeg kan trene som normalt. Jeg har ikke blitt satt noe tilbake, forteller hun.

(artikkelen fortsetter under twittermeldingen)

Laster Twitter-innhold

Berlin-borgeren (Brækhus har bodd i tyske Berlin siden 2008) utsatte kampen med to uker til 1. februar. Nå er 32-åringen skadefri, og klarer nesten ikke å vente med å komme seg i bokseringen igjen.

– Det blir en knallkamp. Jeg gleder meg enormt. Jeg er i toppform, sier Brækhus selvsikkert før møtet med franske Lamare – Brækhus' 24. proffkamp i karrieren.

Les mer om utfordreren: Eksperter: – Absolutt en kapabel motstander

Sparrer mot mannlig bokser

I helgen startet Brækhus sparretrening, altså intensiv trening i bokseringen. Den norske jenta, som byttet trener like før jul, forteller at treningen har blitt langt mer effektiv etter trenerskiftet.

– Jeg sparrer mot to forskjellige jenter og én av gutta her nede. Det har gått veldig bra. Den nye treneren fokuserer på ting ved boksingen min som kanskje hadde gått litt i glemmeboken, sier Brækhus.

Brækhus' tidligere trener, Georg Bramowski, ble byttet ut til fordel for en annen tysker, Otto Ramin, før jul.

Brækhus kjenner Ramin fra før - tyskeren trente henne også før seieren over Chavelle Hallback i København i 2011.

– Han gir meg full oppfølging. Det er blitt utrolig bra nå, sier verdens beste kvinnelige bokser.

Den norske «førstedamen» er mester i weltervekt i World Boxing Association, World Boxing Council og World Boxing Organization – og setter alle beltene sine på spill i møtet med den franske veteranen.

Brækhus har vunnet alle sine 23 proffkamper.

Cecilia Brækhus med Otto Ramin

HAR STARTET BOKSETRENING: Cecilia Brækhus har nylig startet sparring, altså intensiv boksetrening, i Berlin. Her får hun hjelp av sin nye trener Otto Ramin. Bildet er gjengitt med tillatelse fra Cecilia Brækhus.

Foto: Privat

Siste nytt

 • Son matchvinner for Spurs

  Son Heung-min og Harry Kane har vært et mareritt for Premier League-forsvarernes denne sesongen. Mandag fikset Tottenham-duoen 1-0-seier mot Burnley.

  Scoringen som avgjorde kampen på Turf Moor var den niende i ligaen der de to var sist og nest sist på ballen. Son har scoret sju av målene, og sørkoreaneren ble matchvinner også mot Burnley.

  14 minutter gjensto av ordinær tid da et hjørnespark fra innbytter Erik Lamela endte med at Kane styrte ballen videre til Son. Fra god posisjon stanget sørkoreaneren ballen kontant i nettet.

  Heung-Min Son
  Foto: Lindsey Parnaby / AFP
 • Straffedrama i Milano

  Zlatan Ibrahimovic skjøt seg til topps på toppscorerlisten i Serie A med to scoringer mot Roma mandag, men Milan måtte likevel nøye seg med 3-3.

  Jens Petter Hauge gikk glipp av mandagens kamp som følge av en positiv virustest, og fra sin isolasjonstilværelse fikk nordmannen se lagkameratene i Milan lede tre ganger. Samtlige ganger kom Roma tilbake.

  3-3-resultatet betyr at klubben fra motehovedstaden røk på sitt første poengtap i ligaen denne sesongen. Fire seirer og én uavgjort på fem forsøk er fasiten så langt.

  Zlatan Roma
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters
 • Agüero skadd - usikker til toppkamp

  Manchester City-måltyven Sergio Agüero må belage seg på minst to ukers fravær fra fotballen. Kanskje ryker ligaduellen mot Liverpool 8. november.

  Aguero forlot banen med skade da City måtte nøye seg med 1-1 i Premier League-oppgjøret mot West Ham lørdag.

  Manchester City har også Gabriel Jesus, Fernandinho, Benjamin Mendy, Nathan Aké og Fernandinho på skadelista.

  Aguero
  Foto: Catherine Ivill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal