Hopp til innhold

Braathen i tårer etter sjokkseieren: – Jeg er tom for ord

Det norske stjerneskuddet Lucas Braathen var nest sist etter første omgang i Wengen, men leverte en fantomfinale av de sjeldne og vant konkurransen på mirakuløst vis.

SE VIDEO: Se det spinnville løpet til Lucas Braathen.

Nei … Det er ubeskrivelig. Det var … Jeg er egentlig tom for ord. Det var en vill kontrast. Jeg var egentlig på vei hjem etter førsteomgangen, sier en preget og rørt Lucas Braathen til NRK.

Nordmannen var nummer 29 etter første omgang, men kjørte seg opp utrolige 28 plasser i en uvirkelig finaleomgang. Trolig er det den største klatringen i verdenscupens historie.

Jeg kom til andre omgang. Hadde lave skuldre. Det var ikke så mye å kjøre for, annet enn å prøve å få seg en klatretur og ta med seg noen poeng. Så gjorde jeg akkurat det jeg ville, jeg hadde riktig intensitetsnivå, teknikken satt om jeg ville og det betalte seg så godt. Nei … Tom for ord, sier 21-åringen.

SE VIDEO: Dette sier Lucas Braathen etter seieren.

Braathen skalv og gråt

Braathen så lettere sjokkert ut der han satt i lederstolen i målområdet under finalen. Da han innså at det ble pallplass, viste TV-bildene at han skalv og gråt.

Hvordan var det å sitte i lederstolen?

 Lucas Braathen

UTROLIG LØP: Lucas Braathen sto for en av tidenes heftigste opphentinger noen gang.

Foto: Gabriele Facciotti / AP

Det er verdens deiligste følelse, det sier seg selv. Som jeg sa i sta, men jeg bare ridde den bølgen så lenge jeg kunne. Det er helt utrolig. At det i det hele tatt skulle holde til topp ti, synes jeg var «crazy», sier han og legger til:

Men det er to lærepenger: Og det er at uansett hvor «deep shit» du er i, så er det aldri vits i å gi opp, for det er alltid en mulighet, og hvis du tenker litt mer overordnet på det, så å komme tilbake fra fjoråret, som var momenter som var så håpløse og så jævlig, rett og slett, så er det ingenting som kunne betalt seg bedre enn en dag som i dag da.

21-åringen skadet kneet stygt for ett år siden og måtte gjennom en ni måneder lang opptrening.

SE VIDEO: Henrik Kristoffersen var uheldig og kjørte ut like før mål.

Kristoffersen ledet – kjørte ut

Mens Braathen jublet ellevilt etter konkurransen, var lagkompis Henrik Kristoffersen langt nede. Han var nemlig i tet etter første omgang og så ut til å ha full kontroll på seieren da han satte utfor i finaleomgangen.

Men verdensstjernen fra Rælingen var uheldig og hektet fire porter før målstreken.

Braathen følte med landsmannen etter rennet.

– Det var rett og slett forferdelig å se på, det var synd at det ble sånn, sier han om rennet til Kristoffersen.

Etter rennet la Kristoffersen ut en video på Instagram og Twitter, med teksten «utfallet av dagens renn var brutalt, men sånn er det å konkurrere.» I videoen gratulerer han Braathen og de to andre på seierspallen:

– Først og fremst vil jeg gratulere Lucas, det er helt utrolig å vinne etter å ha startet som nummer to i andreomgang.

Foss Solevåg var også imponert over sjokkseieren til lagkompis Braathen.

– Han kjørte jo veldig bra før han gjorde feilen i første omgang. Han har kjørt bra i hele tiden. Det var bra han kom seg til andreomgangen og grep den muligheten ved å starte tidlig. Det er et såpass tett felt. han kjørte feilfritt hele veien. Det så du med engang at de bak han ikke hadde en sjanse, sier han til NRK.

Alexander Steen, Atle Lie McGrath og Timon Haugen tok seg ikke til finaleomgangen.

Siste nytt

 • Tampa Bay Lightning til semifinale

  Ishockeylaget Tampa Bay Lightning jakter på tredje strake Stanley Cup-tittel. Natt til tirsdag ble laget klar for semifinale etter fire strake seirer.

  Florida Panthers ble slått 2-0. Patrick Maroon satte inn 1-0 i tredje periode før Ondrej Palat avgjorde da han satte pucken i tomt bur på tampen.

  Panthers Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP
 • Chelsea-sal kan bli godkjent tysdag

  Dei siste og avgjerande godkjenningane rundt salet av den engelske fotballklubben Chelsea kan kome på plass allereie tysdag, ifølge fleire britiske medium.

  Både Daily Mail og BBC melder måndag kveld at den britiske regjeringa kan godkjenne oppkjøpet i løpet av 24 timar.

  Det blir sagt vidare at portugisiske styresmakter også har måtta godkjenne handelen, all den tid Chelsea-eigar Roman Abramovitsj også har portugisisk pass. Det skal ha bidratt til at prosessen har trekt ut i tid.

  Det er eit konsortium leidd av amerikanske Todd Boehly som blir London-klubbens nye eigarar. Avtalen som er inngått skal vere verdt 4 milliardar pund – tett oppunder 50 milliardar kroner – har The Telegraph og andre medium tidlegare meldt.

  Chelsea
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Carlsen til semifinale

  Magnus Carlsen avgjorde kvartfinalen mot David Anton i Champions Chess-turneringen og er klar for tirsdagens semifinale.

  Carlsen vant kampen 2,5-0,5 etter at han vant begge sin partier med hvite brikker. I det siste partiet med svarte brikker endte det med remis mellom nordmannen og spanjolen.

  I semifinalen venter kineseren Ding Liren. Han slo Shakhriyar Mamedyarov fra Aserbajdsjan i sin kvartfinale med 2,5-1,5.

  – På papiret blir en semifinale mot Ding det absolutte tøffeste jeg kunne få i denne turneringen, sa Carlsen til TV 2.

  Aryan Tari var i en kvartfinale i en turnering av dette formatet for første gang etter godt spill i gruppespillet gjennom helgen.

  Men i kvartfinalen stoppet det opp for den unge nordmannen, og det ble tap 0,5-2,5 mot nederlenderen Anish Giri. Giri er ranket klart bedre enn nordmannen, og seieren var ventet.

  Det er semifinaler tirsdag, mens finalen avvikles over to dager onsdag og torsdag.

  Magnus Carlsen
  Foto: Christian KRÅKENES / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste