Hopp til innhold

Braathen i tårer etter sjokkseieren: – Jeg er tom for ord

Det norske stjerneskuddet Lucas Braathen var nest sist etter første omgang i Wengen, men leverte en fantomfinale av de sjeldne og vant konkurransen på mirakuløst vis.

SE VIDEO: Se det spinnville løpet til Lucas Braathen.

Nei … Det er ubeskrivelig. Det var … Jeg er egentlig tom for ord. Det var en vill kontrast. Jeg var egentlig på vei hjem etter førsteomgangen, sier en preget og rørt Lucas Braathen til NRK.

Nordmannen var nummer 29 etter første omgang, men kjørte seg opp utrolige 28 plasser i en uvirkelig finaleomgang. Trolig er det den største klatringen i verdenscupens historie.

Jeg kom til andre omgang. Hadde lave skuldre. Det var ikke så mye å kjøre for, annet enn å prøve å få seg en klatretur og ta med seg noen poeng. Så gjorde jeg akkurat det jeg ville, jeg hadde riktig intensitetsnivå, teknikken satt om jeg ville og det betalte seg så godt. Nei … Tom for ord, sier 21-åringen.

SE VIDEO: Dette sier Lucas Braathen etter seieren.

Braathen skalv og gråt

Braathen så lettere sjokkert ut der han satt i lederstolen i målområdet under finalen. Da han innså at det ble pallplass, viste TV-bildene at han skalv og gråt.

Hvordan var det å sitte i lederstolen?

 Lucas Braathen

UTROLIG LØP: Lucas Braathen sto for en av tidenes heftigste opphentinger noen gang.

Foto: Gabriele Facciotti / AP

Det er verdens deiligste følelse, det sier seg selv. Som jeg sa i sta, men jeg bare ridde den bølgen så lenge jeg kunne. Det er helt utrolig. At det i det hele tatt skulle holde til topp ti, synes jeg var «crazy», sier han og legger til:

Men det er to lærepenger: Og det er at uansett hvor «deep shit» du er i, så er det aldri vits i å gi opp, for det er alltid en mulighet, og hvis du tenker litt mer overordnet på det, så å komme tilbake fra fjoråret, som var momenter som var så håpløse og så jævlig, rett og slett, så er det ingenting som kunne betalt seg bedre enn en dag som i dag da.

21-åringen skadet kneet stygt for ett år siden og måtte gjennom en ni måneder lang opptrening.

SE VIDEO: Henrik Kristoffersen var uheldig og kjørte ut like før mål.

Kristoffersen ledet – kjørte ut

Mens Braathen jublet ellevilt etter konkurransen, var lagkompis Henrik Kristoffersen langt nede. Han var nemlig i tet etter første omgang og så ut til å ha full kontroll på seieren da han satte utfor i finaleomgangen.

Men verdensstjernen fra Rælingen var uheldig og hektet fire porter før målstreken.

Braathen følte med landsmannen etter rennet.

– Det var rett og slett forferdelig å se på, det var synd at det ble sånn, sier han om rennet til Kristoffersen.

Etter rennet la Kristoffersen ut en video på Instagram og Twitter, med teksten «utfallet av dagens renn var brutalt, men sånn er det å konkurrere.» I videoen gratulerer han Braathen og de to andre på seierspallen:

– Først og fremst vil jeg gratulere Lucas, det er helt utrolig å vinne etter å ha startet som nummer to i andreomgang.

Foss Solevåg var også imponert over sjokkseieren til lagkompis Braathen.

– Han kjørte jo veldig bra før han gjorde feilen i første omgang. Han har kjørt bra i hele tiden. Det var bra han kom seg til andreomgangen og grep den muligheten ved å starte tidlig. Det er et såpass tett felt. han kjørte feilfritt hele veien. Det så du med engang at de bak han ikke hadde en sjanse, sier han til NRK.

Alexander Steen, Atle Lie McGrath og Timon Haugen tok seg ikke til finaleomgangen.

Siste nytt

 • Newcastle vant 8-0(!)

  Sheffield United fikk et realt mareritt da laget tapte 0-8 hjemme for Newcastle i Premier League søndag kveld.

  Dermed sikret Newcastle sin tredje seier på seks kamper denne sesongen, og klatret opp til 8.-plass på Premier League-tabellen.

  Nyopprykkede Sheffield United står på sin side med bare ett fattig poeng, som laget skaffet seg i 2-2-kampen hjemme mot Everton i fjerde serierunde.

  Sean Longstaff startet scoringsfesten for gjestene etter 21 minutter, før Dan Burn doblet ti minutter senere. Sven Botman sikret 3-0-ledelse til pause.

  Etter hvilen fortsatte Callum Wilson, Anthony Gordon, Miguel Almirón og Bruno Guimarães målshowet, før Alexander Isak fastsatte resultatet med tre minutter igjen på klokken.

  Gary Lineker lot seg også bite merke i Newcastles maktoppvisning.

  – Åtte mål, åtte forskjellige målscorere. Det kan umulig ha skjedd før i Premier League, skrev han på X/Twitter.

  Det ga også statistikktjenesten Opta ham rett i. Bare Chelsea mot Aston Villa i 2012 og Manchester United mot Southampton i 2021 har hatt sju forskjellige målscorere i en kamp. (NTB)

  UDLbA5QUqkw
  Foto: AP
 • HamKam klarte bare ett poeng mot ti mann

  HamKam spilte elleve mot ti i over en omgang, men klarte bare 1-1 mot Sarpsborg i Eliteserien i fotball.

  Med det ene poeng er HamKam oppe i 24 poeng og holder 11.-plassen, mens Sarpsborg har ti poeng mer på sin sjuendeplass.

  Gjestene fikk en pangstart på kampen da Victor Torp fikk skyte fra god posisjon etter at hjemmelaget ikke klarte å klarere skikkelig. Etter et drøyt kvarter sto det 0-1.

  Det ble etter hvert mye Sarpsborg på Briskeby, uten at HamKam klarte å skape noe som helst, men ett minutter før pause røk Niklas Sandberg på en utvisning. Han fikk rødt kort direkte etter en stygg takling bakfra mot Morten Bjørlo med knottene først.

  – Vi må legge en litt annen plan i 2. omgang med en mann mindre, sa Sarpsborg Bjørn Inge Utvik til TV 2.

  Etter fem minutter hadde Moses Mawa utlignet til 1-1 da han dukket opp på bakre stolpe på Jens Martin Gammelbys pasning gjennom feltet fra spiss vinkel.

  HamKams tallmessige overtak førte til at kampen endret karakter utover i 2. omgang, men uten at hjemmelaget kom til flere mål. Sarpsborg virket faktisk noe friskere mot slutten og skapte en del farligheter. (NTB)

  Eliteserien 2023: Hamkam - Sarpsborg 08
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Haugesund må fortsatt vente på seier etter uavgjort mot Odd

  Haugesund tatt bare tre poeng på de åtte siste kampene. Søndag ble det 1-1 borte mot Odd i Skien. Derfor holder laget kvalifiseringsplassen med sine 21 poeng.

  Det tok litt før kampen kom skikkelig i gang. Den første halvtimen foregikk uten særlige sjanser til noen av lagene. Det ble kun skapt et par farligheter til hver av lagene før hvilen.

  Åtte minutter ut i den andre omgangen sjokkerte gjestene Odd. Laget gikk forrykende ut og trykket på, og fikk skapt en rekke hjørnespark. Det var etter en corner at Daan Huisman satte 1-0 til Haugesund. Ballen ble liggende på streken etter en heading fra Ulrik Fredriksen, og Huisman var våkent framme.

  Hjemmelaget klarte derimot å krige seg inn i kampen igjen etter et par taktiske bytter. Etter 73 minutter utlignet Espen Ruud for Odd. Veteranen klinket til på Josef Baccay pasning og satte ballen oppe i vinkelen med venstrebeinet. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2023: Lillestrøm - Rosenborg
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Insekts-«buzz» i Formel 1 00:46
Neste