Braathen i tårer etter sjokkseieren: – Jeg er tom for ord

Det norske stjerneskuddet Lucas Braathen var nest sist etter første omgang i Wengen, men leverte en fantomfinale av de sjeldne og vant konkurransen på mirakuløst vis.

SE VIDEO: Se det spinnville løpet til Lucas Braathen.

Nei … Det er ubeskrivelig. Det var … Jeg er egentlig tom for ord. Det var en vill kontrast. Jeg var egentlig på vei hjem etter førsteomgangen, sier en preget og rørt Lucas Braathen til NRK.

Nordmannen var nummer 29 etter første omgang, men kjørte seg opp utrolige 28 plasser i en uvirkelig finaleomgang. Trolig er det den største klatringen i verdenscupens historie.

Jeg kom til andre omgang. Hadde lave skuldre. Det var ikke så mye å kjøre for, annet enn å prøve å få seg en klatretur og ta med seg noen poeng. Så gjorde jeg akkurat det jeg ville, jeg hadde riktig intensitetsnivå, teknikken satt om jeg ville og det betalte seg så godt. Nei … Tom for ord, sier 21-åringen.

SE VIDEO: Dette sier Lucas Braathen etter seieren.

Braathen skalv og gråt

Braathen så lettere sjokkert ut der han satt i lederstolen i målområdet under finalen. Da han innså at det ble pallplass, viste TV-bildene at han skalv og gråt.

Hvordan var det å sitte i lederstolen?

Lucas Braathen

UTROLIG LØP: Lucas Braathen sto for en av tidenes heftigste opphentinger noen gang.

Det er verdens deiligste følelse, det sier seg selv. Som jeg sa i sta, men jeg bare ridde den bølgen så lenge jeg kunne. Det er helt utrolig. At det i det hele tatt skulle holde til topp ti, synes jeg var «crazy», sier han og legger til:

Men det er to lærepenger: Og det er at uansett hvor «deep shit» du er i, så er det aldri vits i å gi opp, for det er alltid en mulighet, og hvis du tenker litt mer overordnet på det, så å komme tilbake fra fjoråret, som var momenter som var så håpløse og så jævlig, rett og slett, så er det ingenting som kunne betalt seg bedre enn en dag som i dag da.

21-åringen skadet kneet stygt for ett år siden og måtte gjennom en ni måneder lang opptrening.

SE VIDEO: Henrik Kristoffersen var uheldig og kjørte ut like før mål.

Kristoffersen ledet – kjørte ut

Mens Braathen jublet ellevilt etter konkurransen, var lagkompis Henrik Kristoffersen langt nede. Han var nemlig i tet etter første omgang og så ut til å ha full kontroll på seieren da han satte utfor i finaleomgangen.

Men verdensstjernen fra Rælingen var uheldig og hektet fire porter før målstreken.

Braathen følte med landsmannen etter rennet.

– Det var rett og slett forferdelig å se på, det var synd at det ble sånn, sier han om rennet til Kristoffersen.

Etter rennet la Kristoffersen ut en video på Instagram og Twitter, med teksten «utfallet av dagens renn var brutalt, men sånn er det å konkurrere.» I videoen gratulerer han Braathen og de to andre på seierspallen:

– Først og fremst vil jeg gratulere Lucas, det er helt utrolig å vinne etter å ha startet som nummer to i andreomgang.

Foss Solevåg var også imponert over sjokkseieren til lagkompis Braathen.

– Han kjørte jo veldig bra før han gjorde feilen i første omgang. Han har kjørt bra i hele tiden. Det var bra han kom seg til andreomgangen og grep den muligheten ved å starte tidlig. Det er et såpass tett felt. han kjørte feilfritt hele veien. Det så du med engang at de bak han ikke hadde en sjanse, sier han til NRK.

Alexander Steen, Atle Lie McGrath og Timon Haugen tok seg ikke til finaleomgangen.

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

• Regjerende mester Molde slapp med skrekken – snudde til seier etter Sarpsborg-utvisning

Sarpsborg 08 var nær en skikkelig cupbombe, før Sondre Ørjasæter ble sendt i dusjen. Da snudde de regjerende mesterne Molde til 4-2-seier på hjemmebane.

Dermed lever fortsatt Moldes drøm om å forsvare NM-tittelen.

Det var Sarpsborg som kom best ut fra startblokkene da Peter Reinhardsen sendte Sarpsborg i ledelsen etter en drøy halvtime.

Tre minutter inn i 2. omgang utlignet Kristian Eriksen for Molde, men det resultatet holdt seg ikke i ett minutt engang før Sondre Ørjasæter sendte østfoldingene i ledelsen igjen.

Dessverre for 20-åringen var veien kort fra helt til syndebukk da han satte inn en grisetakling på Eirik Haugan. Det resulterte i hans annet gule kort og marsjordre.

Dermed åpnet det seg store rom for de regjerende mesterne, som satte inn to raske mål signert Anders Hagelskjær og Magnus Wolff Eikrem.

Med åtte minutter igjen på klokken fastsatte Eirik Hestad resultatet for vertene.

I Bærum tok Stabæk seg videre med 5-1-seier over divisjonskollega Bryne, mens Sandnes Ulf vant 5-3 borte over Eidsvold Turn. Fredrikstad sikret seg også avansement med 3-2 borte over Raufoss.

Etter ekstraomganger klarte også KFUM å ta seg videre med 3-2-seier over Lysekloster, mens Vålerenga tok seg videre på straffet på bekostning av HamKam. (NTB)

Kristian Eriksen
  • Beltran sendte Fiorentina til conferenceligafinalen – 4-3 sammenlagt over Vetlesen og Nusas Brugge

Lucas Beltran ble den store helten da han sikret 1-1 til Fiorentina borte mot Brugge i semifinalen i conferenceligaen.

Italienerne hadde nemlig en 3-2-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed klar for finalen i conferenceligaen med 4-3-seier sammenlagt.

Hugo Vetlesen startet kampen for Brugge og pådro seg et gult kort før han ble byttet ut etter 70 minutter. Antonio Nusa startet på benken, men kom inn etter 86 minutter.

Brugge fikk en drømmestart på kampen da Maxim De Cuyper stanget vertene i ledelsen etter 20 minutter. Dermed sto det også likt mellom lagene.

Dessverre for belgierne pådro de seg en straffe da det bare sto igjen fem minutter på klokken. Den banket Beltran i nettmaskene bak Simon Mignolet.

Vetlesen
  • Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

– Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)