– Jeg ser at dette er en vanskelig situasjon for Petter

Det ble oppstyr da Petter Northug uttalte at han gir f... i hele NM. Langrennslegenden Oddvar Brå sier til Adresseavisen han forstår at Northug er havnet i en vanskelig situasjon.

Petter Northug

Oddvar Brå sier at han forstår at det er en vanskelig situasjon for Petter Northug.

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Oddvar Brå.

Oddvar Brå: - Hvis han går NM, så blir han ikke maksimalt forberedt til Marcialonga.

Foto: Morten Waagø / NRK

Northug satser på langløp og Tour de Ski denne sesongen.

Dermed kommer NM i januar ubeleilig med tanke på langløpsplanene Marcialonga og senere Vasaloppet.

– Jeg ser at dette er en vanskelig situasjon for Petter når de store målene er Tour de Ski og Vasaloppet, sier han til avisen.

Skapte voldsomt oppstyr

Det skapte oppstyr da Northug til Adresseavisen at han vurderte å droppe hele ski-NM.

Senere onsdag kom så pressetalsmann Otto Ulseth på banen. Han fortalte at Northug ikke skal droppe ski-NM til vinteren. Pressetalsmannen garanterte at Northug kom til å stille i NM.

– Petter skal delta i NM, det er det ingen tvil om. Det gjør han hvert år, i motsetning til andre tidligere store skiløpere, sa han.

NM-kongen Oddvar Brå forstår imidlertid at Northug mener norgesmesterskapet kommer i veien for de store målsettingene denne vinteren.

– Hvis han går NM, så blir han ikke maksimalt forberedt til Marcialonga. Petter krever at det skal være hundre prosent og det er jo bra, sier Brå til Adresseavisen.

– En annen idrett

Hele 16 NM-gull tok Brå i sin karriere. Northug har landslagsledelsens støtte i at han kan bryte ski-NM etter to løp.

– Det han prøver seg på i vinter, er to forskjellige idretter. Langløp er en annen idrett og de langløperne som stiller i vanlige renn, er listefyll. Det krever mye forberedelser og den siden av saken forstår jeg, sier NM-kongen Oddvar Brå.

Siste nytt

 • Ødegaard herjet igjen

  Martin Ødegaard storspilte for Vitesse i den nederlandske europaligakvalifiseringen tirsdag kveld. Nordmannen vartet opp med både scoring og to målgivende og var sterkt delaktig i at Vitesse tok seg videre etter 3-1 (4-3 sammenlagt) mot Groeningen. I finalen venter Utrecht.

  ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • OL-sølvvinner tatt for doping

  Eunice Jepkirui Kirwa (35) er suspendert etter en positiv dopingprøve med spor av stoffet EPO. Hun tok sølv på maraton i OL i 2016. Der konkurrerte hun for Bahrain, men hun er opprinnelig fra Kenya.

  2016 Rio Olympics - Athletics - Women's Marathon - Sambodromo - Rio de Janeiro, Brazil
  Foto: Pool / Reuters
 • Cech blir sportsdirektør i Chelsea

  Keeperveteranen Petr Cech returnerer til Chelsea i en nyopprettet rolle som sportsdirektør fra sommeren. Det melder Sky Sports. Arsenal avslutter sesongen mot nettopp Chelsea i finalen av europaligaen. Den spilles onsdag neste uke.

  Petr Cech
  Foto: John Walton / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal