NRK Meny
Normal

– Jeg ser at dette er en vanskelig situasjon for Petter

Det ble oppstyr da Petter Northug uttalte at han gir f... i hele NM. Langrennslegenden Oddvar Brå sier til Adresseavisen han forstår at Northug er havnet i en vanskelig situasjon.

Petter Northug

Oddvar Brå sier at han forstår at det er en vanskelig situasjon for Petter Northug.

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Oddvar Brå.

Oddvar Brå: - Hvis han går NM, så blir han ikke maksimalt forberedt til Marcialonga.

Foto: Morten Waagø / NRK

Northug satser på langløp og Tour de Ski denne sesongen.

Dermed kommer NM i januar ubeleilig med tanke på langløpsplanene Marcialonga og senere Vasaloppet.

– Jeg ser at dette er en vanskelig situasjon for Petter når de store målene er Tour de Ski og Vasaloppet, sier han til avisen.

Skapte voldsomt oppstyr

Det skapte oppstyr da Northug til Adresseavisen at han vurderte å droppe hele ski-NM.

Senere onsdag kom så pressetalsmann Otto Ulseth på banen. Han fortalte at Northug ikke skal droppe ski-NM til vinteren. Pressetalsmannen garanterte at Northug kom til å stille i NM.

– Petter skal delta i NM, det er det ingen tvil om. Det gjør han hvert år, i motsetning til andre tidligere store skiløpere, sa han.

NM-kongen Oddvar Brå forstår imidlertid at Northug mener norgesmesterskapet kommer i veien for de store målsettingene denne vinteren.

– Hvis han går NM, så blir han ikke maksimalt forberedt til Marcialonga. Petter krever at det skal være hundre prosent og det er jo bra, sier Brå til Adresseavisen.

– En annen idrett

Hele 16 NM-gull tok Brå i sin karriere. Northug har landslagsledelsens støtte i at han kan bryte ski-NM etter to løp.

– Det han prøver seg på i vinter, er to forskjellige idretter. Langløp er en annen idrett og de langløperne som stiller i vanlige renn, er listefyll. Det krever mye forberedelser og den siden av saken forstår jeg, sier NM-kongen Oddvar Brå.

Siste nytt

 • Boasson Hagen ble norgesmester

  Edvald Boasson Hagen fikk hard motstand under temporittet i sykkel-NM. Med fem kilometer igjen ledet 31-åringen med kun ni sekunder på 19 år gamle Andreas Leknessund som ble nummer to. Kristoffer Skjerping tok bronsen.

  Tour des Fjords 2018
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Nagelsmann tar over RB Leipzig

  Hoffenheims trener Julian Nagelsmann har vært svært ettertraktet. Etter neste sesong forlater han Hoffenheim til fordel for RB Leipzig, melder klubben i en pressemelding.

  Han har skrevet en treårskontrakt, og blir i Leipzig til 2023.

  Julian Nagelsmann
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • VM trolig over for Australia-spiss

  Andrew Nabbout spiller neppe mer for Australia etter skulderskaden han pådro seg i torsdagens kamp mot Danmark, melder NTB. – Det ser ut til at han har pådratt seg en alvorlig skulderskade. Jeg tror VM er over for hans del, sier Australias landslagssjef Bert van Marwijk.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS
  Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal