Hopp til innhold

Borussia Dortmund

 • Forventer minst 200.000 til gullfest

  Borussia Dortmund er én seier unna sin første Bundesliga-tittel siden 2012. I byen planlegges det for folkefest.

  Til avisen Ruhr Nachtrichten opplyser Dirk Aschenbrenner i brannvesenet at det forventes minst 200.000 besøkende.

  – Men vi må kunne takle også det dobbelte, sier Aschenbrenner.

  Borussia Dortmund må vinne hjemme mot Mainz i siste serierunde for å stoppe Bayern Münchens rekke på ti strake ligatitler. De gulkledde er to poeng foran Bayern, så ett poeng vil ikke være nok om Bayern tar tre poeng borte mot Köln.

  Bayern har klart bedre målforskjell.

  Hvis Dortmund sikrer seg tittelen lørdag, vil den store feiringen finne sted søndag med en parade med lagbussen og politiet i front.

  Søndag er det også forbud mot glass langs paradeveien. Et stort antall politifolk er satt inn for å sørge for at det skal gå fredelig for seg.

  Landslagsspiller Julian Ryerson har spilt 29 av Dortmunds 33 ligakamper denne sesongen. Han kan bli den femte norske mannen til å vinne Bundesliga etter Einar Jan Aas, Erland Johnsen, Rune Bratseth og Jan Derek Sørensen. (NTB)

  Germany Soccer Bundesliga
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Hallers svulstoperasjon var vellykket: – Mister noen måneder

  Sébastien Haller har gjennomført en vellykket operasjon etter at han ble diagnostisert med en svulst i testiklene etter overgangen til Borussia Dortmund.

  Det opplyser klubbens sportsdirektør Sebastian Kehl i en video med klubbens draktsponsor 1&1.

  – Operasjonen gikk veldig, veldig bra og han er på bedringens vei. Han er utrolig positiv og sa også til laget: «Gjør jobben deres, gi alt. Sørg for at når jeg kommer tilbake er vi fortsatt med i tittelkampen». Og det er det gutta vil gjøre, sier Kehl.

  Etter signeringen av Haller tippet flere tyske fotballkjennere Dortmund som en virkelig reell tittelkandidat, og med det ende Bayern Münchens tiårige dominans.

  På en pressekonferanse onsdag sa Kehl at Haller kan være tilbake i spill om noen måneder.

  – Videre behandling diskuteres nå, men jeg kan forutsi én ting: Sébastien vil helt klart miste noen måneder. (NTB)

   Sebastien Haller
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • The Athletic: Haalands overgang til Manchester City bekreftes denne uken

  Ifølge det anerkjente nettstedet The Athletic, blir Erling Braut Haalands overgang fra Borussia Dortmund til Manchester City offentliggjort i løpet av denne uken. Nettstedet viser til anonyme kilder i Tyskland som sier at avtalen er i boks, og at det er enighet om de personlige vilkårene for nordmannen.

  Også Borussia Dortmunds sportsdirektør Sebastian Kehl sa i helgen at det ville bli klarhet i situasjonen rundt Haaland i løpet av denne uken.

  Det har lenge blitt spekulert rundt Haalands klubbfremtid. City har lenge vært favoritt til å sikre seg superspissen, men også Real Madrid har vært blant de nevnte klubbene. Nordmannen skal ha en utkjøpsklausul på om lag 750 millioner i kontrakten med Dortmund.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Avis: Haaland til City med rekordløn

  Den britiske avisa Daily Mail skriv i dag at Erling Braut Haaland er samd med Manchester City om ein overgang før neste sesong.

  Det skal gi Haaland ei rekordløn på 500.000 pund - 5,7 millionar kroner - i veka, skriv avisa. Det vil gjere han til den best betalte spelaren i Premier League.

  Haaland har ein frikjøpsklausul frå Dortmund på 720 millionar kroner frå sommaren av, og den skal City vere villig til å innfri.

  Derfor vil Haaland signere ein femårskontrakt, kanskje allereie i neste veke, skriv Daily Mail.

  Manchester Evening News skriv at City sjølv ikkje vil kommentere meldinga, men avviser at rykta sammar frå dei.

  Borussia Dortmund sa i førre veke at det ikkje var nokon overgang i sikte. Dei sa at det også var interesse frå Real Madrid og Paris S. Germain, i tillegg til at dei arbeider for å få han til å bli i klubben.

  Men Manchester-avisa skriv også at Haalands førsteval er City, klubben som var hans barndomsfavoritt, og som pappa Alfie spela for i tre sesongar.

  Bundesliga - Borussia Dortmund v VfL Wolfsburg
  Foto: THILO SCHMUELGEN / Reuters

Siste nytt

 • Kapital: Haaland første fotballspiller på 400-lista

  Erling Braut Haaland er Norges 240. rikeste, skriver Kapital. Dermed er han også den første fotballspilleren som har tatt seg inn på 400-listen.

  Listen er Kapitals beregning av de 400 rikeste menneskene i Norge. De anslår Manchester Citys-spissens formue til 1,8 milliarder kroner, en oppgang på om lag 800 millioner kroner fra i fjor.

  Kapital skriver likevel at deres estimat et konservativt og begrunner det med at de ikke har innsikt i hvilke bonuser jærbuen har avtalt seg til.

  De har dermed heller ikke medberegnet eventuelle klausuler og bonuser han har innfridd, noe som trolig har økt formuen hans betraktelig.

  «Etter at Haaland nå har vunnet tre finaler på kort tid, og ble toppscorer i både Premier League og Champions League, er det liten tvil om at han har innfridd alle bonuser som må være i kontrakten til Manchester City. Og alle bonuser som ligger i eventuelle sponsoravtaler», skriver Kapital.

  Kapital trekker også fram at det er flere utenlandske medier som har beregnet Haaland formue langt høyere. Forbes har blant annet anslått formuen hans til 2,1 milliarder kroner, mens britiske Daily Mail mener at den ligger på 2,6 milliarder.

  Kapitals topp seks idrettsutøvere:

  1) Haaland, fotball: 1,8 milliarder

  2) Bjørn Maaseide, sandvolleyball: 1 milliard

  3) Bjørn Dæhlie, langrenn: 800 millioner

  4) Viktor Hovland, golf: 500 millioner

  4) Martin Ødegaard, fotball: 500 millioner

  6) Casper Ruud, tennis: 400 millioner

  (NTB)

  Foto: IAN KINGTON / AFP
 • Biles klar for sitt sjette VM

  Stjerneturneren Simone Biles leder det amerikanske laget i VM i oktober. Hun måtte ta en pause etter OL for to år siden, blant annet på grunn av sykdom, men har levert godt i comebacket.

  Det kommende verdensmesterskapet blir hennes sjette, og ingen kvinnelige, amerikanske turnere har deltatt i så mange.

  Med seg på laget får hun tre av deltakere på laget som tok gull i 2022 – Shilese Jones, Leanne Wong og Skye Blakely, i tillegg til 17-årige Joscelyn Roberson.

  Biles har sju OL-medaljer og 29 VM-medaljer, hvor 19 gull. De 32 medaljene gjør henne til tidenes mestvinnende turner gjennom tidene sammen med Larysa Latynina, som representerte Sovjetunionen. (NTB)

  US Championships Gymnastics
  Foto: Carlos Avila Gonzalez / AP
 • Messi ut med skade da Rosteds Toronto ble knust

  Lionel Messi ble byttet ut med skade i første omgang da hans Inter Miami slo Sigurd Rosteds Toronto 4-0 i MLS onsdag kveld.

  Det var fortsatt målløst i Miami da den argentinske superstjernen gikk av banen etter 37 minutter i onsdagens kamp mot Toronto FC med Sigurd Rosted i startoppstillingen. Inn kom finske Robert Taylor, som satte inn 2-0 før det var spilt ti minutter av annen omgang.

  Før det hadde Messis landsmann Facundo Farias gitt Miami ledelsen etter 45 minutters spill.

  Benjamin Cremaschi satte inn 3-0-målet, før Taylor ble tomålsscorer da han fastsatte sluttresultatet til 4-0.

  Messi var ikke i troppen da Inter Miami spilte mot Atlanta United lørdag. Da slet laget og tapte 2-5. Mot Toronto gikk det langt bedre uten 36-åringen på banen.

  Sigurd Rosted spilte hele kampen for Toronto FC. (NTB)

  Toronto FC v Inter Miami CF
  Foto: CARMEN MANDATO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Guttastemning endte opp med barbermaskin 00:44
Neste