Hopp til innhold

Bommet i forfjamselse over den italienske stjernens superserier

ÖSTERSUND (NRK): Kommentatorer og utøvere kunne knapt tro skyteseriene til italienske Lisa Vittozzi på åpningsøvelsen. Det gikk så raskt at selv TV-produsenten nesten ikke rakk å få det med seg.

SUPERSERIE: Lisa Vittozzi startet mixed stafetten for Italia på utmerket vis. Så raskt gikk det at TV-bildene ikke fikk dokumentert det.

– Det var sjokkerende, sier gullvinner Marte Olsbu Røiseland.

På første etappe av miksstafetten gikk hun sammen med italienske Lisa Vittozzi. Det er henne så mange omtaler som «sjokkerende». Eller nærmere bestemt skytingen hennes.

– Se her da. Italia er ferdig allerede, sa kommentator Andreas Stabrun Smith etter Vittozzis liggende skyting.

For den var så rask at TV-produsenten ikke engang rakk å plukke opp bildene før hun var ferdig. Kun 19,8 sekunder tok det å plaffe ned de fem blinkene.

BIATHLON-WORLD/

SOLID: Lisa Vittozzi ved siden av Marte Olsbu Røiseland på første etappe.

Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Bommet i forfjamselse

Røiseland måtte bruke ett ekstraskudd, men gikk så raskt i sporet at de to kom ganske likt inn til stående skyting.

– Men før jeg var kommet ned i stilling, så var hun allerede ute av matta. Jeg ble litt psyket ut der og bommet på det første skuddet i ren forfjamselse nesten. Heldigvis klarte jeg å ta meg sammen, forteller Røiseland - som sammen med nettopp Vittozzi er en av favorittene før fredagens sprint i Östersund.

Vittozzi brukte 19,9 sekunder på siste skyting. Ingen andre utøvere var like raske, og superlativene er mange.

– Det er maskinmessig! uttalte Stabrun Smith.

RETT NED: Også på stående ble det fullt hus for Lisa Vittozzi.

– Hun er verdens beste førsteetappeløper uansett kjønn. Fullt hus og raskest av alle gang på gang, sier Johannes Thingnes Bø.

– Det er klasse over det. Skikkelig imponerende at hun tør å gyve løs på VM sånn her. Det var et skremmeskudd, mener Tiril Eckhoff.

Aldri raskere

Vittozzi leder verdenscupen, mye på grunn av hennes imponerende treffprosent på 92. Hun var naturlig nok godt fornøyd med egen innsats.

– Jeg tror aldri jeg har skutt raskere i konkurranse. Jeg prøvde å skyte så fort jeg kunne for å kunne gi Dorothea (Wierer) som kom etter meg en fordel, og det gikk bra. Jeg prøver å være fokusert og blir aldri nervøs, for jeg vet at jeg kan treffe blinken, sier Vittozzi til NRK.

– Det var helt utrolig. Så raskt og treffsikkert, og hun gikk bra i sporet også, roser Wierer.

Hun ble sendt ut først på sin andre etappe, men Italia ble til slutt nummer tre. Fredag er hun en av storfavorittene på kvinnenes sprint.

– Jeg vet ikke om hun gambler litt fordi hun vet hun har tre ekstraskudd, så det blir spennende å se om hun holder det tempoet på sprinten. Da blir hun en veldig sterk konkurrent, understreker Røiseland - som står med tre individuelle seire denne sesongen.

  • Kvinnenes VM-sprint går på NRK1 fra kl. 15.30 fredag.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal