Hopp til innhold

Bommet i forfjamselse over den italienske stjernens superserier

ÖSTERSUND (NRK): Kommentatorer og utøvere kunne knapt tro skyteseriene til italienske Lisa Vittozzi på åpningsøvelsen. Det gikk så raskt at selv TV-produsenten nesten ikke rakk å få det med seg.

SUPERSERIE: Lisa Vittozzi startet mixed stafetten for Italia på utmerket vis. Så raskt gikk det at TV-bildene ikke fikk dokumentert det.

– Det var sjokkerende, sier gullvinner Marte Olsbu Røiseland.

På første etappe av miksstafetten gikk hun sammen med italienske Lisa Vittozzi. Det er henne så mange omtaler som «sjokkerende». Eller nærmere bestemt skytingen hennes.

– Se her da. Italia er ferdig allerede, sa kommentator Andreas Stabrun Smith etter Vittozzis liggende skyting.

For den var så rask at TV-produsenten ikke engang rakk å plukke opp bildene før hun var ferdig. Kun 19,8 sekunder tok det å plaffe ned de fem blinkene.

BIATHLON-WORLD/

SOLID: Lisa Vittozzi ved siden av Marte Olsbu Røiseland på første etappe.

Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Bommet i forfjamselse

Røiseland måtte bruke ett ekstraskudd, men gikk så raskt i sporet at de to kom ganske likt inn til stående skyting.

– Men før jeg var kommet ned i stilling, så var hun allerede ute av matta. Jeg ble litt psyket ut der og bommet på det første skuddet i ren forfjamselse nesten. Heldigvis klarte jeg å ta meg sammen, forteller Røiseland - som sammen med nettopp Vittozzi er en av favorittene før fredagens sprint i Östersund.

Vittozzi brukte 19,9 sekunder på siste skyting. Ingen andre utøvere var like raske, og superlativene er mange.

– Det er maskinmessig! uttalte Stabrun Smith.

RETT NED: Også på stående ble det fullt hus for Lisa Vittozzi.

– Hun er verdens beste førsteetappeløper uansett kjønn. Fullt hus og raskest av alle gang på gang, sier Johannes Thingnes Bø.

– Det er klasse over det. Skikkelig imponerende at hun tør å gyve løs på VM sånn her. Det var et skremmeskudd, mener Tiril Eckhoff.

Aldri raskere

Vittozzi leder verdenscupen, mye på grunn av hennes imponerende treffprosent på 92. Hun var naturlig nok godt fornøyd med egen innsats.

– Jeg tror aldri jeg har skutt raskere i konkurranse. Jeg prøvde å skyte så fort jeg kunne for å kunne gi Dorothea (Wierer) som kom etter meg en fordel, og det gikk bra. Jeg prøver å være fokusert og blir aldri nervøs, for jeg vet at jeg kan treffe blinken, sier Vittozzi til NRK.

– Det var helt utrolig. Så raskt og treffsikkert, og hun gikk bra i sporet også, roser Wierer.

Hun ble sendt ut først på sin andre etappe, men Italia ble til slutt nummer tre. Fredag er hun en av storfavorittene på kvinnenes sprint.

– Jeg vet ikke om hun gambler litt fordi hun vet hun har tre ekstraskudd, så det blir spennende å se om hun holder det tempoet på sprinten. Da blir hun en veldig sterk konkurrent, understreker Røiseland - som står med tre individuelle seire denne sesongen.

 • Kvinnenes VM-sprint går på NRK1 fra kl. 15.30 fredag.

Sportsnyheter

Messi passerte ellevill Maradona-statistikk: – Det er fotballens trollmann

Jubileum, scoring og passering av legende var noen av nøkkelordene i det som ble en festaften for Lionel Messi. Argentina er klare for VM-kvartfinale etter 2-1-seier over Australia.

Siste nytt

 • Hovland briljerer – i soleklar ledelse

  Viktor Hovland imponerte stort på tredje dag av Hero World Challenge i Bahamas.

  Hovland ledet turneringen før lørdagens spill og fulgte opp på mesterlig vis med flere elleville runder og hele ti birdier.

  – Jeg har aldri sett ham bedre. I dag har alt gått, sa Discovery-kommentator Henrik Bjørnstad.

  – Det er så rått det han viser nå. Det er nesten så jeg drømmer, fortsatte Discovery-kommentator Per Haugsrud.

  Med ti birdier og to bogey gikk Hovland en runde på åtte slag under par. Nordmannen ligger 13 slag under par, etterfulgt av amerikanske Scottie Scheffler med tre slag bak.

  Hovland går med det inn i turneringens siste dag med en komfortabel ledelse og kan gjenta fjorårets seier i turneringen.

  Hero World Challenge arrangeres av golflegenden Tiger Woods, med 20 deltakere.

  Hovland
  Foto: MIKE EHRMANN / AFP
 • Pelé fra sykesenga: – Tusen takk for alt

  Fotballegenden Pelé har i lengre tid slitt med kreftsykdom og ligger nå på pallitativ avdeling og får lindrende behandling på sykehus i Sao Paolo.

  I et innlegg på Instagram lørdag kveld kommer han med en oppdatering.

  «Mine venner, jeg vil holde alle rolige og positive. Jeg er sterk, med mye håp og følger behandlingen min som vanlig. Jeg vil takke hele lege- og sykepleieteamet for all omsorg jeg har fått,» skriver han i innlegget.

  Han skriver videre at han har stor tro på Gud og at alle kjærlige budskap han har mottatt holder han full av energi, og ikke minst å se Brasil i verdensmesterskapet.

  – Tusen takk for alt, avslutter han.

  Pele VM
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Mowinckel topp ti da Goggia tok andre seier på to dager

  Ingen klarte å hamle opp med Sofia Goggia i kvinnenes utforrenn i Lake Louise. Italieneren tok sin andre utforseier på to dager.

  For de tre norske ble det ikke topplasseringer, men Ragnhild Mowinckel klarte å snike seg innenfor topp ti, 1,17 sekunder bak Goggia. Niendeplassen er det beste hun har gjort i utfor i Lake Louise i løpet av karrieren.

  Kajsa Vickhoff Lie, som fredag gjorde comeback etter et nesten to år langt skadeavbrekk, fikk det heller ikke helt til å stemme og endte på 30.-plass.

  Den ferskeste av de tre, Inni Wembstad, har ikke lang fartstid i verdenscupen, men leverte et og et halvt sekund bedring fra rennet på fredag. Wembstad endte til slutt på 39.-plass.

  Alpine Skiing: Lake Louise Audi FIS Ski World Cup - Downhill - Women
  Foto: Sergei Belski / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste