Bommet i forfjamselse over den italienske stjernens superserier

ÖSTERSUND (NRK): Kommentatorer og utøvere kunne knapt tro skyteseriene til italienske Lisa Vittozzi på åpningsøvelsen. Det gikk så raskt at selv TV-produsenten nesten ikke rakk å få det med seg.

SUPERSERIE: Lisa Vittozzi startet mixed stafetten for Italia på utmerket vis. Så raskt gikk det at TV-bildene ikke fikk dokumentert det.

– Det var sjokkerende, sier gullvinner Marte Olsbu Røiseland.

På første etappe av miksstafetten gikk hun sammen med italienske Lisa Vittozzi. Det er henne så mange omtaler som «sjokkerende». Eller nærmere bestemt skytingen hennes.

– Se her da. Italia er ferdig allerede, sa kommentator Andreas Stabrun Smith etter Vittozzis liggende skyting.

For den var så rask at TV-produsenten ikke engang rakk å plukke opp bildene før hun var ferdig. Kun 19,8 sekunder tok det å plaffe ned de fem blinkene.

BIATHLON-WORLD/

SOLID: Lisa Vittozzi ved siden av Marte Olsbu Røiseland på første etappe.

Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Bommet i forfjamselse

Røiseland måtte bruke ett ekstraskudd, men gikk så raskt i sporet at de to kom ganske likt inn til stående skyting.

– Men før jeg var kommet ned i stilling, så var hun allerede ute av matta. Jeg ble litt psyket ut der og bommet på det første skuddet i ren forfjamselse nesten. Heldigvis klarte jeg å ta meg sammen, forteller Røiseland - som sammen med nettopp Vittozzi er en av favorittene før fredagens sprint i Östersund.

Vittozzi brukte 19,9 sekunder på siste skyting. Ingen andre utøvere var like raske, og superlativene er mange.

– Det er maskinmessig! uttalte Stabrun Smith.

RETT NED: Også på stående ble det fullt hus for Lisa Vittozzi.

– Hun er verdens beste førsteetappeløper uansett kjønn. Fullt hus og raskest av alle gang på gang, sier Johannes Thingnes Bø.

– Det er klasse over det. Skikkelig imponerende at hun tør å gyve løs på VM sånn her. Det var et skremmeskudd, mener Tiril Eckhoff.

Aldri raskere

Vittozzi leder verdenscupen, mye på grunn av hennes imponerende treffprosent på 92. Hun var naturlig nok godt fornøyd med egen innsats.

– Jeg tror aldri jeg har skutt raskere i konkurranse. Jeg prøvde å skyte så fort jeg kunne for å kunne gi Dorothea (Wierer) som kom etter meg en fordel, og det gikk bra. Jeg prøver å være fokusert og blir aldri nervøs, for jeg vet at jeg kan treffe blinken, sier Vittozzi til NRK.

– Det var helt utrolig. Så raskt og treffsikkert, og hun gikk bra i sporet også, roser Wierer.

Hun ble sendt ut først på sin andre etappe, men Italia ble til slutt nummer tre. Fredag er hun en av storfavorittene på kvinnenes sprint.

– Jeg vet ikke om hun gambler litt fordi hun vet hun har tre ekstraskudd, så det blir spennende å se om hun holder det tempoet på sprinten. Da blir hun en veldig sterk konkurrent, understreker Røiseland - som står med tre individuelle seire denne sesongen.

 • Kvinnenes VM-sprint går på NRK1 fra kl. 15.30 fredag.

Siste nytt

 • Gruppeseieren glapp for Chelsea

  Chelsea fikk et tidlig mål signert Timo Werner i mesterligakampen mot Zenit St. Petersburg onsdag kveld, men havnet likevel bakpå. Claudinho og Sardar Azmoun sørget for at det sto 2-1 til russerne til pause.

  London-laget svarte ved Romelu Lukaku et kvarter etter hvilen, og i sluttminuttene ble nevnte Werner tomålsscorer. Oppgjøret var likevel ikke avgjort.

  Magomed Ozdojev utlignet på overtid, noe som gjør at seieren i gruppe H glapp for Chelsea.

  Zenit St Petersburg v Chelsea
  Foto: ANTON VAGANOV / Reuters
 • Premier League krever koronapass

  Publikum må vise koronapass eller en negativ test for å se Premier League-kamper fra og med neste helg.

  Det ble klart da Storbritannias statsminister Boris Johnson kunngjorde flere koronarestriksjoner onsdag kveld. Regjeringen iverksetter plan B fordi smitten er økende og for å hindre at omikronvarianten sprer seg enda mer, melder NTB.

  Arsenal-jubel
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Flere land med diplomatisk boikott

  Canada og Storbritannia slutter seg til rekken av land som vedtar diplomatisk boikott av vinter-OL i Beijing.

  En rekke land, med USA i spissen, har lenge forberedt en diplomatisk boikott av OL i Kina på grunn av kritikken som er rettet mot kinesiske myndigheter for særlig behandlingen av den uiguriske minoriteten i Xinjiang-provinsen vest i landet. Tidligere onsdag vedtok også Australia diplomatisk boikott. Kinesiske myndigheter avviste da grepet som «betydningsløst».

  Den norske regjeringen har derimot gjort det klart at en norsk diplomatisk boikott ikke er aktuelt, skriver NTB.

  OL-ringer
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal