Hopp til innhold

Bolt: – Man må aldri undervurdere en mester

BEIJING/OSLO (NRK): Usain Bolt viste muskler da det gjaldt som mest og motbeviste de som lenge har tvilt på han.

ATHLETICS-WORLD/ Bolt celebrates winning the men's 100 metres final at the 15th IAAF World Championships at the National Stadium in Beijing

VERDENSMESTER: Usain Bolt var best da det gjaldt som mest.

Foto: DAVID GRAY / Reuters

– Mange har tvilt på meg, men jeg har alltid sagt at man ikke må undervurdere en mester, sier Usain Bolt til NRK.

Det ble en dramatisk dag for Usain Bolt. Først var han nær kjempeblemme, og fikk en marerittstart på semifinalen. Han tok seg mesterlig inn igjen, og vant heatet sitt. I finalen ble det veldig jevnt og kun én hundredel skilte Usain Bolt og Justin Gatlin.

– Jeg har alltid tro på meg selv fordi jeg tror på treneren min. Han har alltid fått meg tilbake i form. Jeg har aldri vært bekymret, fortsetter 29-åringen.

Jamaicanske Usain Bolt vant finalen på 100meter i VM, det var et tett løp mellom han og amerikanske Justin Gatlin. Se intervjuet med Bolt her. Reporter: Line Andersen.

SE INTERVJU: Bolt etter sitt niende VM-gull.

– Jeg er litt rusten

Justin Gatlin hadde gullet i lomma, men sviktet de siste meterne. Da Bolt nærmet seg på siden, begynte amerikaneren å flakse med armene og mistet fart. Dermed glapp verdensmestertittelen for amerikanske Gatlin.

– Jeg var bare løpsrusten. Har ikke hatt så mange løp denne sesongen. Dette var langt ifra et perfekt løp. Det var først og fremst styrke og viljestyrke til å få det gjort. Hadde jeg hatt flere løp inne vil jeg ha løpt bedre her, sier Bolt.

Rusten eller ei. Bolt var best da det gjaldt som mest og tok sitt niende VM-gull.

– Dette var definitivt mitt hardeste løp. Det har vært vanskelig. Justin har løpt fantastisk. Jeg visste det ikke skulle bli lett. Jeg visste jeg måtte løpe fantastisk. Jeg er bare glad jeg greide det. jeg er stolt av meg selv.

ATHLETICS-WORLD-2015

MÅTTE SE SEG SLÅTT: Justin Gatlin gratulerer Usain Bolt.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

– Det er mulig å være ren

Justin Gatlin stod før 100-meterfinalen med de fem raskeste tidene denne sesongen. Dermed var amerikaneren, som er dopingtatt to ganger, regnet som den største favoritten til å vinne gullet på 100-meter.

Det at Bolt slo dobbelt-doper Gatlin blir regnet som en seier for friidretten.

– Jeg er her for å være en mester. Det er målet. Jeg vil fortsette med å gjøre mitt beste og jeg vil fortsette å vise andre utøvere at det er mulig å være ren, sier Bolt.

Gatlin fikk også spørsmål om han mener det var rettferdig for idretten at Bolt slo han.

– Én hundredel skiller deg og Bolt i dag, mange mener at det er det som er forskjellen på den gode og den onde i sprint, hva sier du til det?

– Det har jeg ingen kommentar til. Jeg er en bare en sprinter som alle andre her, sier en tydelig irritert Gatlin.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal