Hopp til innhold

Bolt: – Man må aldri undervurdere en mester

BEIJING/OSLO (NRK): Usain Bolt viste muskler da det gjaldt som mest og motbeviste de som lenge har tvilt på han.

ATHLETICS-WORLD/ Bolt celebrates winning the men's 100 metres final at the 15th IAAF World Championships at the National Stadium in Beijing

VERDENSMESTER: Usain Bolt var best da det gjaldt som mest.

Foto: DAVID GRAY / Reuters

– Mange har tvilt på meg, men jeg har alltid sagt at man ikke må undervurdere en mester, sier Usain Bolt til NRK.

Det ble en dramatisk dag for Usain Bolt. Først var han nær kjempeblemme, og fikk en marerittstart på semifinalen. Han tok seg mesterlig inn igjen, og vant heatet sitt. I finalen ble det veldig jevnt og kun én hundredel skilte Usain Bolt og Justin Gatlin.

– Jeg har alltid tro på meg selv fordi jeg tror på treneren min. Han har alltid fått meg tilbake i form. Jeg har aldri vært bekymret, fortsetter 29-åringen.

Jamaicanske Usain Bolt vant finalen på 100meter i VM, det var et tett løp mellom han og amerikanske Justin Gatlin. Se intervjuet med Bolt her. Reporter: Line Andersen.

SE INTERVJU: Bolt etter sitt niende VM-gull.

– Jeg er litt rusten

Justin Gatlin hadde gullet i lomma, men sviktet de siste meterne. Da Bolt nærmet seg på siden, begynte amerikaneren å flakse med armene og mistet fart. Dermed glapp verdensmestertittelen for amerikanske Gatlin.

– Jeg var bare løpsrusten. Har ikke hatt så mange løp denne sesongen. Dette var langt ifra et perfekt løp. Det var først og fremst styrke og viljestyrke til å få det gjort. Hadde jeg hatt flere løp inne vil jeg ha løpt bedre her, sier Bolt.

Rusten eller ei. Bolt var best da det gjaldt som mest og tok sitt niende VM-gull.

– Dette var definitivt mitt hardeste løp. Det har vært vanskelig. Justin har løpt fantastisk. Jeg visste det ikke skulle bli lett. Jeg visste jeg måtte løpe fantastisk. Jeg er bare glad jeg greide det. jeg er stolt av meg selv.

ATHLETICS-WORLD-2015

MÅTTE SE SEG SLÅTT: Justin Gatlin gratulerer Usain Bolt.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

– Det er mulig å være ren

Justin Gatlin stod før 100-meterfinalen med de fem raskeste tidene denne sesongen. Dermed var amerikaneren, som er dopingtatt to ganger, regnet som den største favoritten til å vinne gullet på 100-meter.

Det at Bolt slo dobbelt-doper Gatlin blir regnet som en seier for friidretten.

– Jeg er her for å være en mester. Det er målet. Jeg vil fortsette med å gjøre mitt beste og jeg vil fortsette å vise andre utøvere at det er mulig å være ren, sier Bolt.

Gatlin fikk også spørsmål om han mener det var rettferdig for idretten at Bolt slo han.

– Én hundredel skiller deg og Bolt i dag, mange mener at det er det som er forskjellen på den gode og den onde i sprint, hva sier du til det?

– Det har jeg ingen kommentar til. Jeg er en bare en sprinter som alle andre her, sier en tydelig irritert Gatlin.

Siste nytt

 • Saudiarabiske Al-Hilal til finale i klubb-VM – slo ut Flamengo etter to straffespark

  Al-Hilal fra Saudi-Arabia skal spille finale i klubb-VM fotball. Luciano Vietto og Salem Al Dawsari spilte hovedrollene da brasilianske Flamengo ble slått 3-2.

  Al Dawsari, som i november ble matchvinner da Saudi-Arabia slo Argentina i fotball-VMs gruppespill, satte inn to straffespark i første omgang. Begge ble skaffet av argentineren Vietto, som i det 70. minutt scoret det avgjørende målet med en kanonkule i nettaket på pasning fra Al Dawsari.

  Copa Libertadores-vinner Flamengo var direkte kvalifisert for semifinalen, mens Al-Hilal måtte slå ut det marokkanske hjemmelaget Wydad Casablanca i straffesparkkonkurranse for å ta seg til tirsdagens kamp.

  Lørdag spiller Al-Hilal, som er Riyadh-klubben som ikke har kjøpt Cristiano Ronaldo, finale mot Real Madrid eller Al Ahly. De møtes i semifinale onsdag.

  Morocco Soccer Club World Cup
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Botheim fikk medhold mot Krasnodar – hadde rett til å terminere kontrakten

  Erik Botheim ble klaget inn for Fifa etter at han terminerte kontrakten med russiske Krasnodar. Nå har han fått fullt medhold i Fifas konfliktråd, melder VG.

  Botheim ble rett før jul i 2021 solgt fra Bodø/Glimt til Krasnodar. Han ble da den dyreste spiller som er solgt fra en norsk klubb. Etter den russiske invasjonen i Ukraina, åpnet Fifa for at spillere i russiske klubber kunne suspendere kontrakten. Botheim valgte å terminere sin. Han var første utlending i russisk fotball som gjorde det.

  Da Krasnodar anket saken inn for Fifa, argumenterte Botheims støttespillere med artikkel 14 i Fifas regelverk om overganger, der det står at en kontrakt kan termineres uten konsekvenser når det foreligger saklig grunn.

  – Det har vært en lang reise fra mars i fjor. Det har vært mye jobb rundt det juridiske og ganske høye kostnader forbundet med saken. De beste advokatene i England rundt fotballjus har vært koblet på, så det er stor glede knyttet til denne kjennelsen, sier Jørgen Ingebrigtsen i Botheims agentselskap til VG.

  – Erik er selvfølgelig veldig glad og fornøyd. Det var egentlig to saker: Krasnodar saksøkte Erik, og motsatt. Når dommen er så tydelig, er det veldig positivt for ham.

  Etter å ha terminert kontrakten, signerte Botheim for Salernitana, som spiller i italiensk Serie A.

  Fotball, menn, U21, EM-kvalifisering Norge - Aserbajdsjan (2-1)
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Carlsen i føringen etter remis mot Erigaisi

  Magnus Carlsen spilte remis med sorte brikker i semifinalen mot indiske Arjun Erigaisi i sesongåpningen i Champions Chess Tour. Han leder kampen 1,5-0,5.

  Etter 50 trekk var det første av fire hurtigpartier i kampen over med Carlsen som vinner. Det andre partiet endte i en dramatisk remis etter 48 trekk.

  Carlsen spiller fra Toronto i Canada hjemme hos sin venn Eric Hansen.

  Carlsen innledet turneringen med seier i to partier og remis i det tredje da han slo russiske Aleksej Sarana mandag. Arjun Erigaisi slo da den iranskfødte franskmannen Alireza Firouzja.

  I den andre semifinalen møtes Wesley So og Hikaru Nakamura. De to spilte remis i de to første partiene.

  De spilles etter et nytt system der man ikke er ute av turneringen før man har tapt to ganger.

  I tapersluttspillet slo Sarana ut Firouzja, mens Dommaraju Gukesh slo ut Rauf Mamedov. Sarana og Gukesh henger altså med i turneringen og skal møte taperne av semifinalene.

  (©NTB)

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste