Bolt: – Man må aldri undervurdere en mester

BEIJING/OSLO (NRK): Usain Bolt viste muskler da det gjaldt som mest og motbeviste de som lenge har tvilt på han.

ATHLETICS-WORLD/ Bolt celebrates winning the men's 100 metres final at the 15th IAAF World Championships at the National Stadium in Beijing

VERDENSMESTER: Usain Bolt var best da det gjaldt som mest.

Foto: DAVID GRAY / Reuters

– Mange har tvilt på meg, men jeg har alltid sagt at man ikke må undervurdere en mester, sier Usain Bolt til NRK.

Det ble en dramatisk dag for Usain Bolt. Først var han nær kjempeblemme, og fikk en marerittstart på semifinalen. Han tok seg mesterlig inn igjen, og vant heatet sitt. I finalen ble det veldig jevnt og kun én hundredel skilte Usain Bolt og Justin Gatlin.

– Jeg har alltid tro på meg selv fordi jeg tror på treneren min. Han har alltid fått meg tilbake i form. Jeg har aldri vært bekymret, fortsetter 29-åringen.

Jamaicanske Usain Bolt vant finalen på 100meter i VM, det var et tett løp mellom han og amerikanske Justin Gatlin. Se intervjuet med Bolt her. Reporter: Line Andersen.

SE INTERVJU: Bolt etter sitt niende VM-gull.

– Jeg er litt rusten

Justin Gatlin hadde gullet i lomma, men sviktet de siste meterne. Da Bolt nærmet seg på siden, begynte amerikaneren å flakse med armene og mistet fart. Dermed glapp verdensmestertittelen for amerikanske Gatlin.

– Jeg var bare løpsrusten. Har ikke hatt så mange løp denne sesongen. Dette var langt ifra et perfekt løp. Det var først og fremst styrke og viljestyrke til å få det gjort. Hadde jeg hatt flere løp inne vil jeg ha løpt bedre her, sier Bolt.

Rusten eller ei. Bolt var best da det gjaldt som mest og tok sitt niende VM-gull.

– Dette var definitivt mitt hardeste løp. Det har vært vanskelig. Justin har løpt fantastisk. Jeg visste det ikke skulle bli lett. Jeg visste jeg måtte løpe fantastisk. Jeg er bare glad jeg greide det. jeg er stolt av meg selv.

ATHLETICS-WORLD-2015

MÅTTE SE SEG SLÅTT: Justin Gatlin gratulerer Usain Bolt.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

– Det er mulig å være ren

Justin Gatlin stod før 100-meterfinalen med de fem raskeste tidene denne sesongen. Dermed var amerikaneren, som er dopingtatt to ganger, regnet som den største favoritten til å vinne gullet på 100-meter.

Det at Bolt slo dobbelt-doper Gatlin blir regnet som en seier for friidretten.

– Jeg er her for å være en mester. Det er målet. Jeg vil fortsette med å gjøre mitt beste og jeg vil fortsette å vise andre utøvere at det er mulig å være ren, sier Bolt.

Gatlin fikk også spørsmål om han mener det var rettferdig for idretten at Bolt slo han.

– Én hundredel skiller deg og Bolt i dag, mange mener at det er det som er forskjellen på den gode og den onde i sprint, hva sier du til det?

– Det har jeg ingen kommentar til. Jeg er en bare en sprinter som alle andre her, sier en tydelig irritert Gatlin.

Sportsnyheter

Football, Eliteserien, Molde - Bodø/Glimt

Glimt-sjefens beskjed til Ståle Solbakken: Ola (23) hører hjemme på landslaget

Bodø/Glimt og Ola Solbakken (23) fortsetter å imponere. Glimt-trener Kjetil Knutsen mener formspilleren nå bør få sjansen med flagget på brystet.

Siste nytt

 • Hamlet tapte millionkampen

  Marthin Hamlet måtte «klappe ut» i første runde, og tapte finalen i lettvekts tungvekt i PFL i MMA.

  Mannen fra Tønsberg måtte gi seg allerede etter første runde, ettersom motstanderen Antonio Carlos Jr klarte å få et «rear naked choke»-grep på nordmannen. Det klarte Hamlet aldri å komme seg ut av, og med et drøyt minutt igjen på klokka i første runde måtte han gi seg.

  Hamlet startet runden best, og satt et godt venstreslag på brasilianeren etter halvannet minutt. Carlos klarte å riste smellen av seg, og klarte å svare med et knallhardt høyreslag. Da mistet Hamlet balansen falt. Når nordmannen reiste seg, satt brasilianeren inn grepet som til slutt avgjorde kampen.

  Tapet betyr at Hamlet gikk glipp av førstepremien på én million dollar, og må ta til takke med trøstepremien på 200 000 dollar.

  Åpen trening med MMA-utøver Marthin Hamlet
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Koeman sparket som Barcelona-trener

  Barcelona-ledelsens tålmodighet med Ronald Koeman tok slutt med 0-1-tapet for Rayo Vallecano. Han fikk sparken onsdag kveld.

  Det kunngjorde klubbpresident Joan Laporta da Barcelona-laget kom hjem fra hovedstaden, melder klubben på sitt nettsted.

  Der står det at klubben takker ham for hans arbeid og ønsker ham lykke til videre i karrieren.

  Etter ti serierunder ligger Barcelona helt nede på en niendeplass i La Liga, og det var ingen bombe at klubben valgte å kvitte seg med sin nederlandske trener.

  Nå mener mange at den tidligere Barcelona-spilleren Xavi Hernandez er førstevalget til å ta over klubben fra Catalonia. Xavi er i dag trener for den Qatarske klubben Al Sadd.

  Den anerkjente journalisten Fabrizio Romano skriver på Twitter:

  – Barcelona tok kontakt med Xavi for flere uker siden. Samtalene fortsetter med Al Sadd fremover. Prosessen har så vidt startet, og Xavi ønsker seg til Barcelona.

  Ronald Koeman
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • City med cupsmell etter straffekonk

  West Ham vant straffesparkkonkurransen mot City 5-3 i den engelske ligacupen onsdag kveld.

  Kampen hadde endt 0-0 før det måtte avgjøres fra krittmerket.

  Phil Foden bommet for City, mens West Ham scoret på alle sine straffer.

  City har vunnet ligacupen fire ganger på rad, men nå får de altså ikke muligheten til å ta sin femte cuptittel på rad i turneringen.

  Kristoffer Ajer og Brentford er klar for kvartfinale i den engelske ligacupen etter 2-1-seier borte mot Stoke. Han vant den norske duellen mot Leo Østigård.

  Et B-preget Liverpool tok seg videre fra den fjerde runden i den engelske ligacupen da Preston ble slått 2-0 onsdag.

  Samtidig sørgert Lucas Moura for at Tottenham vant 1-0 mot Burnley og er klare for kvartfinale, mens Leicester er det samme etter straffeseier mot Brighton.

  djCD60Ku2FE
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal