Hopp til innhold

Bolt: – Man må aldri undervurdere en mester

BEIJING/OSLO (NRK): Usain Bolt viste muskler da det gjaldt som mest og motbeviste de som lenge har tvilt på han.

ATHLETICS-WORLD/ Bolt celebrates winning the men's 100 metres final at the 15th IAAF World Championships at the National Stadium in Beijing

VERDENSMESTER: Usain Bolt var best da det gjaldt som mest.

Foto: DAVID GRAY / Reuters

– Mange har tvilt på meg, men jeg har alltid sagt at man ikke må undervurdere en mester, sier Usain Bolt til NRK.

Det ble en dramatisk dag for Usain Bolt. Først var han nær kjempeblemme, og fikk en marerittstart på semifinalen. Han tok seg mesterlig inn igjen, og vant heatet sitt. I finalen ble det veldig jevnt og kun én hundredel skilte Usain Bolt og Justin Gatlin.

– Jeg har alltid tro på meg selv fordi jeg tror på treneren min. Han har alltid fått meg tilbake i form. Jeg har aldri vært bekymret, fortsetter 29-åringen.

Jamaicanske Usain Bolt vant finalen på 100meter i VM, det var et tett løp mellom han og amerikanske Justin Gatlin. Se intervjuet med Bolt her. Reporter: Line Andersen.

SE INTERVJU: Bolt etter sitt niende VM-gull.

– Jeg er litt rusten

Justin Gatlin hadde gullet i lomma, men sviktet de siste meterne. Da Bolt nærmet seg på siden, begynte amerikaneren å flakse med armene og mistet fart. Dermed glapp verdensmestertittelen for amerikanske Gatlin.

– Jeg var bare løpsrusten. Har ikke hatt så mange løp denne sesongen. Dette var langt ifra et perfekt løp. Det var først og fremst styrke og viljestyrke til å få det gjort. Hadde jeg hatt flere løp inne vil jeg ha løpt bedre her, sier Bolt.

Rusten eller ei. Bolt var best da det gjaldt som mest og tok sitt niende VM-gull.

– Dette var definitivt mitt hardeste løp. Det har vært vanskelig. Justin har løpt fantastisk. Jeg visste det ikke skulle bli lett. Jeg visste jeg måtte løpe fantastisk. Jeg er bare glad jeg greide det. jeg er stolt av meg selv.

ATHLETICS-WORLD-2015

MÅTTE SE SEG SLÅTT: Justin Gatlin gratulerer Usain Bolt.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

– Det er mulig å være ren

Justin Gatlin stod før 100-meterfinalen med de fem raskeste tidene denne sesongen. Dermed var amerikaneren, som er dopingtatt to ganger, regnet som den største favoritten til å vinne gullet på 100-meter.

Det at Bolt slo dobbelt-doper Gatlin blir regnet som en seier for friidretten.

– Jeg er her for å være en mester. Det er målet. Jeg vil fortsette med å gjøre mitt beste og jeg vil fortsette å vise andre utøvere at det er mulig å være ren, sier Bolt.

Gatlin fikk også spørsmål om han mener det var rettferdig for idretten at Bolt slo han.

– Én hundredel skiller deg og Bolt i dag, mange mener at det er det som er forskjellen på den gode og den onde i sprint, hva sier du til det?

– Det har jeg ingen kommentar til. Jeg er en bare en sprinter som alle andre her, sier en tydelig irritert Gatlin.

Siste nytt

 • Ronaldo utestengt etter obskøn gest

  Fotballstjernen Cristiano Ronaldo må bli på sidelinjen i én kamp for oppførselen sin etter en seier i den saudiarabiske ligaen.

  Ronaldos Al-Nassr vant 3-2 mot Al Shabaab søndag, og etter kampen ble portugiseren filmet mens han gjorde håndbevegelser foran skrittet.

  Oppførselen var rettet mot Al Shabaab-fansen som ropte «Messi, Messi, Messi» – et åpenbart pek mot Ronaldos årelange rivalisering med den argentinske superstjernen.

  Disiplinærkomiteen i den saudiarabiske ligaen (Saff) opplyser at i tillegg til én kamps utestengelse må Ronaldo betale omkring 85.000 kroner i bot.

  (NTB)

  Ronaldo
  Foto: AP
 • Fersk statistikk: Eliteserien blant verdens «snilleste» ligaer

  Eliteserien er blant fotballigaene med færrest frispark og gule kort per kamp, ifølge en rapport fra sportsforskningssenteret Cies.

  Rapporten omfatter 71 ligaer rundt om i verden og har kartlagt statistikk for røde kort, gule kort, frispark og tilleggstid per kamp.

  På frispark og gule kort utmerker den norske toppligaen seg. Med et snitt på 20,02 frispark per kamp har Eliteserien kun den nederlandske æresdivisjonen (19,96) foran seg på listen over de mest høflige. Verstingen er brasilianske Serie B med et snitt på 30,34 per kamp.

  Eliteserien er også ligaen med fjerde færrest gule kort per kamp (3,13). Her er også æresdivisjonen noe snillere med et snitt på 3,05, mens Japans J2- og J1-liga topper tabellen med henholdsvis 2,73 og 2,82 gule kort i snitt per kamp.

  Nivå to i Japan har også færrest røde kort med 0,10. Her plasserer Eliteserien seg som den 20. snilleste ligaen med 0,20, bak serier som Premier League, tyske Bundesliga og danske Superliga.

  Boliviansk liga er råest i verden med heftige 0,61 utvisninger i snitt per kamp, fulgt av peruansk (0,53) og chilensk (0,46) toppdivisjon. Flest gule kort deles ut i Uruguay, med 6,07 i snitt.(NTB)

  BlQgUKSM53Q
  Foto: NTB
 • Ny Ruud-seier i Acapulco – klar for kvartfinale

  Tennisesset Casper Ruud fortsetter den gode trenden på mexicansk hardcourt. Torsdag morgen norsk tid slo han Dusan Lajovic i ATP 500-turneringen i Acapulco.

  Nordmannen vant 6-4, 7-5. I kvartfinalen venter amerikaneren Ben Shelton, som slo Matteo Arnaldi før Ruud gikk på banen.

  Det var den fjerde triumfen til Ruud over den serbiske veteranen Lajovic (33). Ruud har kun tapt mot ham én gang.

  Spillerne var begge meget solide i egen serve, men på stillingen 5-4 begynte Ruud virkelig å legge press på serberen. 25-åringen fra Snarøya gikk opp til 40-0 og lyktes siden på sin tredje bruddball. Dermed vant han førstesettet med 6-4.

  I sett nummer to hadde ingen av spillerne en eneste bruddball før Ruud igjen viste seg seig og satte Lajovic under press da det gikk mot avgjørelse. Nordmannen ledet 6-5 på serberens serve og gikk opp til 40-15 i det tolvte gamet.

  Det betød to matchballsjanser for Ruud, som lyktes på den første og vant kampen med 7-5 i annet sett.

  I første runde i Acapulco måtte Ruud slite med Christopher Eubanks som fulgte nordmannen helt til døren.

  I Los Cabos sist uke viste Ruud knallform hvor han ikke ga fra seg et eneste sett fram mot finalen. Der ble det tap for australske Jordan Thompson.

  Ben Shelton spilte sist i Dallas, der han tapte i strake sett for landsmannen Tommy Paul i semifinalen.

  Ruud står med ti turneringsseirer i karrieren. Alle har kommet på ATP 250-nivå. I tillegg har 25-åringen bemerket seg med tre Grand Slam-finaler og spill i ATP-finalen. (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: Erlend Havsgård Martinsen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal