NRK Meny
Normal

Boksestjerne vil legalisere doping

Boksestjernen Tyson Fury kommer med oppsiktsvekkende uttalelser før tittelkampen mot Vladimir Klitsjko.

BOX/ Wladimir Klitschko & Tyson Fury Head-to-Head Press Conference

KLAR TALE: Tyson Fury mener boksesporten har et stort dopingproblem.

Foto: Andrew Couldridge / Reuters

– Boksing har et stort problem med doping. Men det plager meg ikke, fordi til syvende og sist handler det mer om besluttsomhet enn doping, sier Tyson Fury i et intervju med BBC Radio 5 live.

Den britiske tungvektsbokseren møter Cecilia Brækhus sin samarbeidspartner, Vladimir Klitsjko (39) til tittelkamp i Tyskland førstkommende lørdag. Norges boksedronning er langt fra enig med 27-åringen.

Cecilia Brækhus

MOTSTANDER: Cecilia Brækhus tviler på at Tyson Fury faktisk mener det han sier.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Boksing har ikke et stort dopingproblem, men selvfølgelig finnes det de som jukser også i vår idrett, sier Brækhus til NRK.

Ønsker legalisering

I samme intervju sier Fury at man dessuten bør vurdere å legalisere bruken av forbudet stoffer.

– Jeg mener at i en demokratisk verden må vi være åpne til ulike ting. Hvorfor lar man ikke bare doping være tillatt i idrett? Da ville det vært helt rettferdig, sier Fury, som hevder han kan se at en mann er dopet ved å se på musklene hans.

– Et PR-stunt

Brækhus understreker at hun ikke ønsker å fyre ytterligere opp uttalelsene til Fury, men påpeker følgende:

– Som PR opp mot denne kampen har han gjort alt fra å rulle rundt i Batman-drakt, trakassere homofile og nå vil han legalisere doping. Alt er et PR-stunt, og ganske usmakelig, sier Brækhus.

BOX/ Wladimir Klitschko & Tyson Fury Head-to-Head Press Conference

STORKAMP: Tyson Fury (t.h.) og Valdimir Klitsjko møtes til tittelkamp lørdag.

Foto: Andrew Couldridge / Reuters

– Det finnes ingen som ønsker å legalisere det, inkludert meg. Antidopingarbeidet er en viktig brikke for å ta jukserne. Noe både jeg, og boksere som Vladimir Klitsjko, Floyd Mayweather og mange flere har vært klare og tydelig på, legger hun til.

– Enveisbillett til hjerteinfarkt

Fury, som ønsker å påføre Klitsjko sitt første tap siden 2004, sier også at han ikke kan forstå at noen velger å bruke doping.

– Hvis en man ønsker å pumpe kroppen full av dop, forkorter det bare livet hans, gjør det ikke? Det legger press på hjertet, leveren, lungene og nyrene. Det er en enveisbillett til et hjerteinfarkt, forteller bokseren.

Det britiske bokseforbundets kontrollorgan (BBBoC) sier til BBC at de vil fortsette å jobbe hardt i kampen mot doping, og at de følger WADAs regler.

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 12. etappe
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale