Hopp til innhold

Boksestjerne vil legalisere doping

Boksestjernen Tyson Fury kommer med oppsiktsvekkende uttalelser før tittelkampen mot Vladimir Klitsjko.

BOX/ Wladimir Klitschko & Tyson Fury Head-to-Head Press Conference

KLAR TALE: Tyson Fury mener boksesporten har et stort dopingproblem.

Foto: Andrew Couldridge / Reuters

– Boksing har et stort problem med doping. Men det plager meg ikke, fordi til syvende og sist handler det mer om besluttsomhet enn doping, sier Tyson Fury i et intervju med BBC Radio 5 live.

Den britiske tungvektsbokseren møter Cecilia Brækhus sin samarbeidspartner, Vladimir Klitsjko (39) til tittelkamp i Tyskland førstkommende lørdag. Norges boksedronning er langt fra enig med 27-åringen.

Cecilia Brækhus

MOTSTANDER: Cecilia Brækhus tviler på at Tyson Fury faktisk mener det han sier.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Boksing har ikke et stort dopingproblem, men selvfølgelig finnes det de som jukser også i vår idrett, sier Brækhus til NRK.

Ønsker legalisering

I samme intervju sier Fury at man dessuten bør vurdere å legalisere bruken av forbudet stoffer.

– Jeg mener at i en demokratisk verden må vi være åpne til ulike ting. Hvorfor lar man ikke bare doping være tillatt i idrett? Da ville det vært helt rettferdig, sier Fury, som hevder han kan se at en mann er dopet ved å se på musklene hans.

– Et PR-stunt

Brækhus understreker at hun ikke ønsker å fyre ytterligere opp uttalelsene til Fury, men påpeker følgende:

– Som PR opp mot denne kampen har han gjort alt fra å rulle rundt i Batman-drakt, trakassere homofile og nå vil han legalisere doping. Alt er et PR-stunt, og ganske usmakelig, sier Brækhus.

BOX/ Wladimir Klitschko & Tyson Fury Head-to-Head Press Conference

STORKAMP: Tyson Fury (t.h.) og Valdimir Klitsjko møtes til tittelkamp lørdag.

Foto: Andrew Couldridge / Reuters

– Det finnes ingen som ønsker å legalisere det, inkludert meg. Antidopingarbeidet er en viktig brikke for å ta jukserne. Noe både jeg, og boksere som Vladimir Klitsjko, Floyd Mayweather og mange flere har vært klare og tydelig på, legger hun til.

– Enveisbillett til hjerteinfarkt

Fury, som ønsker å påføre Klitsjko sitt første tap siden 2004, sier også at han ikke kan forstå at noen velger å bruke doping.

– Hvis en man ønsker å pumpe kroppen full av dop, forkorter det bare livet hans, gjør det ikke? Det legger press på hjertet, leveren, lungene og nyrene. Det er en enveisbillett til et hjerteinfarkt, forteller bokseren.

Det britiske bokseforbundets kontrollorgan (BBBoC) sier til BBC at de vil fortsette å jobbe hardt i kampen mot doping, og at de følger WADAs regler.

Siste nytt

  • Windingstad avslutter samarbeid

    Alpinist Rasmus Windingstad avslutter samarbeidet med skimerket Stöckli. Det bekrefter han selv på Instagram.

    30-åringen skriver at han er takknemlig for samarbeidet over de siste fire årene.

    – Det var på tide å gå videre og prøve noe nytt, spent på de kommende sesongene, skriver Windingstad.

    Han bekrefter dermed at han ikke er helt ferdig med alpinkarrieren enda, men røper ikke hvilket skimerke han kjører på kommende sesong.

    Stöckli har blant annet stjernen Marco Odermatt blant sine utøvere.

    Audi FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom
    Foto: SEAN M. HAFFEY / AFP
  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal