Boksestjerne vil legalisere doping

Boksestjernen Tyson Fury kommer med oppsiktsvekkende uttalelser før tittelkampen mot Vladimir Klitsjko.

BOX/ Wladimir Klitschko & Tyson Fury Head-to-Head Press Conference

KLAR TALE: Tyson Fury mener boksesporten har et stort dopingproblem.

Foto: Andrew Couldridge / Reuters

– Boksing har et stort problem med doping. Men det plager meg ikke, fordi til syvende og sist handler det mer om besluttsomhet enn doping, sier Tyson Fury i et intervju med BBC Radio 5 live.

Den britiske tungvektsbokseren møter Cecilia Brækhus sin samarbeidspartner, Vladimir Klitsjko (39) til tittelkamp i Tyskland førstkommende lørdag. Norges boksedronning er langt fra enig med 27-åringen.

Cecilia Brækhus

MOTSTANDER: Cecilia Brækhus tviler på at Tyson Fury faktisk mener det han sier.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Boksing har ikke et stort dopingproblem, men selvfølgelig finnes det de som jukser også i vår idrett, sier Brækhus til NRK.

Ønsker legalisering

I samme intervju sier Fury at man dessuten bør vurdere å legalisere bruken av forbudet stoffer.

– Jeg mener at i en demokratisk verden må vi være åpne til ulike ting. Hvorfor lar man ikke bare doping være tillatt i idrett? Da ville det vært helt rettferdig, sier Fury, som hevder han kan se at en mann er dopet ved å se på musklene hans.

– Et PR-stunt

Brækhus understreker at hun ikke ønsker å fyre ytterligere opp uttalelsene til Fury, men påpeker følgende:

– Som PR opp mot denne kampen har han gjort alt fra å rulle rundt i Batman-drakt, trakassere homofile og nå vil han legalisere doping. Alt er et PR-stunt, og ganske usmakelig, sier Brækhus.

BOX/ Wladimir Klitschko & Tyson Fury Head-to-Head Press Conference

STORKAMP: Tyson Fury (t.h.) og Valdimir Klitsjko møtes til tittelkamp lørdag.

Foto: Andrew Couldridge / Reuters

– Det finnes ingen som ønsker å legalisere det, inkludert meg. Antidopingarbeidet er en viktig brikke for å ta jukserne. Noe både jeg, og boksere som Vladimir Klitsjko, Floyd Mayweather og mange flere har vært klare og tydelig på, legger hun til.

– Enveisbillett til hjerteinfarkt

Fury, som ønsker å påføre Klitsjko sitt første tap siden 2004, sier også at han ikke kan forstå at noen velger å bruke doping.

– Hvis en man ønsker å pumpe kroppen full av dop, forkorter det bare livet hans, gjør det ikke? Det legger press på hjertet, leveren, lungene og nyrene. Det er en enveisbillett til et hjerteinfarkt, forteller bokseren.

Det britiske bokseforbundets kontrollorgan (BBBoC) sier til BBC at de vil fortsette å jobbe hardt i kampen mot doping, og at de følger WADAs regler.

Siste nytt

 • Medvedev videre i Melbourne

  Russiske Daniil Medvedev er blant favorittene til å gå hele veien i Australian Open. Tirsdag slo han Henri Laaksonen i strake sett i den første runden.

  Tennisstjernen er seedet som nummer to i turneringen bak Novak Djokovic som ikke fikk delta fordi han ble fratatt visumet sitt.

  Mot Laaksonen (91 i verden) ble det enkel match med 6-1, 6-4, 7-6 (7-3). Med Djokovic ute av bildet og Roger Federer utilgjengelig på grunn av skade har tablået åpnet seg opp for Rafael Nadal og Medvedev.

  Russeren vant sin første Grand Slam-tittel i fjorårets US Open. Det var for øvrig på trening med Medvedev at Casper Ruud skadet ankelen sin og måtte melde forfall før den første runden. (NTB)

  Australian Open Tennis
  Foto: Hamish Blair / AP
 • Norge dropper flytur sammen med koronarammede Russland

  Lagledelsen for håndballgutta i EM takket nei til flyreise og valgte buss til Bratislava for hele troppen. Smittevernhensyn trumfet kortere reisetid.

  Norge har som et av få lag sluppet helt unna positive koronatester før og under EM. Mandag ble det klart at også Russlands tropp er rammet av virussmitte hos to spillere. Russland slo Norge 23-22 lørdag.

  Den opprinnelige planen var tog sammen med Russland-troppen og representanter fra Det europeiske håndballforbundet (EHF). Det opplegget ble skrotet tidlig mandag.

  Så lanserte EHF senere samme dag en felles norsk flyreise med den russiske delegasjonen og EHF-folket.

  – Vi fant ut at vi heller ville kjøre med teambussen. Det har vi fått ordnet. Det er enklere for oss og har også et element av trygghet i seg, sier landslagslege Thomas Torgalsen til NTB om turen Košice – Bratislava.

  Košice ligger øst i Slovakia, mens Bratislava er på motsatt side av landet. Det tar snaut fem timer med buss mellom de to byene. (NTB)

  Sander Sagosen og landslagssjef Christian Berge
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • To Zuccarello-assists i Wild-tap

  Mats Zuccarello noterte seg for to målgivende pasninger da Minnesota Wild holdt følge med Colorado Avalanche til full tid, men til slutt tapte 3-4 etter straffeslag.

  Nordmannens første målgivende pasning etter 6.46 minutter i tredje periode da ledet Avalanches 2-1.

  Zuccarello hentet inn en pasning som lagkamerat Matt Dumba nesten mistet til motstanderen. Nordmannen sendte den videre til Kirill Kaprizov, som satte pucken i mål fra spiss vinkel. Dermed sto det 2-2.

  Nathan MacKinnon scoret for Avalanche etter 16.28 i tredje periode.

  Bare 41 sekunder senere sendte Zuccarello av gårde et skudd fra litt over blueline. Det nådde ikke mål, men ble snappet opp av Kaprizov, som overlistet målvakten og sørget for 3-3. Det resultatet sto seg til kampen ble blåst av. Overtidsspillet ble målløst, og dermed måtte kampen avgjøres på straffeslag.

  Zuccarello var først ut, men bommet, og det var han ikke alene om. Først på det fjerde straffeslaget scoret Mikko Rantanen for Avalanche. Da Kirill Kaprizov bommet for Wild, var tapet et faktum. (NTB)

  Minnesota Wild v Vancouver Canucks
  Foto: Rich Lam / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal