NRK Meny
Normal

Boksemestere snakker ut om narkomisbruk

De tidligere verdensmesterne Oscar De La Hoya (39) og Julio César Chávez (50) sier at de misbrukte både alkohol og narkotika i sin aktive karriere.

Boksemestere

Oscar De La Hoya (t.v.) og Julio César Chávez poserer her foran deres WBA-tittelkamp i 1998. Nå forteller begge om lang tids alkohol- og narkotikamisbruk.

Foto: JOHN GURZINSKI / AFP

– Vi er veldig smarte. Vi visste hvordan vi skulle lure systemet, sier De La Hoya til TV-kanalen ESPN.

De La Hoya, også kalt «The Golden Boy», vant 39 av 45 proffkamper i karrieren før han la opp i 2009. 39-åringen har vunnet ti mesterskapsbelter i seks forskjellige vektklasser.

Både De La Hoya og den mexicanske bokselegenden Julio César Chávez forteller hvordan de strevde med misbruket mot slutten av karrieren.

Drakk før storkamp

Da De La Hoya skulle møte Manny Pacquiao til storkamp i 2008, fant 39-åringen trøst i øl og vin.

– En uke før møtet med Pacquiao drakk jeg vin og øl fordi jeg hadde sagt at han ikke kom til å slå meg. Jeg var både høyere og tyngre, han kunne jo ikke slå meg, sier boksemesteren, som tapte kampen mot Pacquiao på teknisk knockout.

Chávez og De La Hoya er gode kamerater og sparret blant annet før OL i Barcelona i 1992 da De La Hoya ble olympisk mester.

Unnslapp dopingtester

Cháves sier at misbruket ble sterkere og sterkere utover i karrieren.

– Sannheten er at avhengigheten ble verre og verre. I starten lot jeg alkoholen og narkotikaen ligge i flere uker, men etter hvert ble det kun én uke, fire dager, tre dager. Men det var alltid noen dager i mellom slik at jeg ikke ble tatt i dopingtestene, sier Cávez.

Både De La Hoya og Chávez har ifølge ESPN gjennomgått rehabilitering og begge insisterer på at de har holdt seg unna både alkohol og narkotika de siste to årene.

Siste nytt

 • Pedersen endte på femteplass

  Jesper Saltvik Pedersen endte til slutt på en femteplass i dagens slalåmrenn. Han var 2 sekunder og 47 hundredeler bak vinneren Dino Sokolovic, som kjørte seg opp fra tredjeplass i andre omgang.

  Jesper Saltvik Pedersen Pyeongchang 2018 Winter Paralympics
  Foto: PAUL HANNA / Reuters
 • Larsen på 11.-plass

  I mennenes 7,5-kilometer sittende, sørget Trygve Steinar Larsen for en norsk 11.-plass, 1 minutt og 51 sekunder bak vinneren.

  Det ble gull for hjemmehåpet Sin Eui Hyun fra Sør-Korea.

  Trygve Steinar Toskedal Larsen
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • Skarstein et stykke bak pallen

  Birgit Skarstein endte på en sjuendeplass på kvinnenes 5 kilometer sittende. I mål var hun nesten to minutter bak den amerikanske vinneren, Oksana Masters

  Birgit Skarstein
  Foto: Ed Jones / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale alpint: Storslalåm, menn
V-cupfinale alpint: Slalåm, kvinner
V-cupfinale langrenn: 10 km klassisk fellesstart, kvinner
V-cup telemark
Vinterstudio
Sportslørdag: V-cup skiskyting og alpint
V-cupfinale alpint: Storslalåm 2. omgang, menn
V-cup skiskyting: Stafett kvinner
V-cupfinale skøyter
V-cupfinale skøyter: 500 m menn
V-cup fristil: Skicross