Her er Bøkkos gulloppskrift

Håvard Bøkko skuffet i helgens verdenscupløp i Inzell, han mener likevel at formen er i anmarsj til VM på Hamar.

Håvard Bøkkos gulloppskrift

Håvard Bøkko tok gull i årets NM. Nå vil han ta gull i VM.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

På lørdag starter allround-VM på skøyter på Hamar. Forrige helg presterte Bøkko dårlig på 500 og 1500 meter. Fokuset på trening de siste dagene før mesterskapet skal derfor være på toppfart.

– Fram mot helga skal jeg gå flere økter i løpstempo. Ingen hardøkter, men korte tempoøkter. Det er viktig å ha høy toppfart på 500 og 1500 meter, har du det kan man også gå gode 5000 og 10 000 meter. Alt henger sammen, forteller Bøkko til NRK.

Tirsdag pakket Bøkko sakene sine og reiste til Hamar for å legge resten av oppkjøringen til årets VM-by.

– Nå handler det litt om å samle litt overskudd og finne den gode følelsen på isen. Det pleier ikke å være vanskelig å finne denne følelsen på Hamar, sier Bøkko.

Håvard Bøkko

Håvard Bøkko tror de korte distansene blir avgjørende skal han ta gull.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

– Blir avgjørende

Det blir trolig de korte distansene som blir mest avgjørende skal Bøkko hamle opp med storfavoritt Sven Kramer.

– Det blir meget vanskelig å komme foran Sven Kramer. Jeg må i hvert fall ta så mye som mulig på Kramer på 500 og 1500 meter skal jeg ha sjanse, avslutter Bøkko.

De dårlige resultatene i Inzell bekyrmer ikke Bøkko.

– Inzell kom på slutten av et høydeopphold, så jeg er ikke særlig bekymret i forhold til min egen form. Dårlige løp går i glemmboken min, jeg må lære av mine feil, beroliger Bøkko.

Optimistisk

På grunn av de dårlige resultatene i Inzell er det blitt spekulert i at høydeoppholdet kan ha gjort det vanskeligere å finne toppformen til VM.

– Det er jeg ikke bekymret for. Jeg har hatt gode tester etterpå, så jeg tror kommer til å kjempe om medalje, noe som også er målet, sier Bøkko.

Han håper publikum vil være med å løfte han fram til medalje i Vikingskipet på lørdag og søndag.

– Sitteplassene er utsolgt, men det er fortsatt ledige ståplasser i svingene. Jeg tror uansett det vil bli bra liv på tribunen, sier Bøkko.

Siste nytt

 • Mål for Hegerberg og Graham Hansen

  Caroline Graham Hansen bidro med mål og assist da Wolfsburg knuste Atlético Madrid hele 4-0 i mesterligaen fotball onsdag. Også Ada Hegerberg bidro foran mål for sin klubb Lyon, da hun scoret det tredje i 4-0-seieren borte mot Ajax.

  Graham Hansen
  Foto: VALENTYN OGIRENKO / Reuters
 • Bare uavgjort for LSK

  Det så lovende ut for LSK Kvinner da Guro Reiten banket inn ledelsen for hjemmelaget etter 30 minutter mot Brøndby i åttendedelsfinalen i mesterligaen torsdag. Men danskenes Emilie Henriksen sikret 1–1. LSK må dermed vinne returen neste uke.

  LSK Kvinner
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Nekter å gi opp OL i 2026

  Sveriges olympiske komité (SOK) nekter å gi seg og ber om dialog mot politikerne i Stockholm. SOK mener dette er en unik mulighet for Sverige, og peker på mulighet for samarbeid med land som Latvia. Idrettsbyråd Karin Ernlund fra Centerpartiet sier at OL-døren ble stengt for halvannet år siden.

  VINTER-OS 2018
  Foto: Andreas Hillergren / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Da vinden snudde