Bøkko fortsatt usikker

Håvard Bøkko er fortsatt ikke sikker på om han fortsetter på landslaget. Landslagsledelsen er imidlertid sikker på at han blir.

Video Bøkko med ny trener

Håvard Bøkko med ny trener i Oslo

–Jeg er jo på landslagstrening i dag, men vi får se jeg har ikke bestemt meg ennå, sier Håvard Bøkko på Toppidrettsenteret fredag.

Sportssjef Øystein Haugen er rimelig sikker på at Håvard Bøkko kommer til å si ja til å være landslaget.

– Jeg mener det opplegget vi kommer til å presentere for de aktuelle løperne i landslagsgruppene er så bra at jeg er rimelig sikker på at alle kommer til å si ja, sier Øystein Haugen.

På Toppidrettssenteret var en del av landslagsløperne på skøyter i ferd med sykkeltesting. Det er noe løperne gjennomfører hver vår som et ledd i å markere at en ny sesong har startet.

Håvard Bøkko sier også at han skal gjennom flere møter, blant annet med skøyteledelsen.

- Problemet mitt er at jeg ikke kan ta sjansen på å kaste bort et helt år på noe som ikke virker, sier Bøkko, som legger til at det er alternativer til landslaget som han også vurderer.

– Håvard er heldig

Det opplegget landslagsledelsen presenterer for kommende sesong, blir ikke stort annerledes enn det var før 2009/10-sesongen.

– De store linjene er de samme, men vi har fått inn Janne Hänninen som ny på trenersiden, og jeg tror nok han kommer med nye ting og innspill, sier Haugen.

Han legger ikke skjul på at treningsmetodene nok kommer til å bli noe annerledes. I tillegg kommer de norske skøyteløperne til å trene sammen med de raske finske sprinterne.

– Håvard er heldig. Med Mika Poutala på treningene får han en mye raskere makker enn Sven Kramer som skal trene sammen med Simon Kuipers, sier sportssjef Haugen videre.

- I Mika får han bryne seg mot verdens raskeste sprinter, så Håvard kommer best ut av det, sier Janne Hänninen.

– Det er selvfølgelig positivt at norske skøyteløpere får trene sammen med finske sprintere som har veldig mye fart. Vi har mye å lære av de og å prøve å henge på de på treningene

– Snakker fra levra

Han er ikke så interessert i å snakke om noe opplegg med Peter Mueller, men han har registrert at amerikaneren har uttalt at Bøkko vil få det tøft om han fortsetter på det norske landslaget.

– Han sier som vantlig ting fra levra, er Bøkkos kommentar til uttalelsene.

Siste nytt

 • Holøs til Lidköping

  Ishockeybacken Jonas Holøs (31) vender tilbake til SHL og skal spille for Linköping fra neste sesong.

  Den norske landslagskapteinen, som de to siste sesongene har spilt for sveitsiske Fribourg-Gotteron, har skrevet under på en toårskontrakt med sin nye klubb.

  Holøs
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Hynne på andreplass i Sverige

  Med tiden 2.02,61 ble Hedda Hynne nummer to på 800-meteren i Grand Prix-stevnet i svenske Sollentuna tirsdag kveld. Svenske Lovisa Lindh vant på 2.01,79. Begge løp på sesongbeste, men var et stykke unna VM-kravet på 2.00,60.

  Hedda Hynne
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Geraint Thomas til sykehus

  Geraint Thomas, regjerende Tour de France-mester og lagkamerat med Chris Froome i Team Ineos, ble tirsdag skadd i en velt og måtte bryte Tour de Suisse.

  Det kan være særs dårlig nytt for det britiske Ineos-laget. Under en uke er gått siden stjernerytteren Froome, og det ble klart at han ikke kan sykle årets Tour de France.

  Geraint Thomas
  Foto: Gian Ehrenzeller / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal