Bøkko fortsatt usikker

Håvard Bøkko er fortsatt ikke sikker på om han fortsetter på landslaget. Landslagsledelsen er imidlertid sikker på at han blir.

Video Bøkko med ny trener

Håvard Bøkko med ny trener i Oslo

–Jeg er jo på landslagstrening i dag, men vi får se jeg har ikke bestemt meg ennå, sier Håvard Bøkko på Toppidrettsenteret fredag.

Sportssjef Øystein Haugen er rimelig sikker på at Håvard Bøkko kommer til å si ja til å være landslaget.

– Jeg mener det opplegget vi kommer til å presentere for de aktuelle løperne i landslagsgruppene er så bra at jeg er rimelig sikker på at alle kommer til å si ja, sier Øystein Haugen.

På Toppidrettssenteret var en del av landslagsløperne på skøyter i ferd med sykkeltesting. Det er noe løperne gjennomfører hver vår som et ledd i å markere at en ny sesong har startet.

Håvard Bøkko sier også at han skal gjennom flere møter, blant annet med skøyteledelsen.

- Problemet mitt er at jeg ikke kan ta sjansen på å kaste bort et helt år på noe som ikke virker, sier Bøkko, som legger til at det er alternativer til landslaget som han også vurderer.

– Håvard er heldig

Det opplegget landslagsledelsen presenterer for kommende sesong, blir ikke stort annerledes enn det var før 2009/10-sesongen.

– De store linjene er de samme, men vi har fått inn Janne Hänninen som ny på trenersiden, og jeg tror nok han kommer med nye ting og innspill, sier Haugen.

Han legger ikke skjul på at treningsmetodene nok kommer til å bli noe annerledes. I tillegg kommer de norske skøyteløperne til å trene sammen med de raske finske sprinterne.

– Håvard er heldig. Med Mika Poutala på treningene får han en mye raskere makker enn Sven Kramer som skal trene sammen med Simon Kuipers, sier sportssjef Haugen videre.

- I Mika får han bryne seg mot verdens raskeste sprinter, så Håvard kommer best ut av det, sier Janne Hänninen.

– Det er selvfølgelig positivt at norske skøyteløpere får trene sammen med finske sprintere som har veldig mye fart. Vi har mye å lære av de og å prøve å henge på de på treningene

– Snakker fra levra

Han er ikke så interessert i å snakke om noe opplegg med Peter Mueller, men han har registrert at amerikaneren har uttalt at Bøkko vil få det tøft om han fortsetter på det norske landslaget.

– Han sier som vantlig ting fra levra, er Bøkkos kommentar til uttalelsene.

Siste nytt

 • Ødegaard med i Real Madrid-troppen

  På lørdagens pressekonferanse bekreftet Real Madrid-trener Zinédine Zidane at Martin Ødegaard er friskmeldt og med mot Real Sociedad søndag.

  – Ødegaard er klar, sa Zidane på pressekonferansen lørdag.

  Dermed kan Ødegaard få spilletid i sesongens første ligakamp mot Real Madrid, mot gamlelaget Real Sociedad.

  – Han er tilbake og er i form. Det er det viktigste. Martin er godt forberedt, og jeg kommer til å regne med alle spillerne mine denne sesongen, fortsatte «Zizou».

  Ødegaard
  Foto: Real Madrid
 • Jerv-spiller testet positivt

  Tre kamper i OBOS-ligaen er utsatt etter at en Jerv-spiller har testet positivt på koronaviruset. Det opplyser Norges Fotballforbund i en pressemelding lørdag.

  I pressemeldingen presiseres det at klubben har fulgt de gjeldende smittevernprotokollene, men at NFF likevel vurderer innskjerpelse i reglene for testing av nye spillere inn i tropper, skriver forbundet.

  De tre kampene som er utsatt er Jervs tre neste kamper, henholdsvis mot HamKam, Ullensaker/Kisa og Lillestrøm. Hele Jerv-troppen er nå satt i karantene i ti dager.

  Nadderud Stadion, Stabæk - Jerv 2 - 1
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
 • To norske lag til EM-kvartfinale

  Begge de to norske sandvolleyballagene som delter i EM denne helgen er videre til kvartfinale.

  Tittelforsvarerne Mol og Sørum var storfavoritter før oppgjøret mot Quincy Aye og Arnaud Gauthier-Rat. Duoen innfridde og vant 2-0.

  Hendrik Mol og Mathias Berntsen vant sin kamp 2-1 mot Jakob Windisch og Adrian Carambula.

  Kvartfinalene spilles senere lørdag.

  Anders Mol og Christian Sørum
  Foto: Berit Roald / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal