Bøkko fortsatt usikker

Håvard Bøkko er fortsatt ikke sikker på om han fortsetter på landslaget. Landslagsledelsen er imidlertid sikker på at han blir.

Video Bøkko med ny trener

Håvard Bøkko med ny trener i Oslo

–Jeg er jo på landslagstrening i dag, men vi får se jeg har ikke bestemt meg ennå, sier Håvard Bøkko på Toppidrettsenteret fredag.

Sportssjef Øystein Haugen er rimelig sikker på at Håvard Bøkko kommer til å si ja til å være landslaget.

– Jeg mener det opplegget vi kommer til å presentere for de aktuelle løperne i landslagsgruppene er så bra at jeg er rimelig sikker på at alle kommer til å si ja, sier Øystein Haugen.

På Toppidrettssenteret var en del av landslagsløperne på skøyter i ferd med sykkeltesting. Det er noe løperne gjennomfører hver vår som et ledd i å markere at en ny sesong har startet.

Håvard Bøkko sier også at han skal gjennom flere møter, blant annet med skøyteledelsen.

- Problemet mitt er at jeg ikke kan ta sjansen på å kaste bort et helt år på noe som ikke virker, sier Bøkko, som legger til at det er alternativer til landslaget som han også vurderer.

– Håvard er heldig

Det opplegget landslagsledelsen presenterer for kommende sesong, blir ikke stort annerledes enn det var før 2009/10-sesongen.

– De store linjene er de samme, men vi har fått inn Janne Hänninen som ny på trenersiden, og jeg tror nok han kommer med nye ting og innspill, sier Haugen.

Han legger ikke skjul på at treningsmetodene nok kommer til å bli noe annerledes. I tillegg kommer de norske skøyteløperne til å trene sammen med de raske finske sprinterne.

– Håvard er heldig. Med Mika Poutala på treningene får han en mye raskere makker enn Sven Kramer som skal trene sammen med Simon Kuipers, sier sportssjef Haugen videre.

- I Mika får han bryne seg mot verdens raskeste sprinter, så Håvard kommer best ut av det, sier Janne Hänninen.

– Det er selvfølgelig positivt at norske skøyteløpere får trene sammen med finske sprintere som har veldig mye fart. Vi har mye å lære av de og å prøve å henge på de på treningene

– Snakker fra levra

Han er ikke så interessert i å snakke om noe opplegg med Peter Mueller, men han har registrert at amerikaneren har uttalt at Bøkko vil få det tøft om han fortsetter på det norske landslaget.

– Han sier som vantlig ting fra levra, er Bøkkos kommentar til uttalelsene.

Siste nytt

 • Hovland fire slag bak i Dubai

  Viktor Hovland åpnet Dubai Desert Classic med en runde ett slag under par i vanskelige spilleforhold. Han er på delt 18.-plass etter de første 18 hullene, og er fire slag bak ledende Thomas Pieters. Turneringen i Dubai inngår i europatouren og varer til søndag. Forrige uke slet Hovland i sin sesongdebut. Da klarte han ikke cuten i Abu Dhabi. (NTB)

  Viktor Hovland spiller turnering i Dubai
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Sørloth til kvartfinale

  Klubben til Alexander Sørloth, Trabzonspor, er videre til kvartfinale i den Tyrkiske cupen etter straffesparkkonkurranse. I det første oppgjøret mot Denizlispor vant klubben til Sørloth 2-0, men fikk det langt tøffere torsdag. Denizlispor skaffet seg en tidlig 2-0 ledelse, men i andreomgang fikk nordmannen muligheten fra straffemerket. Den reddet keeper og det stod 2-0 til Denizlispor etter full tid. Dermed måtte kampen avgjøres på straffesparkkonkurranse, og der var Trabzonspor best. Sørloth spilte hele kampen, men tok ikke en av de avgjørende straffene.

  Alexander Sørloth spilte hele kampen
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Thingnes Bø vant i «comebacket»

  Johannes Thingnes Bø skjøt 20 treff og vant torsdagens 20 km i Pokljuka. Rennet var hans første i 2020, og hans første etter at han ble pappa til en gutt. Nordmannen var 11,4 sekunder raskere enn Martin Fourcade og 25,6 raskere enn Fabien Claude.

  Johannes Thingnes Bø under torsdagens normaldistanse i Pokljuka
  Foto: Darko Bandic / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal