Suksesstrener klar for Norge

Norges skøyteforbund har engasjert Janne Hänninen til å trene de norske skøytesprinterne kommende sesong.

Video Ny skøytetrener

Det forteller landslagssjef Jarle Pedersen til NRK.

Den finske treneren har hatt stor suksess de siste årene med finske løpere som tidligere verdensrekordholder på 1000 meter, Pekka Koskela.

- Janne går inn i det norske trenerteamet, og skal ha hovedfokus på sprinterne våre, sier Jarle Pedersen til NRK.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Norge er et land med lange tradisjoner når det gjelder hurtigløp på skøyter, og man vil jo alltid utvikle seg og få nye utfordringer, så da jeg fikk denne muligheten var det lett å ta den. Jeg håper at jeg kan gjøre en god jobb og at jeg har mye å tilføre det norske skøytelandslaget, sier Janne Hänninen til NRK.

Han kommer fortsatt til å være personlig trener for Mika Poutala, men tror samtidig at han kan bidra for å løfte nivået på de norske løperne.

- Vi har sett at det vi har gjort med de finske sprinterne har fungert bra og jeg kommer sikkert til å gjøre mye av det samme med de norske sprinterne, sier han videre.

Sprintsatsing

Det har i lang tid vært knyttet spenning til hvordan trenerkabalen i skøyteleieren vil se ut kommende sesong. I fjor måtte suksesstrener Peter Mueller slutte, og den nye treneren Jarle Pedersen fikk med seg Johann Olav Koss i teamet.

Koss er ferdig på landslaget, mens Pedersen fortsetter i trenerteamet også kommende sesong. Spenningen har vært knyttet til hvem han får med seg, men nå er det altså klart at Hänninnen blir en del av dette teamet.

Jarle Pedersen

Skøytesjef Jarle Pedersen.

Foto: Lise Åserud / Scanpix

Pedersen utdyper at norske sprintere har talentene, men at det ikke har vært satset nok på disse de siste årene.

- Med Janne på plass håper vi å bedre framgangen til sprinterne våre, sier en meget fornøyd Pedersen.

Askefast

Den norske skøytesjefen forteller at de har hatt dialog med Hänninen i lang tid, men at askeskyen har gjort at prosessen med å sluttføre forhandlingene har blitt utsatt.

- I dag er kontrakten underskrevet, og det er vi veldig fornøyde med, sier Pedersen.

Hänninen er for tiden i Oslo og skal være tilstede på testingen som skøyteløperne skal ha på Toppidrettssenteret fra torsdag. Pedersen tror han kan tilføre mye nytt til norsk skøytesport.

- Ut fra det vi har snakket sammen hittil, så tror jeg det er mye å hente i forhold til å få fram bedre sprintere i landet. Norge har ikke hatt et kjempebra trykk på sprintsiden, jeg mener helt klart at vi har talentene, sier han.

Pedersen med allround-ansvar

De to trenerne kommer til å dele på jobben som landslagstrener, og jobbe som et team. Pedersen vil da ha hovedansvar for allround-løperne.

- Vi kommer til å jobbe med treningsprogrammet sammen, men Janne skal ha hovedansvaret for sprinterne. Han vil være tilstede på de fleste samlingene, også den første som vi skal fra den 10. mai, sier Pedersen.

Suksess som løper

Finland har de siste årene hatt flere gode løpere. I tillegg til tidligere verdensrekordholder Pekka Koskela, har også Mika Poutala, som ledet 500 meteren i OL i Vancouver etter første distanse, blitt trent av Hänninen.

Som aktiv skøyteløper deltok Hänninen sist i olympiske leker i 2006, men også i 1998 og 2002 var han på startstreken. 34-åringen var spesialist på de korte distansene, 500, 1000 og 1500 meter.

Siste nytt

 • Ronaldo slipper siktelse

  Cristiano Ronaldo blir ikke siktet etter å ha blitt anklaget for voldtekt, bekrefter statsadvokaten i Clark County på Twitter. Ronaldo har vært under etterforskning etter at amerikanske Kathryn Mayorga hevder hun ble voldtatt av Ronaldo i 2009, men saken droppes på grunn av manglende bevis.

  VM fotball 2018, Portugal - Marokko.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Drømmedebut for Svendsen

  Sander Svendsen scoret to mål i sin første kamp i dansk fotball da hans Odense vant 4-1 over Lyngby mandag kveld. 21-åringen var lånt ut til Odd første halvdel av 2019, før han altså ble solgt til Odense.

  Eliteserien fotball 2019: Odd - Ranheim (1-0).
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • Norge ute av EM

  Norge måtte vinne mot Frankrike for å gå videre i U19-EM, men med 3-3 røk Norge ut. Emilie Bragstad reduserte to ganger for Norge, men 15 før slutt satte Melvine Malard inn 3-2. Sara Iren Lindbak Hørte headet inn 3-3 like før slutt, men det var ikke nok for avansement.

Sendeplan

Kl. Program Kanal