Hopp til innhold

Boasson Hagen: – Veldig leit å bli kalt for sviker

Edvald Boasson Hagen håper bråket etter VM ikke har ødelagt vennskapet med Alexander Kristoff. Kristoff sier han tror de to kommer til å være på lag i fremtiden, men at han fremdeles står for det han har sagt.

Edvald Boasson Hagen

SNAKKER UT OM BRÅKET: Edvald Boasson Hagen.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Det er synd at det skulle bli så mye blest etter VM. Det var aldri min intensjon å ha et dårlig opptrekk. Det er særlig synd hvis vennskapet står på spill, sier Boasson Hagen.

NRK møter den norske sykkelstjernen på Voldsløkka i Oslo, der han deltok i et sykkelcross-stevne lørdag.

Å gjøre noe annet enn han vanligvis pleier å gjøre, kan være god medisin. Spesielt etter den opprivende avslutningen av VM. Landeveisrittet endte med at en svært misfornøyd Alexander Kristoff langet ut mot lagkameraten og mente at han hadde sviktet ham.

– Så klart skal vi klare å samarbeide i fremtiden. Vi er jo de to beste syklistene fra Norge per dags dato og kommer å være på lag i fremtiden. Vi må bare klare det bedre enn det vi fikk til i Qatar, sier Kristoff til NRK.

– Angrer du på at du kalte Edvald en sviker?

– Jeg står for det jeg sa.

Snakker ut for første gang

Edvald Boasson Hagen har ikke ønsket å snakke om beskyldningene etter VM, men etter en to ukers ferie kommenterer han nå sykkelbråket i et intervju med NRK.

– Det er veldig leit at han sier jeg er en sviker. Det var aldri min intensjon å ha et dårlig opptrekk eller kjøre for egne sjanser. Jeg kan forstå at det er veldig sårt like etter målgang. Men jeg håper at vi kan legge dette bak oss og at vi kan ha det vennskapet vi har hatt, sier han.

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff var rasende på Boasson Hagen etter VM.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Vil legge det bak meg

Dimension Data-rytteren innrømmer at konflikten med sin norske lagkamerat har gått innpå ham.

– Det er ikke noe hyggelig. Men jeg kan ikke noe annet enn å se fremover. Jeg gjorde det ikke med vilje. Jeg har lyst å legge det bak meg.

– Det var mye som kunne vært gjort annerledes, men det kan jeg ikke gjøre noe med nå, forteller han videre.

Frykter for vennskapet

Edvald Boasson Hagen forteller at han ikke har hatt kontakt med Kristoff siden VM.

– Jeg har ikke vært hjemme så lenge. Jeg har hatt ferie og har koblet helt ut. Vi har ikke mye kontakt ellers, heller. Begge har vel godt av å koble av litt, sier syklisten, som frykter at situasjonen kan gå utover vennskapet mellom de to.

– Jeg skulle gjerne vært foruten den situasjonen vi er i nå. Jeg har ikke lyst at vi skal ha et dårlig vennskap. Det er mye verre det.

Nå håper 29-åringen at de to skal greie å skvære opp før VM i Bergen neste år.

– Jeg håper at vi kan jobbe sammen da. Det tror jeg skal være mulig, forteller han.

Les også: Tour ikkje Kristoff vil hjelpe Boasson Hagen i neste års VM

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson deltok i sykkelcross-stevne i Oslo lørdag.

Foto: Christian Kråkenes

Siste nytt

  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

    Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

    I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

    – Nok er nok, avslutter han med.

    Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

    26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

    Rashford jubel united
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal