NRK Meny
Normal

Boasson Hagen: – Veldig leit å bli kalt for sviker

Edvald Boasson Hagen håper bråket etter VM ikke har ødelagt vennskapet med Alexander Kristoff. Kristoff sier han tror de to kommer til å være på lag i fremtiden, men at han fremdeles står for det han har sagt.

Edvald Boasson Hagen

SNAKKER UT OM BRÅKET: Edvald Boasson Hagen.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Det er synd at det skulle bli så mye blest etter VM. Det var aldri min intensjon å ha et dårlig opptrekk. Det er særlig synd hvis vennskapet står på spill, sier Boasson Hagen.

NRK møter den norske sykkelstjernen på Voldsløkka i Oslo, der han deltok i et sykkelcross-stevne lørdag.

Å gjøre noe annet enn han vanligvis pleier å gjøre, kan være god medisin. Spesielt etter den opprivende avslutningen av VM. Landeveisrittet endte med at en svært misfornøyd Alexander Kristoff langet ut mot lagkameraten og mente at han hadde sviktet ham.

– Så klart skal vi klare å samarbeide i fremtiden. Vi er jo de to beste syklistene fra Norge per dags dato og kommer å være på lag i fremtiden. Vi må bare klare det bedre enn det vi fikk til i Qatar, sier Kristoff til NRK.

– Angrer du på at du kalte Edvald en sviker?

– Jeg står for det jeg sa.

Snakker ut for første gang

Edvald Boasson Hagen har ikke ønsket å snakke om beskyldningene etter VM, men etter en to ukers ferie kommenterer han nå sykkelbråket i et intervju med NRK.

– Det er veldig leit at han sier jeg er en sviker. Det var aldri min intensjon å ha et dårlig opptrekk eller kjøre for egne sjanser. Jeg kan forstå at det er veldig sårt like etter målgang. Men jeg håper at vi kan legge dette bak oss og at vi kan ha det vennskapet vi har hatt, sier han.

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff var rasende på Boasson Hagen etter VM.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Vil legge det bak meg

Dimension Data-rytteren innrømmer at konflikten med sin norske lagkamerat har gått innpå ham.

– Det er ikke noe hyggelig. Men jeg kan ikke noe annet enn å se fremover. Jeg gjorde det ikke med vilje. Jeg har lyst å legge det bak meg.

– Det var mye som kunne vært gjort annerledes, men det kan jeg ikke gjøre noe med nå, forteller han videre.

Frykter for vennskapet

Edvald Boasson Hagen forteller at han ikke har hatt kontakt med Kristoff siden VM.

– Jeg har ikke vært hjemme så lenge. Jeg har hatt ferie og har koblet helt ut. Vi har ikke mye kontakt ellers, heller. Begge har vel godt av å koble av litt, sier syklisten, som frykter at situasjonen kan gå utover vennskapet mellom de to.

– Jeg skulle gjerne vært foruten den situasjonen vi er i nå. Jeg har ikke lyst at vi skal ha et dårlig vennskap. Det er mye verre det.

Nå håper 29-åringen at de to skal greie å skvære opp før VM i Bergen neste år.

– Jeg håper at vi kan jobbe sammen da. Det tror jeg skal være mulig, forteller han.

Les også: Tour ikkje Kristoff vil hjelpe Boasson Hagen i neste års VM

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson deltok i sykkelcross-stevne i Oslo lørdag.

Foto: Christian Kråkenes

Siste nytt

 • – Lukter trolig på mentolsalve

  Flere TV-seere la merke til at de russiske spillerne luktet på noe i spillertunellen før andre omgang. I NRKs VM-studio forklarte ekspert Carl Erik Torp hva de trolig luktet på:

  – Det er sannsynligvis en mentolsalve som de lukter på for å åpne litt luftveier og kvikne litt ekstra til. Dette har vi sett ofte med forskjellige idrettsutøvere, sier Torp.

  VM-studio fra Kontraskjæret.
 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Veien til VM: Portugal og Australia
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko